MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Jude Law: Δημιούργησε άρωμα από αίμα, ιδρώτα και κόπρανα για να υποδυθεί τον βασιλιά Ερρίκο

Κι’ όμως, όσο περισσότερες λεπτομέρειες έχουμε για την ταινία «Firebrand», τόσο περισσότερο ανυπομονούμε να την δούμε.

Photo: @festivaldecannes
Monopoli Team

Ένας ηθοποιός είναι ικανός να κάνει τα πάντα προκειμένου να μπει για τα καλά στον ρόλο που υποδύεται. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Jude Law, ο οποίος θέλησε να φτάσει τόσο κοντά στον βασιλιά Ερρίκο τον 8ο, σε σημείο που δημιούργησε άρωμα που τον θυμίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFirebrand: Η Alicia Vikander υποδύεται την τελευταία σύζυγο του Ερρίκου Η’ της Αγγλίας – Η πρώτη εικόνα12.09.2018

Λίγα πράγματα για την ταινία «Firebrand»

Για να σε βάλουμε λίγο περισσότερο στο κλίμα, η ταινία «Firebrand», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Law, στον ρόλο του βασιλιά Ερρίκου, πραγματεύεται μια από τις πιο σκληρές εποχές στο βασίλειο. Η Αικατερίνη της Αραγκονίας ήταν η τελευταία σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου και σχεδόν η μόνη επιζήσασα, αφού είχαν προηγηθεί πέντε ακόμη γάμοι που κατέληξαν σε διαζύγια, φόνους και αποκεφαλισμούς.

Η εμμονή του Βασιλιά για απόλυτο έλεγχο της αυλής του, η άξεστη περσόνα του και η τάση του να εφευρίσκει ίντριγκες τις οποίες ήθελε με οποιονδήποτε τρόπο να λύσει με αίμα, υπήρξε το κάλυμμα μιας ολοκληρωτικά σαδιστικής σχέσης που ανέπτυσσε με τις γυναίκες του, για να καταχωρηθεί στην ιστορία ως ένας βίαιος, τυραννικός σύζυγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών: Το “Liar Man” του Μανώλη Μαυρή βραβεύτηκε στην Εβδομάδα Κριτικής12.09.2018

Με την Αικατερίνη όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού η ελεύθερη, αναρχική φύση της, υπήρξε καταλύτης για τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην Εκκλησία και το παλάτι (μια σχέση που είχε διαταραχθεί ανεπανόρθωτα, όταν η Εκκλησία αρνήθηκε να επικυρώσει το πρώτο διαζύγιο του Ερρίκου) αλλά και για το ανάστημα που για πρώτη φορά σήκωσε γυναίκα, κερδίζοντας όχι χωρίς τίμημα τη ζωή της.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b