MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Σουηδία θα φορτίζουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο στον δρόμο, ενώ οδηγούν

Η Σουηδία κατασκευάζει τον πρώτο ηλεκτρικό δρόμο στον κόσμο, ο οποίος θα φορτίζει τις μπαταρίες των αυτοκινήτων την ώρα που κινούνται σ’ αυτόν.

Photo by CHUTTERSNAP on Unsplash
Photo by CHUTTERSNAP on Unsplash
Monopoli Team

Η Σουηδία θέλει να αφήσει στο παρελθόν τους ενοχλητικούς φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η σκανδιναβική χώρα κατασκευάζει τον πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινητοδρόμο στον κόσμο, ο οποίος θα φορτίζει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων την ώρα που οδηγούν σε αυτόν, όπως αναφέρει το Elektrek. Μάλιστα, οι Σουηδοί έχουν ήδη δοκιμάσει πιλοτικά τέσσερις προσωρινούς ηλεκτρικούς δρόμους.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί σε μόλις δύο χρόνια, θα αυξήσει την εμβέλεια των οχημάτων εν κινήσει και θα μειώσει την ανάγκη τους για χρονοβόρες στάσεις φόρτισης. Το έργο διευθύνεται από την Trafikverket, αν και η σουηδική διοίκηση μεταφορών δεν έχει ακόμη καταλήξει ακόμη στην τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γιάννης Χουβαρδάς μας ξεναγεί σ’ ένα μουσείο χαμένων ερώτων12.09.2018

Η Trafikverket εξετάζει τρεις διαφορετικές επιλογές τις οποίες έχει ήδη δοκιμάσει με επιτυχία. Ο αυτοκινητόδρομος θα μπορούσε να εξοπλιστεί με εναέριες γραμμές μεταφοράς ενέργειας που μπορούν να τροφοδοτήσουν ένα αυτοκίνητο (όπως ένα τραμ) ή με ηλεκτρικές ράγες που μεταδίδουν ενέργεια στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσω ενός αγώγιμου pickup κάτω από το όχημα.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓεύσεις, παιχνίδι και χαλάρωση – Αυτή η 3ημερη απόδραση στο Isla Brown Corinthia τα είχε όλα12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b