MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος άστεγος; Μια εντελώς διαφορετική “πραγματικότητα”, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται μέσα στον πλούτο, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλοι που παλεύουν να επιβιώσουν. Πώς θα ήταν, ωστόσο, αν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μπορούσαμε να δούμε γνωστά προνομιούχα άτομα να βιώνουν μια εντελώς διαφορετική “πραγματικότητα”;

Πηγή: Twitter
Monopoli Team

Κι ενώ πριν λίγες ημέρες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τον κόσμο παρακολούθησαν την πολυτελή στέψη του βασιλιά Καρόλου στη Βρετανία, ο George Walker, ιδρυτής του γραφείου ανάπτυξης Web3 Whoosh Labs με έδρα το Λονδίνο, σκέφτηκε πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή για τον ίδιο τον βασιλιά, αν εκείνος βρισκόταν στην άλλη όψη του νομίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπορείς να ξεχωρίσεις ποιο έργο τέχνης είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης; Παίξε το νέο παιχνίδι της Google12.09.2018

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, ο Walker μπόρεσε να εξερευνήσει τη σκέψη του αυτή πιο ελεύθερα, δημιουργώντας εικόνες του βασιλιά Καρόλου να δείχνει φτωχός, ρακένδυτος και άστεγος – εικόνες σε πλήρη αντίθεση με τον πλούτο που αντανακλούσε και μόνο η εμφάνισή του στην μεγαλειώδη τελετή στέψης του.

Οι εικόνες δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του εργαλείου του Midjourney και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό, αφού αποτύπωνε μοναδικά ένα φωτορεαλιστικό σενάριο – σχεδόν αδύνατο να κατανοηθεί – με τους χρήστες του Twitter να μην το αφήνουν ασχολίαστο.

Κάποιοι από αυτούς  μίλησαν για το πώς κάποιοι άνθρωποι «κερδίζουν το λαχείο αυτόματα κατά τη γέννησή τους», τη στιγμή που άλλοι έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα επιβίωσης, μέχρι και έλλειψη στέγης. «Αυτό, για μένα, είναι μεγάλη τέχνη. Προκαλεί σκέψεις», σχολίασε χαρακτηριστικά κάποιος χρήστης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOasis: Η Τεχνητή Νοημοσύνη «επανένωσε» το θρυλικό συγκρότημα με «νέο» άλμπουμ12.09.2018

Με πληροφορίες από Design Taxi. 

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b