MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Firebrand: Η Alicia Vikander υποδύεται την τελευταία σύζυγο του Ερρίκου Η’ της Αγγλίας – Η πρώτη εικόνα

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της παραγωγής, έχουμε την πρώτη εικόνα της Alicia Vikander, η οποία θα υποδυθεί την Katherine Parr, την έκτη και τελευταία σύζυγο του Ερρίκου Η’ της Αγγλίας, στη νέα ταινία “Firebrand” του Karim Aïnouz.

Photo credits: Brouhaha Entertainment
Monopoli Team

Η πρώτη φωτογραφία της Alicia Vikander ως Katherine Parr είδε το φως δημοσιότητα μέσω του Deadline. Η ηθοποιός υποδύεται την έκτη και τελευταία σύζυγο του Ερρίκου Η’ της Αγγλίας στη νέα πολυαναμενόμενη ταινία “Firebrand” του Karim Aïnouz. 

Στην ταινία συμμετέχει και ο Jude Law, ο οποίος ενσαρκώνει τον ξακουστό βασιλιά Henry VIII κι εμείς πρόκειται να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα ψυχολογικό θρίλερ που εστιάζει στην εποχή που η Katherine παντρεύτηκε τον βασιλιά παρά τη θέλησή της και στο πως η ίδια, ως η τελευταία σύζυγός του, κατάφερε να αντέξει τον γάμο με τον μονάρχη.

Η ιστορία του Ερρίκου Η’ της Αγγλίας και πατέρα της Ελισάβετ Α’ είναι γνωστή, αφού ο ίδιος είχε μείνει στην ιστορία ως “χασάπης”. Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς είχε χωρίσει την πρώτη του γυναίκα (Αικατερίνη της Αραγωνίας), είχε αποκεφαλίσει τη δεύτερη του σύζυγο (Anne Boleyn), η τρίτη πέθανε (Jayne Seymour), είχε χωρίσει την τέταρτη (Anne of Cleves), είχε αποκεφαλίσει την πέμπτη (Catherine Howard), ενώ η έκτη και τελευταία (Katherine Parr) είχε καταφέρει να επιβιώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlack Mirror: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της 6ης σεζόν με Salma Hayek και Aaron Paul12.09.2018

Η πρώτη φωτογραφία από την ταινία που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει τη Vikander στον ρόλο της βασίλισσας, να δείχνει κάθε άλλο παρά χαρούμενη που βρίσκεται στη θέση στην οποία βρίσκεται. Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του “Firebrand”, είναι πιθανό να κοιτάζει με αυτό το βλέμμα τον σύζυγό της, καθώς περιβάλλεται από τις κυρίες επί των τιμών, τις οποίες υποδύονται η Ruby Bentall (The Serpent Queen) και Bryony Hannah (Call the Midwife), καθώς και η Maia Jemmett και η Linnea Martinsson, οι οποίες κάνουν το ντεμπούτο τους σε ταινία μεγάλου μήκους.

Το “Firebrand” είναι μια σκληρή αλλά απαραίτητη απεικόνιση του πώς οι μονάρχες έκαναν επανειλημμένα κατάχρηση της εξουσίας τους για να εξυπηρετήσουν κάθε ιδιοτροπία τους. Μάλιστα ο Ερρίκος Η’ της Αγγλίας αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού, αφού κατάφερε να παντρευτεί έξι συζύγους σε μια εποχή που το διαζύγιο θεωρούνταν αμαρτία και σκότωσε τουλάχιστον δύο από αυτές. Και η τελευταία του σύζυγος η Katherine μπορεί να κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του βασιλιά, υπέφερε ωστόσο αρκετή τυραννία κατά τη διάρκεια του γάμου της μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛονδίνο: Κρυφά δωμάτια του μουσείου V&A μεταμορφώνονται στο μεγαλύτερο κέντρο φωτογραφίας12.09.2018

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα “Queen’s Gambit” της Elizabeth Fremantle, ωστόσο ο τίτλος άλλαξε στην κινηματογραφική μεταφορά προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση με την ομότιτλη σειρά του Netflix. Μάλιστα, αν η ταινία κάνει επιτυχία, υπάρχει σίγουρα υλικό για σίκουελ, αφού το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Το σενάριο διασκευάστηκε από τις Henrietta και Jessica Ashworth (Dixi, Killing Eve) και η ταινία σηματοδοτεί την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του διάσημου Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Karim Aïnouz.

Η ταινία, για την οποία ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο trailer, πρόκειται να προβληθεί στις Κάννες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της πρεμιέρας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Deadline, πιθανολογείται πως η 21η Μαΐου θα είναι η ημέρα της προβολής.

Με πληροφορίες από Collider.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b