MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Σουηδία: Από το 2025 ξεκινά να χτίζει τη μεγαλύτερη ξύλινη πόλη στον κόσμο

Η σουηδική εταιρεία Atrium Ljungberg θα ξεκινήσει την κατασκευή μιας μητρόπολης από ξυλεία στα νότια τμήματα της Στοκχόλμης το 2025. Η Stockholm Wood City θα προσφέρει 7.000 χώρους γραφείων, 2.000 κατοικίες και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ξύλινη πόλη στον κόσμο.

Monopoli Team

Όλα δείχνουν ότι οι βιώσιμες κατασκευές αρχίζουν να κατακτούν τη θέση που τους αξίζουν στο πάνθεον των ακινήτων. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένα κτίριο γραφείων από ξύλο εγκαινιάστηκε στη Βρετανία, η Ελβετία ανακοίνωσε ότι έχει στα σκαριά τον ψηλότερο ξύλινο πύργο στον κόσμο, και τώρα η Σουηδία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια ολόκληρη ξύλινη πόλη.

Η σουηδική εταιρεία ακινήτων Atrium Ljungberg μόλις ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή μιας μητρόπολης από ξυλεία στα νότια τμήματα της πρωτεύουσας της χώρας το 2025.

Καλύπτοντας περισσότερα από 60 στρέμματα στην περιοχή Sickla, η πόλη με την ονομασία Stockholm Wood City θα περιλαμβάνει 7.000 χώρους γραφείων, 2.000 σπίτια, και μια σειρά από εστιατόρια και μπουτίκ. Η Atrium Ljungberg υποστηρίζει μάλιστα ότι μόλις το έργο ολοκληρωθεί, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ξύλινη πόλη στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικές περιοδείες: 10+1 κωμωδίες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα12.09.2018

Όπως θα περίμενε κανείς, η νέα ανάπτυξη θα έχει οργανική αίσθηση και εμφάνιση λόγω του υλικού, αλλά και μια γενναία δόση κομψού σκανδιναβικού στυλ. Ωστόσο, αυτό το έργο είναι κάτι περισσότερο από απλό θέμα αισθητικής. Σύμφωνα με έρευνα της Frontiers, οι ξύλινες κατασκευές μπορούν να μειώσουν το χρόνο αποπεράτωσης αλλά και τις κλιματικές επιπτώσεις των κτιρίων σε ποσοστό έως και 50%.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ερωτευτήκαμε τον Robbie Williams ξανά από την αρχή…12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b