MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 18 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Τραγούδια του ελληνικού λαού: Ένα drag ορατόριο των Γιάννη Σκουρλέτη και bijoux de kant στην Πειραιώς 260

Με την ξεχωριστή παράσταση «Τραγούδια του ελληνικού λαού – Drag ορατόριο» επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ο Γιάννης Σκουρλέτης με τη bijoux de kant. Η πρωτοποριακή καλλιτεχνική ομάδα, που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς με τις παραστάσεις της, παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, έως τις 20 Ιουλίου, τη νέα δημιουργική της πρόταση. Αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη (1903-1984), που με το ψευδώνυμο Κώστας Γιαννίδης διέπρεψε στον χώρο του ελαφρού τραγουδιού, ο Γιάννης Σκουρλέτης και η bijoux de kant παρουσιάζουν ένα ορατόριο που συνδέει την ελληνική μουσική παράδοση με τη σύγχρονη συζήτηση για τις έμφυλες ταυτότητες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματα. Επί σκηνής θα βρίσκονται η drag βαρύτονος Νίνα Νάη, η περφόρμερ – εικαστικός Daglara και ο μαέστρος Γιώργος Ζιάβρας στο πιάνο.
Τρίτη 18/7 έως Πέμπτη 20/7 στις 21:30
Από 5€
Πειραιώς 260 (Β), Καλλιθέα

2. Ρέκβιεμ για τη Φάνι Γκόλντμαν, σε σκηνοθεσία Ζωής Χατζηαντωνίου στην Πειραιώς 260

Την ιστορία μιας γυναίκας που εξοντώθηκε από την πατριαρχία αφηγείται με την παράσταση «Ρέκβιεμ για τη Φάνι Γκόλντμαν» η σκηνοθέτις Ζωή Χατζηαντωνίου, στην Πειραιώς 260, έως τις 20 Ιουλίου. Το σπουδαίο έργο της Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν, της «ευφυέστερης και σημαντικότερης» κατά τον Μπέρνχαρντ Αυστριακής συγγραφέως, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ με έναν θίασο εξαιρετικών Ελληνίδων ηθοποιών: τη Χαρά Μάτα Γιαννάτου, την Άννα Καλαϊτζίδου, την Αλεξία Καλτσίκη και την Ελίνα Ρίζου. Αντλώντας από την ελλειπτικότητα του Ρέκβιεμ ‒γεμάτου αγκύλες, αποσιωπητικά, λανθάνουσες λέξεις στην απόπειρα εκδοτικής αποκρυπτογράφησής του‒, η παράσταση της Ζωής Χατζηαντωνίου δημιουργεί ένα τοπίο αφηγηματικών σπαραγμάτων αντίστοιχο με το σύμπαν της Μπάχμαν. Πώς εισχωρεί στη γλώσσα και στις σχέσεις ο λανθάνων φασισμός της καθημερινότητας; Πώς αποβάλλεται τελικά η γυναικεία υποκειμενικότητα από έναν κόσμο στον οποίον δεν έχει θέση, είναι τα κύρια ερωτήματά της.
18/7/ στις 20:00, 19/7 στις 19:30, 20/7 στις 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 (Ε), Καλλιθέα

3. Ο Andrea Bocelli στο ΟΑΚΑ για τη μεγαλύτερη συναυλία του στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά ο κορυφαίος τενόρος Andrea Bocelli, ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή στην όπερα, θα εμφανιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στο ευρύ κοινό να απολαύσει live τη φωνή του και το σκηνικό του ταμπεραμέντο. Ο τραγουδιστής με την υποβλητική φωνή, που καταρρίπτει κάθε ρεκόρ με τις sold out συναυλίες σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει στην Αθήνα απόψε για να εμφανιστεί στη μεγαλύτερη συναυλία του στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα.
Τρίτη 18/7 στις 21:30
49,50 – 198€
Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας, Λεωφ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη, Μαρούσι 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAndrea Bocelli: Τα 10 πιο ερωτικά τραγούδια του εμβληματικού τενόρου12.09.2018

4. Release Athens 2023: Οι Arctic Monkeys στην Πλατεία Νερού

Οι Arctic Monkeys επιστρέφουν στην Αθήνα, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία συναυλία τους, ως headliners του Release Festival – και μάλιστα με δύο εμφανίσεις, αφού η μία βγήκε αμέσως sold out. Με αμέτρητες επιτυχίες και σπουδαίες live εμφανίσεις -μεταξύ αυτών και εκείνη στην Μαλακάσα το 2018- στο ενεργητικό τους, οι Arctic Monkeys έρχονται στην Αθήνα, με έναν ολοκαίνουριο δίσκο στις αποσκευές τους, το αριστουργηματικό The Car, που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τη συνέχεια (ή μάλλον την εξέλιξη) του τελευταίου δίσκου τους Tranquility Base Hotel & Casino. Μαζί τους, οι εκρηκτικοί The Hives, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα και o ξεχωριστός Willie J Healey.
Τρίτη 18 και Τετάρτη 19/7 * οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00
Από 85€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Car: Είναι αυτός ο καλύτερος δίσκος των Arctic Monkeys μέχρι τώρα;12.09.2018

5. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο City Garden Festival

Με αποσκευές τα τραγούδια 28 χρόνων δισκογραφίας, ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία. Aγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από 14 πετυχημένους δίσκους και πολλές σημαντικές συνεργασίες, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε απόψε στο City Garden Festival.
Τρίτη 18/7 στις 21:00
10-25€
Christmas Theater , Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b