MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μέζαπος: Ένας μικρός παράδεισος άγριας ομορφιάς στη Μάνη

Γνωρίστε τον Μέζαπο, ένα μικρό και ήσυχο ψαροχώρι της Λακωνικής Μάνης με άγρια ομορφιά, καταπράσινα νερά και πλούσια ιστορία.

Photo by Manuel Rheinschmidt on Unsplash
Photo by Manuel Rheinschmidt on Unsplash
Monopoli Team

Η Λακωνία είναι ένας προορισμός ανεξάντλητος, γεμάτος μαγευτικές γωνιές και πολλά κρυμμένα «διαμάντια». Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της είναι ο Μέζαπος, ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται σε απόσταση 18 χλμ. από την Αρεόπολη, στον ομώνυμο όρμο της χερσονήσου Τηγάνι. Πρόκειται για ένα μικρό, ήσυχο και σχετικά άγνωστο ψαροχώρι μέσα στο πανέμορφο και άγριο τοπίο της Μάνης που αξίζει να ανακαλύψετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚυκλοφόρησε το trailer του “Challengers”: Η Zendaya πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία του Luca Guadagnino12.09.2018

Το ορμητήριο ενός θρυλικού πειρατή

Ο Μέζαπος είναι χτισμένος σε μια βραχώδη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα. Έχει λίγα σπίτια, ελάχιστους μόνιμους κατοίκους (μόλις 31, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011), υπέροχες θαλάσσιες σπηλιές για εξερεύνηση και πεντακαθάρα γαλαζοπράσινα νερά.

Σύμφωνα με τον γλωσσολόγο Δικαίο Βαγιακάκο, η ονομασία Μέζαπος προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκής προέλευσης λέξη «άπα» (νερό) και το επίθετο «μέσσος» της αιολικής διαλέκτου. Όταν το 1805 επισκέφτηκε τον οικισμό ο Άγγλος στρατιωτικός, τοπογράφος και αρχαιολόγος Ουίλιαμ Μάρτιν Ληκ, ανέφερε πως το λιμάνι ήταν το πιο ασφαλές στη δυτική ακτή της Μάνης.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑViva Rosalia: Η Rosalia έκανε “δική της” την Πλατεία Νερού και η Αθήνα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b