MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Greta Gerwig: Θα σκηνοθετήσει τα «Χρονικά της Νάρνια» για το Netflix;

Λίγο πριν την κυκλοφορία της «Barbie» στα σινεμά, δημοσιεύματα θέλουν την Greta Gerwig να αναλαμβάνει το σκηνοθετικό τιμόνι μιας νέας κινηματογραφικής μεταφοράς των «Χρονικών της Νάρνια» για λογαριασμό του Netflix.

Greta Gerwig: Θα σκηνοθετήσει τα «Τα Χρονικά της Νάρνια» για το Netflix;
Φωτογραφία από Wikimedia Commons
Monopoli Team

Από την Barbie στη Νάρνια; Δημοσιεύματα θέλουν την Greta Gerwig, λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας πολυαναμενόμενης ταινίας της στα σινεμά, να σκηνοθετεί μια νέα κινηματογραφική μεταφορά της σειράς βιβλίων του Κ.Σ. Λιούις, «Τα Χρονικά της Νάρνια», για λογαριασμό του Netflix.

Αν και δεν έχει γίνει κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο εδώ και καιρό κυκλοφορεί η φήμη πως η Gerwig, η οποία προσφάτως πρωταγωνίστησε στην ταινία του Netflix «Λευκός Θόρυβος» στο πλευρό του Adam Driver, θα αναλάμβανε το πρότζεκτ. Όπως αναφέρει το περιοδικό The New Yorker σε άρθρο για τις “Χολιγουντιανές” φιλοδοξίες της Mattel, η Gerwig ήρθε σε συμφωνία να σκηνοθετήσει δύο ταινίες του fracnhise της «Νάρνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGreta Gerwig: Η σκηνοθέτις της Barbie μοιράζεται τις δικές της αγαπημένες ταινίες – που πρέπει να δεις12.09.2018

Όταν το Netflix απέκτησε τη «Νάρνια»

Το 2018 το Netflix είχε ανακοινώσει την απόκτηση των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δικαιωμάτων της σειράς βιβλίων «Τα Χρονικά της Νάρνια». Τότε ο Ted Sarandos είχε δηλώσει σχετικά: «Ήρωες όπως ο Aslan αλλά και ολόκληρο το σύμπαν της Νάρνια αγαπήθηκαν από το κοινό, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους προσφέρουμε “στέγη” για τα επόμενα χρόνια». 

Όμως μέχρι σήμερα η δημοφιλής streaming πλατφόρμα δεν έχει κάνει γνωστό κάποιο επικείμενο πρότζεκτ βασισμένο στην πολυαγαπημένη σειρά βιβλίων. Γνωστές είναι, ωστόσο, οι φιλοδοξίες του Netflix όσον αφορά τα μεγάλα franchise. Για τον λόγο αυτό τα προηγούμενα χρόνια φρόντισε να κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα κορυφαίων έργων, ανάμεσα τους και τα έργα του συγγραφέα κλασικών παιδικών βιβλίων Ρόαλντ ΝταλΉδη κυκλοφόρησε μια μιούζικαλ-εκδοχή της «Ματίλντα», ενώ ο σκηνοθέτης Wes Anderson πρόσφατα ολοκλήρωσε τη διασκευή της «Υπέροχης Ιστορίας του Χένρι Σούγκαρ».

Όσον αφορά την Greta Gerwig, η «Νάρνια» αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο βήμα στην πορεία της για τη δημιουργία μεγαλύτερου μπάτζετ ταινιών καθώς και απόδειξη του πάθους της για τις κινηματογραφικές μεταφορές. Έπειτα από τη μεγάλη σκηνοθετική της επιτυχία, το «Lady Bird», το οποίο συγκέντρωσε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου, η Gerwig έφερε στη μεγάλη οθόνη τις «Μικρές Κυρίες» της Louisa May Alcott για τη Sony προτού μεταπηδήσει στο πρότζεκτ «Barbie» της Margot Robbie.

Μέχρι στιγμής τα προγνωστικά κάνουν λόγω για ένα εντυπωσιακό “άνοιγμα” της Barbie στο box office της Βορείου Αμερικής που υπολογίζεται να φτάσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Ιούλιο12.09.2018

Πριν το Netflix, η Disney είχε μεταφέρει πρώτη τα μυθιστορήματα του Κ.Σ. Λιούις στη μεγάλη οθόνη με τις ταινίες «Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα» (2005), «Ο Πρίγκηπας Κάσπιαν» (2008), «Ο Ταξιδιώτης της Αυγής» (2010).

Πηγή: The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b