MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι μάχες του Μέγα Αλέξανδρου ζωντανεύουν στο «Νησί των Μουσείων» στο Βερολίνο

Πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα από αυτά τις περιοχές που πέρασε ο Έλληνας στρατηλάτης παρουσιάζονται στην έκθεση «Αρχαιολογικοί θησαυροί από το Ουζμπεκιστάν – Από τον Μ. Αλέξανδρο στην Βασιλεία Κοσσανών» στο «Νησί των Μουσείων» στο Βερολίνο.

Monopoli Team

Ο Μέγας Αλέξανδρος χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια εξαιρετικά βίαιων μαχών εναντίον αγνώστων λαών στη Βακτριανή (σημερινές επαρχίες Σαμαρκάνδης, Μπουχάρας του Ουζμπεκιστάν και Σουγντ του Τατζικιστάν) και τη Σογδιανή (σήμερα Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκμενιστάν), μέχρι να εκστρατεύσει προς την Ινδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνής Ημέρα Μουσείων: Η Εθνική Πινακοθήκη γιορτάζει με έναν πολυθεματικό περίπατο στον κήπο της12.09.2018

Πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα από αυτά τα άγνωστα βασίλεια που δείχνουν το «πέρασμα» του Έλληνα στρατηλάτη από την περιοχή εκθέτονται στο «Νησί των Μουσείων» στο Βερολίνο.

Αγγεία ελληνικής τεχνοτροπίας, νομίσματα με ονόματα τοπικών βασιλέων στα ελληνικά, ένας λουτήρας δείγμα ελληνικού τρόπου ζωής, αγάλματα του Βούδα βασισμένα σε ελληνιστικά πρότυπα είναι μερικά μόνο από τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία παρουσιάζονται -εν μέρει για πρώτη φορά στη Δύση- στην έκθεση «Αρχαιολογικοί θησαυροί από το Ουζμπεκιστάν – Από τον Μ. Αλέξανδρο στην Βασιλεία Κοσσανών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDialogues in Clay: Έλληνες και Πορτογάλοι καλλιτέχνες σε έναν “διάλογο κεραμικής” στην Γκαλερί Battagianni12.09.2018

Εκτίθενται επίσης εξαιρετικά δείγματα τέχνης του «Ελληνικού Βασιλείου της Βακτριανής» και του μάλλον άγνωστου «Βασιλείου Κοσσανών».

Διαβάστε τη συνέχεια στο SKAI.GR

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b