MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο Evia Film Project: 10 λόγοι για να πάτε στη Βόρεια Εύβοια

Το Evia Film Project, το «πράσινο» φεστιβάλ που μας σύστησε πέρσι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 20 Ιουνίου και εμείς σας δίνουμε 10 αφορμές για να ταξιδέψετε τις επόμενες μέρες στην Εύβοια.

Μάρη Τιγκαράκη | 19.06.2023

Το Evia Film Project, μια υπέροχη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γεννήθηκε πέρσι κυριολεκτικά μέσα από «τις στάχτες», σαν μια ανάσα πολιτισμού και ελπίδας για τις περιοχές που πληγώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Το project αυτό, που φιλοδοξεί να κάνει την Εύβοια παγκόσμιο κέντρο για το green cinema, συνεχίζεται δυναμικά με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και άλλων δράσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Oι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνουν από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου στην Αγία Άννα, την Αιδηψό και τη Λίμνη και εμείς σας δίνουμε 10 αφορμές για να τις ζήσετε από κοντά.

Γιατί λοιπόν να πάτε φέτος στην Εύβοια;

1.Για τις υπαίθριες προβολές κάτω από τα αστέρια!

Περισσότερες από 10 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αγαπημένων σκηνοθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προβληθούν στους θερινούς κινηματογράφους της Αιδηψού και της Λίμνης -πολλές φορές παρουσία των σκηνοθετών- ενώ όπως μας υπόσχονται οι διοργανωτές, μια αναπάντεχη προβολή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Αγίας Άννας.
Δείτε το προγραμμα των προβολών εδώ

2.Για να συναντήσετε από κοντά τον Αλεξάντερ Πέιν

Αλεξάντερ Πέιν

Ο Αλεξάντερ Πέιν, βραβευμένος με δύο Όσκαρ σκηνοθέτης – έχει υπογράψει ταινίες όπως το Πλαγίως, η Nerbraska και Οι απόγονοι-  θα βρίσκεται στην Εύβοια στην προβολή της ταινίας του Μικρόκοσμος με την οποία θ’ ανοίξει η αυλαία του φεστιβάλ. Πρόκειται για μια σουρεαλιστική κοινωνική σάτιρα που σχολιάζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του υπερπληθυσμού του πλανήτη με πρωταγωνιστές τους  Ματ Ντέιμον και Κρίστεν Γουίγκ. Η ταινία θα προβληθεί στον θερινό κινηματογράφο Απόλλων της Αιδηψού, ο οποίος ανακαινίστηκε και υποδέχεται και πάλι τους σινεφίλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλεξάντερ Πέιν: Ο βραβευμένος δημιουργός «ανοίγει» το 2o Evia Film Project με την ταινία «Μικρόκοσμος»12.09.2018

3.Για τα live και τα πάρτυ!

Νίκος Πορτοκάλογλου, Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρων Τσουράπης

Η μουσική δεν θα μπορούσε να λείπει από το Evia Film Project που φέτος μας επιφυλάσσει δύο  μοναδικές μουσικές βραδιές. Το Σάββατο 24 Ιουνίου, ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στην Αιδηψό. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Βύρων Τσουράπης. Παράλληλα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το Evia Film Project γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα πάρτι στη Λίμνη, υπό τους ήχους της μουσικής της κορυφαίας μπάντας κρουστών και πνευστών Αγία Φανφάρα.

Η μπάντα κρουστών και πνευστών Αγία Φανφάρα

4.Για να μάθετε από πρώτο χέρι τα μυστικά του σινεμά από διακεκριμένους δημιουργούς!

Ακόμα και αν δεν είστε επαγγελματίες του χώρου, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα πολύ ενδιαφέροντα masterclasses στα οποία γνωστοί και αγαπημένοι δημιουργοί, καθώς και επαγγελματίες της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της τέχνης και της δουλειάς. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Άννα και στην Αιδηψό και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Masterclasses θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Λευτέρης Χαρίτος, η Ελίνα Ψύκου, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, η Ολυμπία Μυτιληναίου, καθώς και ο αυστριακός σκηνοθέτης Χούπερτ Ζάουπερ και η γεωργιανή δημιουργός, Σάλομε Τζάσι.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα των masterclasses

5.Για να συμμετάσχετε μαζί με τα παιδιά σας στη γιορτή του πράσινου σινεμά

Το φεστιβάλ είναι ανοικτό σε όλες τις ηλικίες! Έτσι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πολλές ταινίες και δράσεις για γονείς και παιδιά. Με κεντρικό θέμα τη σχέση ανθρώπου-περιβάλλοντος, το Evia Film Project προσκαλεί παιδιά ηλικίας 5-12 ετών σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις όπως κατασκευή χειροποίητων, οικολογικών παιχνιδιών, εργαστήρια αφήγησης, φωτογραφίας, σκηνοθεσίας και πολλά άλλα που είναι σίγουρο ότι θα τα ενθουσιάσουν!

6.Για τις εντυπωσιακές VR προβολές

@unsplash

Τέχνη και τεχνολογία στην υπηρεσία της οικολογίας! Ζήστε τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν οι VR προβολές μέσα από επιλεγμένες ταινίες που αναδεικνύουν ζητήματα οικολογίας και εξερευνούν τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον. Οι ταινίες του VR προγράμματος θα προβληθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΚΥΜΑ (Λουτρά Αιδηψού), από την Τρίτη 20 Ιουνίου έως το Σάββατο 24 Ιουνίου, με καθημερινό ωράριο λειτουργίας 12:00-20:00.

7.Για το networking, ειδικά αν είστε επαγγελματίας του σινεμά

Στο πλαίσιο της «Αγοράς» του Φεστιβάλ φιλοξενείται φετος το CIRCLE Women Doc Accelerator, ένα κορυφαίο workshop ανάπτυξης ντοκιμαντέρ, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες και θηλυκότητες που ασχολούνται με την κινηματογραφική σκηνοθεσία και την παραγωγή. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα ανάπτυξης ντοκιμαντέρ. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Evia Film Project.

8.Για να εξερευνήσετε τις ομορφιές του νησιού πριν… τις δείτε σε ταινίες!

Ένας από τους στόχους του Evia Film Project είναι να αναδείξει τις υπέροχες τοποθεσίες της βόρειας Εύβοιας και τις συστήσει στους ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας που επιλέγουν τους τόπους γυρισμάτων για μεγάλες παραγωγές από όλο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ένα συναρπαστικό FAM Trip (familiarization trip) για location managers και παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν κρυμμένες ομορφιές της βόρειας Εύβοιας που θα μπορούσαν να «πρωταγωνιστήσουν» σε μελλοντικές ταινίες. Θυμίζουμε ότι ήδη η φημισμένη παραλία της Χιλαδούς «πρωταγωνίστησε» στην υποψήφια για τρία Όσκαρ ταινία «Το Τρίγωνο της Θλίψης» του Ρούμπεν Έστλουντ, και χάρισε στην ταινία το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022!

9.Για να στηρίξουμε την περιοχή με όρους βιωσιμότητας

Βασική μέριμνα τουEvia Film Project είναι να στηρίξει την τοπική οικονομία με όρους βιωσιμότητας και με σεβασμό στο οικοσύστημα της περιοχής. Με τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ συμμετέχουμε και εμείς έμπρακτα στην προσπάθεια αναγέννησης αυτής της υπέροχης περιοχής!

10.Γιατί η Ευβοια παραμένει ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας…

και παρόλες τις “πληγές” της ανθίζει και πάλι και επιφυλάσσει στους επισκέπτες της πολλές συγκινήσεις: υπέροχες παραλίες, ιστορικά ιαματικά λουτρά, συγκλονιστικό φαγητό και φιλόξενους κατοίκους. Το Evia Film Project είναι η ιδανική αφορμή για να το επιβεβαιώσετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒόρεια Εύβοια: Η μαγευτική παραλία με το μικροσκοπικό νησάκι που αξίζει να ανακαλύψετε12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες:

Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b