MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Τρίτη 23 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες μέχρι προβολές ταινιών, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 23 Μαΐου.

Monopoli Team

Το Mihalis Kalkanis Group στην Πλατεία Δεξαμενής

Μία από τις γραφικότερες πλατείες της Αθήνας, η πλατεία Δεξαμενής, υποδέχεται για πρώτη φορά τον κοντραμπασίστα Μιχάλη Καλκάνη με το μουσικό του σχήμα, για μια βραδιά αφιερωμένη στην τζαζ και όχι μόνο. Την Τρίτη 23 Μαΐου, μεταφερόμαστε στον δυνατό ηχόκοσμο του Mihalis Kalkanis Group, που θα μας παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “Emotions”, καθώς και άλλα, νέα και παλιότερα κομμάτια, χαρακτηριστικά του φρέσκου ευρωπαϊκού ήχου της μπάντας. Πάντοτε τολμηρός και δημιουργικός, ο Μιχάλης Καλκάνης φέρνει τους μουσικούς πειραματισμούς του σε ένα κλασικό αθηναϊκό στέκι και προσφέρει μια μουσική με αισθητική και ταυτότητα, όπου ο ηλεκτρονικός ήχος συναντά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, επηρεασμένη από την ανερχόμενη νεοκλασική σκηνή της Ευρώπης.
23/5, 20:30
Πλατεία Δεξαμενής 

Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά: Συναυλία αφιερωμένη στον στιχουργό Ηλία Φιλίππου

Οι «Ημέρες Θάλασσας», η μεγάλη γιορτή-θεσμός για τον Πειραιά, επιστρέφει για 9η συνεχόμενη χρονιά και υπόσχεται μοναδικές στιγμές στην πόλη με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Πειραιά. Η τελετή έναρξης των Ημερών Θάλασσας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με μια συναυλία αφιερωμένη σε έναν σημαντικό Πειραιώτη στιχουργό μεγάλων επιτυχιών, τον Ηλία Φιλίππου. Η Λένα Ζευγαρά, o Πέτρος Ιακωβίδης, ο Πέτρος Ίμβριος, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Λευτέρης Πανταζής και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους την μεγάλη συναυλία της τελετής έναρξης των Ημερών Θάλασσας 2023.
23/5, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Σχεδία x Pride: Το Street Party

Μουσική, χορός και κοκτέιλ σε μια γιορτή συμπερίληψης με DJ set από τις Strap-on Unicorns την Τρίτη 23 Μαΐου. Η «σχεδία», το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, ενώνει τις δυνάμεις της με το Athens Pride για ένα street party συμπερίληψης, ενάντια στους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Ο πεζόδρομος της Νικίου, έξω από το σπίτι της «σχεδίας», το «σχεδία home», πλημυρίζει από τους ήχους των Strap-On Unicorns, από ξέφρενο χορό και δροσερά κοκτέιλ σε προνομιακή τιμή.
23/5, 21:00
Σχεδία home – Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2

Οι παράλληλες δράσις του 7ου FeCHA στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, η Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του με ένα αφιέρωμα στο Βασκικό κινηματογράφο και το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους με τίτλο “cortoFeCHA”, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό κλίμα κινηματογραφικής φιέστας. Την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 18:30 θα προβληθεί η ταινία “Βήμα στο όριο” της Maider Oleaga από το αφιέρωμα «Βασκικό Παράθυρο: Παρουσίαση Σύγχρονου Βασκικού Κινηματογράφου», ενώ στις 20:00 θα ξεκινήσουν οι προβολές του προγράμματος ταινιών μικρού μήκους, cortoFeCHA. Οι ταινίες που θα προβληθούν την Τρίτη είναι οι “Το αγόρι που ζωγράφιζε τέρατα” του Victor Izquierdo, “Βέλη” του Imanol Ruiz De Lara, “Ταξίδι χωρίς επιστροφή” του José Gomez De Vargas, “Δεμένες” της Carmen Córdoba González και “Το φως” του Iago de Soto. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν, χωρίς κράτηση.
23/5, 18:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Οι παράλληλες δράσις του 7ου FeCHA στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Την Τρίτη 23 Μαΐου, οι παράλληλες δράσεις του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου ΑθήναςFeCHA συνεχίζονται και στο Ινστιτούτο Θερβάντες, με την προβολή της ταινίας “Η άλλη μορφή” του Diego Felipe Guzman. Υπόθεση: Ο Peter Press ζει με μια πρέσα εδώ και 20 χρόνια και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία τετραγωνισμού του. Όμως ένα περιστατικό τον αναγκάζει να αφαιρέσει την πρέσα και να πάρει μια διαφορετική μορφή. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του και θέτει σε κίνδυνο την είσοδό του στον παράδεισο. Ξεκινά ένα ταξίδι όπου ανακαλύπτει ότι η Άλλη Μορφή είναι το τελευταίο ίχνος της ατομικότητάς του.
23/5, 21:00
Ινστιτούτο Θερβάντες – Σκουφά 31, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας με δωρεάν κεράσματα για όλους12.09.2018

Greek Cinema Nights στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Αthens City Festival του Δήμου Αθηναίων και η Frontstage Entertainment παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη σειρά Greek Cinema Nights, καθώς καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει θερινό σινεμά! Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης τέχνης, αλά ελληνικά. Την Τρίτη 23 Μαΐου συγκεκριμένα, στο Πάρκο Ελευθερίας θα προβληθεί η ταινία “Μαγνητικά Πεδία” του Γιώργου Γούση. Υπόθεση: Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.
23/5, 21:00
Πάρκο Ελευθερίας – Υμηττού 17, Χολαργός

Έναρξη του Θερινού Κινηματογράφου Πετρούπολης με δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους

Κάθε χρόνο, στην Πετρούπολη χτυπά ξανά η καρδιά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς προβάλλονται την πρώτη εβδομάδα έναρξης του θερινού κινηματογράφου της πόλης δωρεάν επιλεγμένες ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ. Η εβδομάδα αυτή ξεκινά την Τρίτη 23 Μαΐου και οι πρώτες δύο ταινίες που θα προβληθούν είναι η “À la carte” του Ταξιάρχη Δεληγιάννη (Υπόθεση: Ο Υπουργός Υγείας καλείται σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, για να καλύψει ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Στον αέρα, αυτός και ο δημοσιογράφος, περπατούν σε τεντωμένο σχοινί, εξαιτίας των αποκαλυπτικών αντιδράσεων των ακροατών, και την πίεση από τις φαρμακευτικές εταιρείες και την κυβέρνηση…) και “Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός” του Βασίλη Νίκα (Υπόθεση: Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να αναδείξει το μέγεθος της καταστροφής από την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια το καλοκαίρι του 2021, τη μεγαλύτερη πυρκαγιά από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, που έκανε στάχτη πάνω από 512.000 στρέμματα δάσους και αγροτικών εκτάσεων. Προβάλλει τους βαθύτερους λόγους και τους υπαίτιους αυτής της συμφοράς, αλλά και τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις που είχε για την οικονομία της περιοχής. Tι σημαίνει «κανένας νεκρός;». Πώς συνεχίζεται η ζωή όταν έχεις χάσει τα πάντα; Λογίζεσαι ζωντανός επειδή απλώς αναπνέεις;)
23/5, 21:00
Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης – 25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη 

22ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη

Gard Nilssen Acoustic Unity, by Chris Charpenel

Το Athens Jazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, γίνεται και επίσημα πλέον 22 ετών και επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη με μία εβδομάδα γεμάτη μουσική και παράλληλες δράσεις. Για επτά ολόκληρες ημέρες, από τις 22 έως τις 28 Μαΐου 2023, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενήσει ξανά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη. Την Τρίτη 23 Μαΐου, στη σκηνή θα ανέβουν οι: Veronika Harcsa & Bálint Gyémánt, Jonathan Collin-Bouhon και Gard Nilssen Acoustic Unity. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας, το Meet Market (Πετράκη 12) θα φιλοξενεί κάποιες από τις δωρεάν παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ, από τις 19:00 έως και τις 00:00.
23/5, 21:00 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Tom Odell μέχρι τους Melvins: Οι συναυλίες που θα δούμε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b