MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Barbie: Παγκόσμια πρεμιέρα για την πολαναμενόμενη ταινία – Οι πρώτες αντιδράσεις

Η «Barbie» της Greta Gerwig πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λος Άντζελες με τις πρώτες ενθουσιώδεις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για μια «αστεία» και «έξυπνη» ταινία.

Barbie: Παγκόσμια πρεμιέρα για την πολαναμενόμενη ταινία - Οι πρώτες αντιδράσεις
Monopoli Team

Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, η «Barbie» της Greta Gerwig, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα χθες, στο Λος Άντζελες, με τις πρώτες αντιδράσεις να κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H κωμωδία, με πρωταγωνιστές τους Margot Robbie και Ryan Gosling, ακολουθεί τους Barbie και Ken σε ένα ταξίδι στον “πραγματικό” κόσμο σε αναζήτηση της αληθινής ευτυχίας, αφότου η πρώτη εξορίστηκε από την Barbie Land γιατί δεν ήταν πλέον η τέλεια “κούκλα”.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ο Joseph Deckelmeier του ScreenRant σημειώνει πως πρόκειται για μια «αστεία, πληθωρική και πνευματώδης» ταινία, επαινώντας την «υπέροχη» ερμηνεία της πρωταγωνίστριας και την «άκρως διασκεδαστική» παρουσία των Ryan Gosling και Simu Liu.

Από τη μεριά της η Perri Nemiroff του Collider προέβη σε εγκωμιαστικά σχόλια για τη δεξιοτεχνία της ταινίας, ιδιαίτερα για τα κοστούμια και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Ωστόσο, όσον αφορά την ιστορία είχε ανάμεικτα αισθήματα: «Θεωρώ πως το φιλμ δικαιώνει την Margot Robbie και το ταξίδι της, όμως άλλοι χαρακτήρες με εξίσου σημαντική διαδρομή χρειαζόντουσαν μεγαλύτερη παρουσία στην οθόνη για να εξερευνηθούν σε βάθος». 

Ενώ η Jamie Jirak του ComicBook.com αποκάλεσε τη «Barbie» «ταινία της χρονιάς», γράφοντας: «Η Greta Gerwig κατάφερε κάπως…να ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Δώστε στον Ryan Gosling μια οσκαρική υποψηφιότητα. Σοβαρολογώ». 

Η παρουσιάστρια του «Pay Or Wait», Sharronda Williams, χαρακτήρισε την ταινία «έξυπνη, συγκινητική και απόλυτα διασκεδαστική», συγχαίροντας τον Gosling γιατί «έκλεβε την παράσταση σε κάθε σκηνή και προκαλούσε το περισσότερο γέλιο». Όμως και εκείνη με τη σειρά της σχολίασε πως αισθανόταν το σενάριο «ασφυκτικό» μερικές φορές.

Τέλος η Katcy Stephan του Variety περιέγραψε την ταινία ως «τέλεια»: «Η Greta Gerwig προβαίνει σε έναν διακριτικό σχολιασμό για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα με μία παιχνιδιάρικη, υπέροχη και ξεκαρδιστική κωμωδία. Όλο το καστ μαγεύει, ιδιαίτερα η Margot Robbie και ο Ryan Gosling σε ρόλους τους οποίους είχαν γεννηθεί για να ερμηνεύσουν». 

«Barbenheimer»

Η Greta Gerwig, γνωστή για τις ταινίες «Lady Bird» και «Μικρές Κυρίες», εκτός από τη σκηνοθεσία, ανέλαβε και το σενάριο, σε συνεργασία με τον Noah Baumbach. Τους Margot Robbie και Ryan Gosling πλαισιώνει ένα λαμπερό καστ, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα υποδυθούν διαφορετικές εκδοχές της διάσημης κούκλας, συμπεριλαμβανομένων των Kate McKinnon, Issa Rae, Hari Nef, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Sharon Rooney, Dua Lipa, Nicola Coughlan, Ana Cruz Kayne, Ritu Arya, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Scott Evans, Ncuti Gatwa και John Cena. Στην ταινία εμφανίζονται, επίσης, οι America Ferrera, Will Ferrell, Connor Swindells, Michael Cera, Helen Mirren, Jamie Demetriou και Emerald Fennell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGreta Gerwig: Θα σκηνοθετήσει τα «Χρονικά της Νάρνια» για το Netflix;12.09.2018

Η «Barbie» θα κυκλοφορήσεις στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Ιουλίου 2023. Η ταινία χάρη στις «meme» στιγμές της και την σπιρτόζικη προώθηση της έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες του φετινού καλοκαιριού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μάλιστα, θα κάνει ντεμπούτο ταυτόχρονα με το επίσης πολυαναμενόμενο «Oppenheimer» του Christopher Nolan. Με την επικείμενη αναμέτρηση τους στο box office να παίρνει τον τίτλο “Barbenheimer” πυροδοτώντας αναρίθμητα αστεία σχετικά με τον διαφορετικό τόνο και τους στόχους των δύο φιλμ, το ένα για τη διάσημη κούκλα της Mattel και το άλλο για τον “πατέρα” της ατομικής βόμβας.

Πηγή: Variety και The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b