MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Γεύσεις, παιχνίδι και χαλάρωση – Αυτή η 3ημερη απόδραση στο Isla Brown Corinthia τα είχε όλα

Σε ένα νησιωτικό σκηνικό, μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα και με εύκολη πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο της ηπειρωτικής χώρας, το Isla Brown Corinthia άνοιξε τις πόρτες του για ένα 3ήμερο στις 5-7 Μαΐου και μάς χάρισε την ιδανική μίνι απόδραση που χρειαζόμασταν για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι που είναι μπροστά.

KEIMENO: Monopoli Team | 22.05.2023 Κείμενο: Ευδοκία Βαζούκη, Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η διάθεσή μας και η ανάγκη για απόδραση από τους, καμιά φορά, πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας σε μια μεγάλη πόλη, φαίνεται πως αρχίζει και γίνεται εντονότερη τον Μάιο. Λίγο που ο καιρός αρχίζει και ζεσταίνει, οι μέρες που μεγαλώνουν, έτσι και η «εξωστρέφεια» αποκτά όλο και μεγαλύτερο έδαφος με τις ανοιξιάτικες βόλτες να βιώνονται εντελώς διαφορετικά σε ανοιχτούς χώρους πια, αυλές, ταράτσες και κήπους οάσεις σε κάθε γωνιά της πόλης.

Και οι υποχρεώσεις μπορεί να μη μάς επιτρέπουν να κανονίσουμε για την ώρα κάποιο μακρινό ταξίδι, όμως αν καταφέρουμε και «ξεκλέψουμε» λίγο χρόνο και εκμεταλλευτούμε τα ελεύθερα Σαββατοκύριακα, μικρές αποδράσεις κοντά στην πόλη είναι κάτι που εύκολα μπορεί να οργανωθεί – και μάλιστα να αποδειχθεί ιδιαιτέρως αναζωογωνητικό για τις «μπαταρίες» μας!

Έτσι κι εμείς εκμεταλλευτήκαμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου («ξεκλέψαμε» και λίγο από την Παρασκευή) και αποδεχτήκαμε την πρόσκληση της ομάδα των Brown Hotels να περάσουμε λίγο χρόνο στο Isla Brown Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους και να βιώσουμε την πεντάστερη εμπειρία, με την υπογραφή πάντα της Brown.

Με προνομιακή θέση μπροστά στη θάλασσα και μια πραγματικά ξεχωριστή αρχιτεκτονική ταυτότητα, που δεν γίνεται να σου περάσει απαρατήρητη ακόμη κι αν απλώς είσαι περαστικός από την περιοχή, το Isla Brown Corinthia δεσπόζει κατά μήκος της ακτογραμμής, σε ένα πραγματικά ήρεμο περιβάλλον με υπέροχη θέα που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως «το μπαλκόνι του Σαρωνικού». 

Το νέο αυτό «παιδί» της οικογένειας της Brown μετράει σχεδόν έναν χρόνο παρουσίας στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και μάλιστα αποτελεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του ομίλου στην χώρα μας. Μάλιστα, μέσα σε αυτόν τον σύντομο χρόνο λειτουργίας του έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει βραβείο για την αρχιτεκτονική του με το ΙDA Design 2022. Η καμπυλωτή και ασύμμετρη επιφάνειά του στην εξωτερική του όψη είναι πραγματικά εντυπωσιακή και με μια χρωματική παλέτα συνδυασμού γήινων χρωμάτων, εξωτερικά και εσωτερικά, πετυχαίνουν συνδυαστικά ένα αρμονικό design στο σύνολό του.

Οι λεπτομέρειες της πραγματικά μινιμαλιστικής αισθητικής έρχονται και «δένουν» εξίσου αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο που συμπληρώνουν ένας κατάφυτος κήπος και μια εντυπωσιακή πισίνα που δίνει την αίσθηση του infinity και σε κάνει να νιώθεις πως γίνεσαι «ένα» με το γαλάζιο της θάλασσας που απλώνεται ακριβώς μπροστά. Όλα αποπνέουν μια ηρεμία και μια τάξη…

Αισθητική που κόβει την ανάσα

Η αρχιτεκτονική ομάδα της Elastic Architects ανέλαβε να αποκαταστήσει το προϋπάρχον κτίριο, δίνοντάς του εντελώς νέα πνοή και λαμβάνοντας έμπνευση από την ιστορία του τόπου, το υδάτινο και το γήινο στοιχείο της γύρω περιοχής. Μάλιστα, το εσωτερικό του ξενοδοχείου παραπέμπει στο σεληνιακό τοπίο του ηφαιστείου Σουσάκι, το οποίο «κοιμάται» εδώ και περίπου 2,7 εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή!

Αυτή ακριβώς η αισθητική είναι το πρώτο πράγμα που μας έκοψε την ανάσα από τα πρώτα κιόλας λεπτά της διαμονής μας – όταν λίγο πριν φτάσουμε στην ρεσεψιόν «ξεκλέψαμε» μια ματιά από τους εντυπωσιακούς χώρους του ξενοδοχείου. Η πραγματική αποκάλυψη, όμως, ήταν τα δωμάτια – και πιστέψτε μας όταν σας λέμε ότι δεν ήμασταν προετοιμασμένες για αυτό που αντικρίσαμε μόλις ανοίξαμε την πόρτα του δωματίου μας…

Με θέα το απέραντο γαλάζιο και τους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου, η Executive Suite 40 τετραγωνικών, στην οποία μείναμε, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η κουζίνα – πλήρως εξοπλισμένη με καφετιέρα Nespresso για εμάς που θέλουμε καφέ μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι – ήταν μόνο η αρχή, αφού μπροστά μας απλωνόταν ένα ευρύχωρο σαλόνι με τον πιο αναπαυτικό καναπέ που έχεις ποτέ δοκιμάσει, μία υπέροχη τραπεζαρία, walk-in ντουλάπα με τον απαραίτητο καθρέφτη, καθώς και δύο μπάνια.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του δωματίου, όμως, ήταν άλλος: Η ολόλευκη μπανιέρα που είδαμε στο υπνοδωμάτιο, ακριβώς δίπλα από το τεράστιο λευκό κρεβάτι μας, η οποία μας χάρισε μία από τις πιο χαλαρωτικές στιγμές του ταξιδιού μας, όταν την γεμίσαμε και χαρίσαμε στον εαυτό μας μία spa εμπειρία από την άνεση του δωματίου μας, με φόντο φυσικά την υπέροχη θέα που τόσο αγαπήσαμε τις επόμενες ημέρες.

Ποτό & δείπνο για ένα «ζεστό» καλωσόρισμα

Μετά από τόση χαλάρωση, σειρά είχε ένα ποτό στο bar του ξενοδοχείου, λίγο πριν το dinner – και εκεί είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε μερικές ακόμα γωνιές του Isla Brown Corinthia. Με τον ήλιο να έχει πλέον πέσει, ήπιαμε το κρασί μας στο Chriso Bar, το εντυπωσιακό bar, με τις χρυσές λεπτομέρειες και το εντυπωσιακό “κυματιστό” ταβάνι που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο, ενώ δεν αργήσαμε να κάνουμε τη βόλτα μας στον κήπο, που είχε φωτιστεί για το βράδυ, συνθέτοντας έτσι το πιο ρομαντικό τοπίο.

Βέβαια, αν λέγαμε ότι ήπιαμε μόνο ένα κρασί αυτό το βράδυ, θα λέγαμε ψέματα, αφού ακολούθησε ένα dinner στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και το μενού είχε… τα πάντα. Από τον υπερπλούσιο μπουφέ που μάς περίμενε, εμείς δοκιμάσαμε το φανταστικό ριζότο μανιταριών, την γαριδοσαλάτα, το κάρι κοτόπουλο και πολλά άλλα. Να είσαι σίγουρος, όμως, ότι όποιες και να είναι οι διατροφικές σου συνήθειες (είτε είσαι της υγιεινής διατροφής, είτε vegan, είτε αγαπάς το ethnic φαγητό) οι επιλογές παραμένουν άπειρες. Απλά μην ξεχάσεις να αφήσεις λίγο χώρο για το γλυκό, αλλά και για το δεύτερο (και τρίτο) ποτό που θα παραγγείλεις στο Chriso Bar, το οποίο σερβίρει κλασικά ποτά και signature cocktails μέχρι τα μεσάνυχτα!

Το επόμενο πρωί μάς βρήκε όλο το team απόλυτα ξεκούραστους και έτοιμους να αδράξουμε την ημέρα – κόντρα στην ανοιξιάτικη σύγχυση του καιρού. Και πώς να μην έχουμε ξυπνήσει ξεκούραστοι, αφού τα υπερ-αναπαυτικά king size κρεβάτια μας, τα απαλά σεντόνια, τα άνετα μαξιλάρια, ακόμη και η θερμοκρασία του δωματίου κατάφεραν να διώξουν την έντασης μιας ολόκληρης εβδομάδας μακριά!

Μία, γεμάτη δραστηριότητες, μέρα

Η καλή ημέρα ξεκινάει από το πρωί, δεν λένε; Και ακόμη καλύτερα ξεκινά με ένα πλούσιο και γευστικό πρωινό που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ακούγεται ονειρεμένο; Ήταν! Έχε υπόψιν σου ότι το πρωινό στο Isla Brown Corinthia σερβίρεται καθημερινά από τις 7:30 έως και τις 12:00, επομένως προλαβαίνεις λίγο παραπάνω…χουζούρι στο κρεβάτι που δύσκολα θα μπορείς να αποχωριστείς, στο εγγυόμαστε! Είτε είσαι λάτρης των γλυκών, είτε των αλμυρών γεύσεων στο πρωινό, για ακόμη μία φορά ο μπουφές του ξενοδοχείου έρχεται να σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω – και σε συνδυασμό με την φανταστική θέα από το εστιατόριο, δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός για να ξεκινήσει η μέρα σου όμορφα.

Σειρά είχε ένα boat trip στον Σαρωνικό, με οδηγό μας την εταιρεία Βlue Stories! Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες κι όσο η πρώτη απολάμβανε το απέραντο γαλάζιο στο σκάφος, μετά μουσικής, η μεν δεύτερη είχε επισκεφθεί το spa για να δοκιμάσει υπηρεσίες χαλάρωσης σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον εντός του ξενοδοχείου. Μια πληθώρα από οργανικές θεραπείες για απόλυτη αναζωογόνηση σώματος τους περίμενε σε έναν χώρο ευεξίας εμπνευσμένο από την ηφαιστειακή φύση της περιοχής.

Μετά το boat trip σε κάποιους «άνοιξε η όρεξη» για περισσότερο παιχνίδι στη θάλασσα. Μια σειρά από δραστηριότητες όπως σκι θαλάσσης, wakeboarding, καταδύσεις, SUP, parasailing, flyboarding (και όχι μόνο) φάνταζαν πολλά υποσχόμενες για τους πιο τολμηρούς της ομάδας που δεν δίστασαν να βουτήξουν στα ακόμη αρκετά παγωμένα νερά της θάλασσας, μπροστά από το ξενοδοχείο. Σημείωσε πως αν βρεθείς στο Isla Brown Corinthia θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις κι εσύ δωρεάν πρόσβαση στα ποδήλατα θαλάσσης, τα SUP και τα κανό, μία ώρα παιχνιδιού στο waterpark καθώς και 10% έκπτωση σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες!

Οι λιγότερο τολμηροί επιλέξαμε χαλάρωση και ηλιοθεραπεία με καφεδάκι στην infinity πισίνα του ξενοδοχείου, που κάτω από τον μεσημεριανό ζεστό ήλιο ήταν ό,τι πρέπει. Ο ενδιαφέρων κατάλογος με τις επιλογές για σνακ, φυσικά, δεν γινόταν να μην μάς κεντρίσει το ενδιαφέρον κι έτσι πολύ σύντομα καταλήξαμε να δοκιμάζουμε μερικές από τις ιδιαίτερες επιλογές, που έρχονταν με ένα twist! Μη χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το club sandwich με σως από γλυκιά μαρμελάδα!

Λίγες ώρες αργότερα βρεθήκαμε να δοκιμάζουμε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ετικέτες ξεχωριστών κρασιών από την σομελιέ Ελένη Βαρβιτσιώτη, που ήταν πολύ επεξηγηματική και «πάντρεψε» αρμονικά την κάθε ποικιλία με το φαγητό μας, που για ακόμη μια φορά ήταν υπέροχο. Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε συγκεκριμένο μενού στον χώρο του Boat House, του ειδικού χώρου εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην πισίνα. Η βραδιά ήταν υπέροχη, έμοιαζε καλοκαιρινή, ενώ η απίστευτη ομορφιά της πανσελήνου που «έλουζε» τα νερά του Σαρωνικού, μάς κάλεσε σύντομα να βγούμε έξω για φωτογραφίες και συζήτηση κάτω από το φως της! Για ένα ακόμη βράδυ μια στάση στο Chriso Bar ήταν απαραίτητη για να «κλείσει» η βραδιά με ένα coctail και ακόμη περισσότερη συζήτηση…

Μία φιλοξενία που θα μάς μείνει αξέχαστη

Η Κυριακή μάς έκανε τη χάρη και ήταν ιδιαιτέρως ηλιόλουστη, οπότε και μετά το πρωινό απολαύσαμε λίγη χαλάρωση στις αιώρες του κήπου. Φορώντας ήδη τα μαγιό μας, κάναμε και μια τελευταία επίσκεψη στην πισίνα για λίγη ακόμη ηλιοθεραπεία και καφεδάκι, πριν πούμε «αντίο» στη χαλάρωση, το φιλόξενο Isla Brown Corinthia και την υπέροχη παρέα με την οποία μοιραστήκαμε μαζί απόλυτες στιγμές χαλάρωσης αυτό το 3ήμερο.

Δεσμευτήκαμε να επιστρέφουμε σύντομα για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό, 550τμ, rooftop bar, το οποίο για την ώρα ετοιμάζεται, αλλά μόλις ολοκληρωθεί μάς περιμένει για ποτό, σε ένα τέλειο σκηνικό κάτω από τον νυχτερινό ουρανό. Εμείς πήραμε μια γεύση για το πώς το υδάτινο στοιχείο με διαδρόμους νερού πρόκειται να «αγκαλιάζει» το rooftop bar και να δημιουργεί την αίσθηση μιας ατέλειωτης παραλίας – φαντάσου εκεί να ζεις τα πιο τέλεια καλοκαιρινά πάρτι που έχεις ζήσει ποτέ!

Κάπως έτσι – και ευτυχώς έγκαιρα, λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι – εμείς ανακαλύψαμε έναν μικρό παράδεισο, εκεί που δεν τον περιμέναμε. Ποιος θα μας το ‘λεγε ότι σε λιγότερο από μία ώρα θα μπορούσαμε να βρεθούμε από την πολύβουη Αθήνα στα καταγάλανα νερά των Αγίων Θεοδώρων, να απολαμβάνουμε την εμπειρία που ονομάζεται Isla Brown Corinthia; Μια εμπειρία που χαρακτηρίζεται από τη ζεστή φιλοξενία, τα αληθινά χαμόγελα και την προθυμία όλων των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί για να σιγουρέψουν ότι θα απολαύσεις τη διαμονή σου. Και αυτό για εμάς αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό!

Κράτα για το τέλος πως στο Isla Brown Corinthia ισχύουν ειδικές τιμές για κρατήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και long stay offers.

Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο ισχύει η εξής προσφορά: Κάθε 3η διανυκτέρευση δώρο για πραγματοποίηση κρατήσεων μέχρι και 31/05 και για διαμονές έως και τον Ιούνιο. Για κρατήσεις κάνεις «κλικ» εδώ.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b