MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ: Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε στην Τεχνόπολη κι εμείς ταξιδέψαμε στις #rizesmas

Το καλοκαίρι ξεκίνησε επίσημα στην πόλη με το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ να έρχεται και να μάς ξεσηκώνει στον χώρο της Τεχνόπολης. Σε αυτό το γλέντι που στήθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά, βρεθήκαμε κι εμείς!

Ανδρομάχη Αρβανίτη | 10.06.2023

Με πολλή χαρά και ανυπομονησία, βρεθήκαμε και εμείς στο δεύτερο ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Αθηνών, την Πέμπτη 8 Ιουνίου. Όταν η Τεχνόπολη έγινε νησί, όταν το κέντρο της Αθήνας θύμισε γλέντι σε χωριό και η βραδιά αυτή μάς έμεινε πραγματικά αξέχαστη…

Πρώτη φορά στην Αθήνα, δεύτερη συνολικά, αφού έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ είναι ένα φεστιβάλ το οποίο ευχόμαστε να γίνει θεσμός!

Φωτογραφία: Ευδοκία Βαζούκη

Στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης, με τον ήλιο να πέφτει και σιγά σιγά τους παλμούς να ανεβαίνουν, στήθηκε ένα πανηγύρι με τα εξής 4 μουσικά σχήματα: τα Μαντζούνια, το Ξέφραγο Αμπέλι, τη Banda Entopica και τους Γκιντίκι. Μοναδικά, ένα προς ένα, με τον τρόπο τους και το ξεχωριστό μουσικό στυλ τους, μάς ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μάς έκαναν να ξεχάσουμε πως κινούμαστε -ακόμη- σε ρυθμούς πόλης.

View this post on Instagram

A post shared by Technopolis City of Athens (@technopolis_athens)

Οι πόρτες άνοιξαν στις 18:30, ενώ 19:30 το γλέντι είχε ήδη αρχίσει, με τα Μαντζούνια να στήνουν πρώτοι τον χορό και να ζεσταίνουν το γιορτινό κλίμα… Τα Μαντζούνια ‘μία μουσική παρέα που της αρέσει να παίζει στη μέση του χορού’, σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2017, με τα μέλη της να έχουν καταγωγή από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Οι πολλαπλές ρίζες των παιδιών φάνηκαν, καθώς ακούσαμε παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Μακεδονία έως τις Κυκλάδες, από την Θράκη έως την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα! 

Σειρά είχε το Ξέφραγο Αμπέλι και η Τεχνόπολη… μύρισε Αιγαίο! Μια παρέα από την Αθήνα και τη Σίφνο που συνδυάσουν τα παραδοσιακά γνωρίσματα και τον νησιώτικο αέρα, με το σύγχρονο τραγούδι. Το γλέντι τώρα είχε στηθεί για τα καλά και δεν μπορούσες να περάσεις μέσα στο πλήθος – παρά μόνο να χορέψεις!

Το ρολόι δείχνει περίπου 21:30 και στη σκηνή βγαίνει η Banda Entopica. Μία παραδοσιακή μπάντα δρόμου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που έκανε την Τεχνόπολη να ξεσηκωθεί… Η μπάντα αυτή έκανε τα πρώτα μουσικά βήματά της το 2018 και με τη μουσική της πορεία έως τώρα, έχει δημιουργήσει ένα σταθερό κοινό, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα – όπως διαπιστώσαμε. Ο ήχος της παραδοσιακός, με επιρροές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τα Βαλκάνια. Μας άρεσαν τόσο που δεν ξεκουραστήκαμε λεπτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ: Οι “Ρίζες” στήνουν ένα τεράστιο καλοκαιρινό γλέντι στην Τεχνόπολη12.09.2018

Τελευταίοι στο χορό, οι Γκιντίκι! Ένα μουσικό σχήμα, επίσης, από τη συμπρωτεύουσα, με τον πρώτο τους δίσκο ‘Ahoy’ να έχει μόλις κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό. Μια μπάντα με έναν ήχο που παντρεύει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, που σε κάνει να επιστρέφεις πίσω στις ρίζες σου, αλλά με έναν τρόπο εναλλακτικό. Από την Τασιά εως τον Αφούση… η Τεχνόπολη με τους Γκιντίκι έζησε μία γιορτή που δεν έχει ξαναδεί εως τώρα!

Γκιντίκι στην Τεχνόπολη. ©Vangelis Patsialos Photography

Κάπως έτσι, το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έφτασε στο τέλος του… Σε καιρούς που καμιά φορά το ‘μαζί’ και η ξεγνοιασιά αμελούνται, την Πέμπτη το βράδυ στο νεοσύστατο αυτό φεστιβάλ εμείς ενωθήκαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και γελάσαμε. Μαζί, ταξιδέψαμε νοητά σε όλη την Ελλάδα και πήραμε μία πρώτη γεύση από το συναυλιακό καλοκαίρι που μας περιμένει! Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ ήταν ένα φεστιβάλ το οποίο δεν θέλαμε να τελειώσει… Ελπίζουμε σε επόμενο ραντεβού σύντομα!

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b