MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 18 Ιουλίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 18 Ιουλίου.

Monopoli Team

Προβολή της ταινίας «Λόλα Μόντες» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Το Athens Open Air Film Festival, η κινηματογραφική γιορτή του καλοκαιριού, παρουσιάζει σήμερα μία απο τις πιο εμβληματικές ταινίες του κινηματογράφου της δεκαετίας του 1950, το «Λόλα Μόντες» του Μάξ Όφιλς, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μαρτίν Καρόλ, Πίτερ Ουστίνοφ, Άντον Γουόλμπρουκ, Όσκαρ Βέρνερ. Πρόκειται για μία ταινία που είχε θεωρηθεί προκλητική και είχε αποδοκιμαστεί έντονα, την περίοδο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Το εντυπωσιακό και οσκαρικό καστ σε συνδυασμό με την ψηφιακή αποκατάσταση της ταινίας, όπως της αρμόζει, συνθέτουν ένα θέαμα που αξίζει να παρακολουθήσουμε. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα.
18/7, 21:30
Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Οι εκρηκτικοί 15-50 με τον Δημήτρη Σταρόβα στην Πλατεία Σανταρόζα

Οι 1550, γνωστοί για τις εκρηκτικές ζωντανές τους εμφανίσεις και ο πολυτάλαντος Δημήτρης Σταρόβας, σε μία μοναδική βραδιά στο κέντρο της πόλης. Το δημοφιλές ροκ συγκρότημα, που μετράει φέτος το 25ο έτος του, έρχεται να μας παρασύρει με τα ανεβαστικά τραγούδια τους, αλλά και τις απολαυστικές ροκ διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, παρέα με τον γεμάτο ενέργεια, Δημήτρη Σταρόβα. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023», που οργανώνει ο δήμος Αθηνών μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)
18/7, 21:00
Πλατεία Σανταρόζα, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBookTok #1: 5 viral στο TikTok βιβλία που ξεχωρίσαμε από τις εκδόσεις Διόπτρα12.09.2018

«Η Γυναίκα της Γκουέρνικα» στο Θέατρο Γκράβας

Παρίσι, Ισπανικός εμφύλιος, Γερμανική κατοχή, έρωτας, πάθος, τέχνη, Πικάσο, όλα ζωντανεύουν μέσα από τα μάτια της μούσας του Πικάσο Ντόρα Μαρ, την οποία  απαθανάτισε στο αντιπολεμικό έργο του «Γκουέρνικα». Η παράσταση παρουσιάζει μια σύγχρονη Γκουέρνικα, την οποία ερμηνεύει η Πωλίνα Γκιωνάκη, υπό την παρουσία των δύο εικαστικών, Δήμητρας Μπακογιαννάκη και Βίκυ Κολλιπέτσα, οι οποίες δημιουργούν εικαστικά έργα ζωντανά μπροστά στο κοινό. Με την σκηνοθετική ματιά του Μανώλη Ιωνά, η παράσταση αποτελεί μέρος του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023».
18/7, 21:00
Θέατρο Γκράβας, Γαλάτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 4 προτάσεις για την Τρίτη 18 Ιουλίου12.09.2018

 Μουσική παράσταση “For Women” της Αγγελικής Τουμπανάκη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Τη μουσική παράσταση «For Women», με τραγούδια και ιστορίες από όλο τον κόσμο με θέμα τη γυναίκα, παρουσιάζoυν στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης οι Toubanaki 5tet & Chorus Ensemble. Η παράσταση αποτελεί μια ξεχωριστή καλλιτεχνική αφήγηση «αφιερωμένη στη Γυναίκα, των τόπων και των χρόνων», όπου η μουσική συνδιαλέγεται με άλλες μορφές τέχνης, όπως αυτή του θεάτρου και της ποίησης, οι ήχοι διαπερνούν τα σώματα και η κίνηση γίνεται στοιχείo της μουσικής δραματουργίας, ενώ ο ειδικά σχεδιασμένος φωτισμός, ακολουθεί το ρυθμό της αφήγησης, Δεκατρείς καλλιτέχνες επί σκηνής, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής, βοκαλίστριες ηθοποιοί, χορευτές δημιουργούν ένα πολυδιάστατο σύμπαν, με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Ενώνουν ετερογενείς μουσικές, αυτοσχεδιάζουν και αλληλεπιδρούν φτιάχνοντας έναν κόσμο, αφιερωμένο στη γυναίκα την άχρονη και διαχρονική.
18/7, 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 18 Ιουλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b