MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 12 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου.

@Α. Σιμόπουλος
Monopoli Team

1. Το ταξίδι στη Σελήνη, του Ζακ Όφενμπαχ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Με τη νέα παραγωγή της όπερας του Ζακ Όφενμπαχ, «Το ταξίδι στη Σελήνη», σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία Λωράν Πελλύ, εγκαινιάζεται η στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Οπερά Κομίκ του Παρισιού, ενός εκ των σημαντικότερων λυρικών θεάτρων της Ευρώπης, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1714. Για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 12 και 13 Ιουλίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας και της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ και των σολίστ και της Λαϊκής Χορωδίας Νέων της Οπερά Κομίκ. Μια τετράπρακτη «όπερα-φαντασμαγορία» του Γερμανού Όφενμπαχ που έζησε και δημιούργησε στη Γαλλία. Το ποιητικό κείμενο είναι των Αλμπέρ Βανλό, Εζέν Λετερριέ και Αρνόλ Μορτιέ χαλαρά βασισμένο στα μυθιστορήματα «Από τη Γη στη Σελήνη» και «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» του Ιουλίου Βερν.
Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13/7 στις 19:30
5-20€
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τετάρτη 12 Ιουλίου12.09.2018

2. Σαπφώ, καταστερωμένη – ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Σαπφώ, καταστερωμένη – ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι», μια περιπλάνηση στα αστέρια, με οδηγό την Σαπφώ σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα, μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και σκηνοθεσία-ερμηνεία Ρηνιώς Κυριαζή, παρουσιάζεται στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στις ερωτήσεις για τα άστρα απαντάει η Σαπφώ. Στις ερωτήσεις για τον κόσμο απαντάει η μουσική. Ένα κείμενο γεμάτο ερωτήσεις κι ανοιχτές απαντήσεις. Ανοιχτές, όπως η τέχνη και η επιστήμη. Μέσα στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Λόφο των Νυμφών, στον Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη δημιουργείται μια παράσταση που αναρωτιέται για τον χρόνο, τον χώρο, τη γη και τον ουρανό, το φθαρτό και το άφθαρτο, τον έρωτα και την τέχνη.
11-13/7 στις 21:30
15€
Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Λόφο των Νυμφών, στον Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη Θησείο, Αθήνα

3. Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, του Ντάριο Φο στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

«Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», η επιτυχημένη παράσταση του Γιάννη Κακλέα, ξεκινάει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με πρώτες στάσεις σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής και τη Θεσσαλονίκη. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος -πάντα υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Κακλέα– μάς μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
12, 13, 15/7 στις 21:00
20€ 
Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής), Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

4. Η Melody Gardot για μία μοναδική jazz συναυλία στο Ηρώδειο

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της νεότερης γενιάς, η περσόνα της jazz σκηνής Melody Gardot, που εδώ και πάνω από μια δεκαπενταετία είναι και παραμένει μια από τις πιο cool φυσιογνωμίες της σύγχρονης μουσικής, θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο για μια και μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023. Μια καλλιτέχνις που διατηρεί δροσερή την αίσθηση της παλιάς μελωδικής jazz, ισορροπώντας ανάμεσα στη σόουλ, την bossa και στο μπλουζ παίρνοντας κάθε φορά τον ιδιαίτερο ερμηνευτικό χαρακτήρα που δίνει η ίδια στη μουσική της.
Τετάρτη 12/7 στις 21:00
35-90€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες12.09.2018

5. Οι Κοινοί Θνητοί στην Τεχνόπολη

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, οι Κοινοί Θνητοί, μάς προσκαλούν στην Τεχνόπολη, σε μια μεγάλη γιορτή – ηχοθέαμα για ‘‘ψαγμένα’’ παιδιά. Το αγαπημένο 6μελές συγκρότημα από το Αλιβέρι της Εύβοιας, δεν κατατάσσεται μουσικά σε κανένα συγκεκριμένο είδος, καθώς η τέχνη τους παράγεται από την συσσώρευση ετερόκλητων στοιχείων. Τους αρέσει να μπλέκουν ρυθμούς και μουσικά όργανα και να μιξάρουν μεταξύ τους, ένα συνονθύλευμα ηχοχρωμάτων, που σε ταξιδεύει από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ροκ, μέχρι το χιπ-χοπ. Σκοπός τους είναι, μέσω της μουσικής τους, να αναδεικνύουν κάθε φορά τα αδιέξοδα ενός κοινωνικού συστήματος, που αδικεί ολοένα και περισσότερο τους πιο «αδύναμους». Δεν εκφράζουν απλώς μεμονωμένες αναφορές σε αυτό που συντελείται γύρω μας, αλλά θέλουν να δίνουν και κάποια διέξοδο χρησιμοποιώντας την μουσική τους ως μέσο για έναν καλύτερο κόσμο.
Τετάρτη 12/7 στις 21:00
12-15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκηνοθετώντας στη Μικρή Επίδαυρο με ευρωπαϊκό αέρα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b