MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Επιβατικό αεροπλάνο που πετάει με 9 φορές την ταχύτητα του ήχου φτιάχνουν οι ΗΠΑ

Πτήση μίας ώρας από Νέα Υόρκη στο Τόκιο θα εκτελεί το νέο υπερηχητικό αεροπλάνο της εταιρείας Venus Aerospace. Το «Stargazer» θα χρησιμοποιεί κινητήρες περιστρεφόμενης έκρηξης και θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 11.112 χλμ./ώρα σε ύψος 52.000 χλμ.

Monopoli Team

Ένα υπερηχητικό αεροπλάνο που θα μπορεί να μεταφέρει περίπου δώδεκα επιβάτες, με ταχύτητα πτήσης 9 Mach, εννέα φορές δηλαδή την ταχύτητα του ήχου, κατασκευάζει η Venus Aerospace, μια αεροναυπηγική εταιρεία με έδρα το Χιούστον των ΗΠΑ. Το «Stargazer», το οποίο έχει μήκος 46 μέτρα και πλάτος 30 μέτρα, θα μπορεί να ταξιδεύει μεταξύ δύο πόλεων στον κόσμο, πετώντας με 6.905 μίλια/ώρα (11.112 χλμ./ώρα περίπου) σε υψόμετρο 52.000 χλμ.

Ο συνιδρυτής της Venus και CTO της εταιρείας, Andrew Duggleby, σχεδιάζει να μεταφέρει το «Stargazer» από την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα με μια μηχανή περιστρεφόμενης έκρηξης, η οποία μπορεί να αναπτύξει 20.000 περιστροφές ανά δευτερόλεπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτα Ζάλα του Γκρέκο: Ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στα βήματα του Ελ Γκρέκο στο Μέγαρο12.09.2018

«Περιστρεφόμενη έκρηξη σημαίνει ότι η υπερηχητική καύση συμβαίνει συνεχώς μέσα στον κινητήρα και το βίντεό μας δείχνει το κύμα έκρηξης να κινείται γύρω από τον κινητήρα με υπερηχητικές ταχύτητες», σημείωσε η εταιρεία μετά την πρόσφατη επιτυχημένη δοκιμή ενός πρωτοτύπου στα κεντρικά γραφεία του διαστημικού αεροδρομίου στο Χιούστον.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b