MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Florence & The Machine: 5 live που άφησαν εποχή

Μετρώντας αντίστροφα για τη συναυλία τους στην Πλατεία Νερού την Κυριακή 2 Ιουλίου για το Ejekt Festival 2023, αναπολούμε τις πιο αξέχαστες συναυλίες της απόλυτης show-woman Florence Welch και της μπάντας της.

Σπύρος Χαϊντούτης | 27.06.2023

Οι κορυφαίοι Florence and the Machine έρχονται για μία ακόμη μια φορά στη χώρα μας για μία μοναδική συναυλία στο Ejekt Festival 2023 – και περιττό να πούμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε για την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Από το 2007 μέχρι σήμερα συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με τον χαρακτηριστικό ήχο τους – που δένει αρμονικά στοιχεία από pop, indie rock μέχρι και soul – και φυσικά να μιλούν για τον έρωτα, τη ψυχή, τη μητέρα φύση, τη γυναικεία εμπειρία, τη ζωή – είτε σε αυτόν είτε σε παραμυθένιους κόσμους.

Εννοείται ότι η μπάντα είχε από νωρίς ξεχωρίσει για τις μοναδικές εμφανίσεις της. Από την πρώτη κιόλας ημέρα οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονταν από μια αίσθηση συντροφικότητας, καθώς η μαγική Florence Welch προσκαλούσε το κοινό να ταξιδέψει μαζί της μακριά από τη -μερικές φορές δύσκολη – πραγματικότητα.

Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει αλλάξει. Η απόλυτη show-woman της indie pop καλεί πάντα το κοινό της να έρθει κοντά της, αγνοεί τους security και αγκαλιάζεται με όσους περισσότερους fans της μπορεί – κάτι που σίγουρα δεν βλέπεις συχνά.

Τι άλλο θα δεις στις συναυλίες των Florence and the Machine;

Θεατές όλων των ηλικιών, ντυμένους με στέμματα από λουλούδια και ρούχα ανάλαφρα που παραπέμπουν σε μία άλλη πραγματικότητα – ίσως από κάποιο μακρινό, παραμυθένιο βασίλειο, όπως αυτά που τόσο αρέσουν στην frontwoman του συγκροτήματος.

Όταν δεν τραγουδάει, θα βουτήξει στο πλήθος μέχρι να την σηκώσουν ψηλά στα χέρια τους, ενώ σε άλλα τραγούδια θα ζητήσει να κλείσουν όλοι τα κινητά τους για να ζήσουν την στιγμή μαζί της. Όταν περπατάει χορεύοντας στη σκηνή, η ενέργεια στο δωμάτιο μετατοπίζεται. Ο χώρος γεμίζει ζεστασιά και ενέργεια. Αυτός είναι ένας τρόπος για να περιγράψεις την εμπειρία που αποτελεί μία συναυλία των Florence and the Machine.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

Λίγο πριν βρεθούν στη χώρα μας, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση εδώ, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο συναρπαστικές συναυλίες τους, για να πάρουμε μία γεύση από τα όσα μας περιμένουν την Κυριακή 2 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού

31 Οκτωβρίου 2010, Βοστώνη

Στα πρώτα χρόνια της μουσικής τους καριέρας, οι Florence and the Machine, έκαναν αμέσως αίσθηση στο κοινό με την διαφορετική παρουσία τους, έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο και δημοφιλέστερο album τους, Lungs”. Μία από τις συναυλίες που έμεινε αξέχαστη τότε ήταν εκείνη στη Βοστώνη το 2010, η οποία ήταν εμπνευσμένη από το Halloween.

Περίπου στα μισά του σετ, η Florence Welch, δήλωσε χιουμοριστικά: “Είμαστε πραγματικά μια μπάντα με θέμα το Halloween. Με τραγούδια για την κόλαση, τα φέρετρα, τους λυκάνθρωπους, την τύφλωση…“. Η Florence βγήκε ντυμένη σαν νεκρή κούκλα και οι υπόλοιποι φορούσαν κοστούμια σκελετού. Το σκοτάδι και το φως, εξάλλου, είναι απόλυτα συνυφασμένα με τη μουσική τους, καθώς μιλούν για τις δυσκολίες που έζησε η ίδια η Florence μεγαλώνοντας, ενώ πολλές φορές οι φανς έχουν χαρακτηρίσει τις συναυλίες τους ως μια σαιξπηρική παράσταση με νεραϊδένια αισθητική και ντραμς. Από τότε οι συναυλίες τους δεν έχουν αλλάξει πολύ, παραμένουν το ίδιο μαγικές και αλληλεπιδραστικές με το κοινό.

19 Μαΐου 2016, Ντάλας

Ένα στοιχείο που κυριαρχεί στις συναυλίες των Florence and the Machine είναι η αλληλεπίδραση που δημιουργείται μαζί με την ηλεκτρισμένη δυναμική με το κοινό. Η Florence πάντα προσπαθεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά χρησιμοποιώντας την σωματική επαφή. Συνδυάζει μαγικά την μουσική με το συναίσθημα και την κίνηση σε κάθε live. Παρόλο που η δομή είναι πάντα η ίδια – με εκείνη να παίζει ξυπόλητη μ’ ένα αέρινο φόρεμα, τρέχοντας, χοροπηδώντας, στροβιλίζοντας από τη μια πλευρά στην άλλη της σκηνής, πέφτοντας στα γόνατά της, κρατώντας τα χέρια της μαζί σαν να προσεύχεται – σε κάθε συναυλία οι Florence and the Machine, καταφέρνουν να είναι ταυτόχρονα διαφορετικοί, αναλόγως την ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς. Στο Dallas, η Florence εκείνο το βράδυ πρότεινε κάτι πιο ασυνήθιστο. Συνήθως, τους ζητά να αγκαλιαστούν ή να χορέψουν μαζί της, στην συγκεκριμένη συναυλία όμως, τους ζήτησε να φιληθούν. Κατά τη διάρκεια του κομματιού How Big, How Blue, How Beautiful, η καλλιτέχνιδα φώναξε : «Με αυτό το κομμάτι ήθελα να σας χαρίσω έναν μπλε, καθαρό ουρανό να μοιραστείτε…Πιάστε τα πρόσωπα των διπλανών σας και φιλήστε τα, αγαπηθείτε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFlorence and The Machine: Κυκλοφορούν νέο τραγούδι -ύμνο για τις γυναίκες12.09.2018

Η πρώτη περιοδεία τους μετά την πανδημία, 2022

Η πρώτη περιοδεία των Florence and the Machine μετά την πανδημία έγινε με αφορμή το Dance Fever, ένα άλμπουμ που εμπνεύστηκαν από την αναγκαστική απόσταση τους από τις συναυλίες, που τόσο αγαπάνε. Στη συγκεκριμένη συναυλία, η Florence ξεκίνησε με 6 τραγούδια από το νέο άλμπουμ και συνέχισε με πιο παλιά, εκείνα που το κοινό έχει αγαπήσει τόσα χρόνια. Η μεγάλη γιορτή επανασύνδεσης με το κοινό έφερε μεγάλη συγκίνηση και μαζί με τη λατρεία για την τέχνη, μεταφράστηκε σε ενέργεια στη σκηνή. Αυτή η μεταδοτική ενέργεια μαζί με την αλληλεπίδραση οδηγούν σε μια έντονα ηλεκτρισμένη εμπειρία. Η Florence χαρακτηρίζεται από μια ειλικρίνεια που εξωτερικεύεται στην μουσική της και στα μηνύματα που περνάει μέσα από τα show, και δεν θα ήταν η ίδια αν δεν είχε μαζί της τους θαυμαστές της.

9 Ιουλίου 2022, Mad Cool Festival, Μαδρίτη

Μια από τις πιο δυνατές τους εμφανίσεις ήταν εκείνη στο Mad Cool Festival 2022 που έγινε στη Μαδρίτη, όπου έκαναν τη σκηνή δική τους. Η Florence τραγούδησε κομμάτια από όλα της άλμπουμ, με κάθε τραγούδι να προκαλεί μια έκρηξη συναισθημάτων. Πριν από κάποια κομμάτια, η ίδια έδινε οδηγίες στο κοινό για καλύτερες αναπνοές, όχι μόνο για να κρατήσουν δυνάμεις, αλλά και για να ξεκουραστούν. Κατά τη διάρκεια του “Dream Girl Evil“, η Welch αρχίζει να καλεί το κοινό της να έρθει πιο κοντά. Έπιασε τα χέρια της πρώτης σειράς για υποστήριξη, ενώ καθώς περπατούσε φιλούσε στοργικά τους φανς της και έπαιζε με τα λουλούδια στα κεφάλια τους. Εκείνοι σιγά σιγά την σήκωσαν στα χέρια. Κάπως έτσι μοιάζει ένας ξεχωριστός δεσμός ανάμεσα σε καλλιτέχνη και κοινό.

19-21 Σεπτεμβρίου 2019, Αθήνα

Πριν από μόλις τέσσερα χρόνια το Ηρώδειο και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου είχαν γεμίσει την χαρακτηριστική ενέργεια της Florence. Μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ “High as Hope” , ένα άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε σε όλη τη διαδικασία παραγωγής του, η Florence ένιωθε πλήρως ολοκληρωμένη καλλιτεχνικά και αυτό έβγαινε προς τα έξω. Το κοινό χόρευε, τραγουδούσε και φώναζε τους στίχους κάτω από τα φωτεινά αστέρια. Η Βρετανίδα τραγουδίστρια έχει δηλώσει από την αρχή οτι είναι εσωστρεφής με μπόλικο άγχος, αλλά όταν χορεύει νιώθει ελευθερία. Κάπως έτσι ένιωθε και το κοινό, που μέχρι το τέλος της κάθε συναυλίας σίγουρα είχε καταλάβει ότι αυτό που έζησε ήταν κάτι παραπάνω από μουσική εμπειρία.

Εάν δεν έχετε ζήσει ποτέ την εμπειρία που αποτελεί μία συναυλία των Florence and the Machine τότε αυτή είναι η ευκαιρία σας. Το Ejekt Festival 2023 πλησιάζει και ελπίζουμε ότι η φετινή συναυλία της Florence θα είναι το ίδιο μαγευτική, όπως μας έχει συνηθίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEJEKT Festival 2023: Florence and the Machine και Editors στην Πλατεία Νερού12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Florence and the Machine, Editors, Royal Arch, Warpaint, Goat Girl

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Ιουλίου 2023
Ώρα έναρξης: 17:00
Χώρος: Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα 176 74

Προπώληση: viva.gr
Τιμή εισιτηρίου: 65 ευρώ (Γ φάση)

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b