MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Έκθεση: Το 2022 ήταν το 8ο πιο θερμό και ξηρό έτος για την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια

Σύμφωνα με την κλιματική αποτίμηση της ομάδας των επιστημόνων του δικτύου ClimateBook η Ελλάδα το 2022 ήταν σε μία μετριασμένη κατάσταση από άποψη θερμοκρασίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Monopoli Team

Σχετικά ήπιο ήταν το 2022 για την Ελλάδα από άποψη θερμοκρασιών σε σχέση με την κατάσταση που επικράτησε στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με την κλιματική αποτίμηση της ομάδας των επιστημόνων του δικτύου ClimateBook. Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε, το 2022 καταγράφεται ως το 8ο πιο θερμό έτος των τελευταίων 30 ετών, με το 2020 να παραμένει το θερμότερο έτος. Όσον αφορά στο ύψος βροχής, το 2022 ήταν από τα σχετικά ξηρά έτη των τελευταίων 30 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑReturn to Sender: Η Αφρικανική καλλιτεχνική κολεκτίβα NEST θέλει να μάθεις που καταλήγουν τα ρούχα που πετάς12.09.2018

Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου και εκ των συντελεστών της έκθεσης και του ClimateBook, Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος, παρότι που όλη η Ευρώπη ήταν ζεστή, η Ελλάδα το 2022 ήταν σε μία μετριασμένη κατάσταση από άποψη θερμοκρασίας, αλλά αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός. «Στην περιοχή της Ελλάδας ήταν πιο υψηλές οι τιμές των θερμοκρασιών από τα κανονικά επίπεδα αλλά δεν ήταν το δεύτερο πιο θερμό καλοκαίρι όπως ήταν το 2022 σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D (και γιατί είναι τόσο σημαντικό να τις καταναλώνετε)12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b