MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

6 μοναδικά ταξίδια για συλλέκτες εμπειριών

Ονειρεμένοι προορισμοί όπου πηγαίνεις μία φορά στη ζωή σου – Από εξωτικά νησιά μέχρι μέρη που συναρπάζουν τους λάτρεις της ιστορίας αλλά και της περιπέτειας.

Photo by Snowscat on Unsplash
Photo by Snowscat on Unsplash
Monopoli Team

Υπάρχουν τα ταξίδια που κάνουμε για να αποδράσουμε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Και υπάρχουν και τα ταξίδια – εμπειρία σε προορισμούς που ονειρευόμαστε να επισκεφτούμε και που απαιτούν μήνες προετοιμασίας. Αυτό το άρθρο αφορά τη δεύτερη κατηγορία ταξιδιών. Από την Παταγονία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, αυτοί είναι μερικοί από τους πιο ονειρικούς προορισμούς για ταξίδια ζωής.

Παταγονία: Tαξίδι στην άκρη της Γης

Το ταξίδι στην Παταγονία είναι ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου. Θα χρειαστεί αρχικά να πετάξεις μέχρι το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ή το Σαντιάγο της Χιλής- που αναμφισβήτητα αξίζει να τους αφιερώσεις λίγες μέρες- πριν φτάσεις στις αλπικές λίμνες και τους παγετώνες της Παταγονίας, στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής. Τα άγρια τοπία και το μυστήριο που περιβάλλει ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, ασκούν τεράστια γοητεία στους ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια. Τα πιο φημισμένα τμήματα της Παταγονίας είναι το Εθνικό Πάρκο Los Glaciares με τους 48 παγετώνες και Εθνικό Πάρκο Torres del Paine, που ανήκει στο τμήμα της Χιλής, με σήμα κατατεθέν του τα βουνά Les Torres με τις γρανιτένιες κορυφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFlorence & The Machine: 5 live που άφησαν εποχή12.09.2018

Γκαλάπαγκος: Εκεί όπου «η φύση οργιάζει»

Ένας μικρός παράδεισος είναι τα Γκαλαπάγκος που βρίσκονται βορειοδυτικά της Νότιας Αμερικής και αποτελούνται από συνολικά 13 κύρια, ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, άλλα 6 μικρότερα και γύρω στις 107 βραχονησίδες. Δεν είναι ένας προορισμούς για όλους, μιας και το ταξίδι μέχρι εκεί είναι μακρύ. Ωστόσο, όποιος το αποφασίσει, θα δει μοναδική ομορφιά. Σε αυτό το απομονωμένο αρχιπέλαγος, φυλάσσονται πολλά από τα «μυστικά» της φύσης. Τα Γκαλάπαγκος είναι φημισμένα για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής. Ο οικοτουρισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, ενώ εδώ βρίσκεται το πρώτο πράσινο αεροδρόμιο στον κόσμο που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Amber Heard επιστρέφει στον κινηματογράφο με μία ταινία “για την αγάπη”12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b