MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

H Lego «αναβιώνει» με πάνω από 1.000 τουβλάκια το ρόβερ Perseverance της NASA

H Lego κυκλοφορεί ένα σετ που περιλαμβάνει το επαναστατικό ρόβερ Perseverance της NASA καθώς και το ερευνητικό ελικόπτερο Ingenuity.

Φωτογραφία: LEGO
Monopoli Team

Με περισσότερα από 1.000 τουβλάκια, το επαναστατικό ρόβερ Perseverance της NASA, που χρησιμοποιήθηκε για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, καθώς και το ερευνητικό ελικόπτερο Ingenuity, κυκλοφορούν σε νέο σετ της εταιρείας Lego.

Κι ενώ η αποστολή του πραγματικού ρόβερ είναι να εξερευνά τον Κόκκινο Πλανήτη για σημάδια αρχαίας ζωής και συλλογή δειγμάτων προς εξέταση, το πιστό αντίγραφό του επίγειο μίνι ρόβερ δημιουργήθηκε προκειμένου να ενθαρρύνει παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω να ασχοληθούν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

Το «LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance» διαθέτει σύστημα κατεύθυνσης 360 μοιρών με κινητό βραχίονα, καθώς και ανάρτηση που του επιτρέπει να διασχίζει ανώμαλο έδαφος με τους έξι τροχούς του, όπως ακριβώς και το πρωτότυπο ρόβερ. Αυτές οι μηχανικές λεπτομέρειες προστέθηκαν για να δείξουν στα παιδιά που θα ασχοληθούν με την κατασκευή του, το πώς το αληθινό ρόβερ κάνει τη δουλειά του τόσο ικανά στον Άρη.

Το μίνι-ροβερ συνοδεύεται επίσης από ένα αντίγραφο του ερευνητικού ελικοπτέρου Ingenuity.

Επιπλέον, η συνοδευτική εφαρμογή του σετ, Technic AR, δίνει τη δυνατότητα σε όσους πάρουν στα χέρια τους το σετ, να το απολαύσουν και ψηφιακά και να μάθουν περισσότερα για τις αποστολές του ρόβερ Perseverance στον Άρη. Μάλιστα, θα μπορούν επίσης να λάβουν και στιγμιότυπο του καιρού στον Άρη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο «Μεγάλο Κύμα» του Κατσουσίκα Χοκουσάι γίνεται 3D Lego12.09.2018

Ο Luke Cragin, σχεδιαστής στην Lego, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «συναρπαστικό» πρότζεκτ. «Πάντα ένιωθα πάθος για το διάστημα και η διαδικασία σχεδιασμού μου επέτρεψε να εξερευνήσω το ενδιαφέρον μου, καθώς αντέγραψα την απίστευτη μηχανική που ανέπτυξε η πρωτοπόρος ομάδα της NASA».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του μοντέλου θα βοηθήσουν να γνωρίσουν οι νεαροί λάτρεις του διαστήματος τον κόσμο της μηχανικής και θα τους ενθαρρύνουν να αγγίξουν τα αστέρια στο μέλλον».

Το σετ αναμένεται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα της LEGO και στο LEGO.com την 1η Ιουνίου στην τιμή των 99,99$.

Με πληροφορίες από Design Taxi.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b