MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Mastercard στηρίζει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την προβολή ελληνικών παραγωγών στο εξωτερικό

Για ακόμα μια χρονιά, η Mastercard υποστηρίζει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, καθώς και τη νέα καλλιτεχνική πλατφόρμα “grape”, που έχει ως στόχο την ανάδειξη της εγχώριας καλλιτεχνικής δημιουργίας, αγγίζοντας πάντα επίκαιρα θέματα όπως αυτό της συμπερίληψης.

Monopoli Team

Η Mastercard, για 5η συνεχή χρονιά, θα είναι ο μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της χώρας.

Παράλληλα φέτος, η σταθερή υποστήριξη της Mastercard στο Φεστιβάλ, και εν γένει στο Θέατρο και τις Τέχνες, διευρύνεται ακόμα περισσότερο με τη στήριξη της νέας πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τίτλο grape – Greek Agora of Performance, ενός showcase που θα δώσει σε Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργούς του Χορού και του Θεάτρου την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους σε εκπροσώπους διεθνών φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς διευθυντές πολιτιστικών φορέων του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Φεστιβάλ, η Mastercard καλεί, για άλλη μία χρονιά, τους λάτρεις του θεάτρου και των τεχνών να αγοράσουν το εισιτήριό τους με τη Mastercard® κάρτα τους από τις 29/05 έως τις 30/06 στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ή online στο Viva για να έχουν με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για επόμενες παραστάσεις του Φεστιβάλ.

Σχετικά με το grape – Greek Agora of Performance

Παράλληλα, η Mastercard θα υποστηρίξει ως αποκλειστικός χορηγός τη νέα σημαντική πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το grape, μιας συστηματικής πλατφόρμας προβολής Ελλήνων και Ελληνίδων καλλιτεχνών στη διεθνή σκηνή Θεάτρου και Χορού, η οποία θα παρουσιαστεί σε δύο συμπυκνωμένα πενθήμερα ελληνικής δημιουργίας: 3 – 8 Ιουλίου και 18 – 22 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του grape παρουσιάζονται 14 νέα έργα, τα οποία πλαισιώνονται από δύο συζητήσεις γύρω από τη σύνδεση της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας και του Αρχαίου Δράματος, καθώς και ενέργειες δικτύωσης ειδικά για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τους εκπροσώπους της διεθνούς σκηνής Θεάτρου και Χορού.

Οι παραστάσεις του grape απευθύνονται και στο ευρύ κοινό και αποτελούν μέρος του συνολικού καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η υποστήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αντανακλά το ενδιαφέρον της Mastercard για την ενίσχυση του Θεάτρου και των Τεχνών, ενώ έχει κι έναν επιπλέον ιδιαίτερο συμβολισμό, ο οποίος συνδέεται με τη θεματολογία των παραστάσεων που έχουν επιλεχθεί για το grape. Οι παραστάσεις αναδεικνύουν θέματα που αφορούν την LGBTQIΑ+ κοινότητα, τη γυναίκα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, αγγίζοντας βασικούς πυλώνες δραστηριότητας της Mastercard, η οποία σταθερά τοποθετείται και ενεργεί υπέρ της συμπερίληψης, της ισότητας και της βιωσιμότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο τη στήριξη της εγχώριας καλλιτεχνικής δημιουργίας, η Mastercard αναλαμβάνει μια επιπλέον πρωτοβουλία, τη χορηγία ενός βραβείου που θα δοθεί στο έργο που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, βάσει της ψήφου του κοινού, η οποία θα λαμβάνει μέρος στο τέλος κάθε παράστασης. Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, με σκοπό να βοηθήσει τη συμμετοχή της νικήτριας παράστασης σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη του Θεάτρου και των Τεχνών αποτελεί βασικό πυλώνα δράσεων για εμάς στη Mastercard, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας να συνδέουμε τους ανθρώπους με όλα όσα αγαπούν, δημιουργώντας ένα κίνημα όπου η τέχνη, οι επιχειρήσεις, η κοινωνία και οι άνθρωποι δημιουργούν από κοινού ένα καινοτόμο και πιο συμπεριληπτικό μέλλον. Γι’ αυτό, συνεχίζουμε με πολύ μεγάλη χαρά τη σταθερή συνεργασία μας με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, έναν κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, με τον οποίο φέτος αναζητήσαμε τρόπους για περαιτέρω υποστήριξη των καλλιτεχνών της χώρας μας. Το grape είναι ένα εγχείρημα μεγάλης αξίας, καθώς θα προσφέρει στην εγχώρια καλλιτεχνική δημιουργία μια πλατφόρμα επικοινωνίας με τα φεστιβάλ του εξωτερικού, στέλνοντας παράλληλα ισχυρό μήνυμα υπέρ της ισότητας, της συμπερίληψης και της βιωσιμότητας, έννοιες που ταυτίζονται απόλυτα με τις αξίες της Mastercard».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023: Πληθωρικό και εξωστρεφές12.09.2018

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b