MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

ΚΠΙΣΝ: 80 χρόνια «Μικρός Πρίγκιπας» με δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τα 80 χρόνια του «Μικρού Πρίγκιπα», το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις με ελεύθερη είσοδο, για μικρούς και μεγάλους, αφιερωμένες στο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.

ΚΠΙΣΝ
Monopoli Team

Ένας Μικρός Πρίγκιπας 80 ετών. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την πρώτη έκδοση του «Μικρού Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διαβάζοντας ένα από τα πιο διάσημα βιβλία του 20ου αιώνα.

Ο ηθοποιός Νικόλας Χανακούλας θα μας ταξιδέψει με την αφήγησή του στις σελίδες του «Μικρού Πρίγκιπα», ενώ η συγγραφέας Ελένη Κατσαμά θα μας ξεναγήσει στο σύμπαν του Σαιντ Εξυπερύ, μιλώντας για τα βιογραφικά και ιστορικά στοιχεία που κρύβονται πίσω από τους συμβολισμούς του έργου και την αριστοτεχνική ικανότητα του Γάλλου λογοτέχνη να μετουσιώσει το προσωπικό βίωμα σε ένα διαχρονικό μνημείο της σύγχρονης λογοτεχνίας.

*Στην εκδήλωση, θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο «Μικρός Πρίγκιπας σε μετάφραση Άλκης Ζέη, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Κυριακή 23 Απριλίου | 18.00-19.30, Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών
Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

Αφήγηση και εργαστήριο για παιδιά

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση για παιδιά 6-10 ετών, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία κατασκευή-έκπληξη που αντλεί έμπνευση από τον «Μικρό Πρίγκιπα».

Κυριακή 23 Απριλίου | 18.00-19.30, Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ
Για παιδιά 6-10 ετών
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

Σχεδιασμός-Υλοποίηση δράσης για παιδιά: Σοφιάννα Θεοφάνους, συγγραφέας και συντονίστρια της Παιδικής Λέσχης του ΚΠΙΣΝ & Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, εικαστικός

Ελένη Κατσαμά

Στην Ελένη Κατσαμά αρέσει να παρατηρεί τον κόσμο γύρω της και να σκαρφίζεται ιστορίες πότε για το ένα και πότε για το άλλο. Για τις ιστορίες αυτές έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού Λογοτεχνικού Βιβλίου. Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο ως υπεύθυνη εκδόσεων από το 2004.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεταμορφώσεις: Το πρόγραμμα της ΕΛΣ συνεχίζει με εργαστήριο για εφήβους εμπνευσμένο από τη «Μήδεια» του Κερουμπίνι12.09.2018

Νικόλας Χανακούλας

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 2010 εργάζεται αδιαλείπτως ως ηθοποιός με σημαντικoύς  Έλληνες σκηνοθέτες (Λ.Βογιατζής, Μ.Μαρμαρινός, Γ.Χουβαρδάς,  Β.Παπαβασιλείου, Ν.Μαστοράκης, Ε.Θεοδώρου, Μ.Κάλμπαρη κ.α.) και οργανισμούς της Ελλάδας (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Θέατρο Τέχνης, Athens Biennale κ.α.) και του εξωτερικού (Théatre National de Strasbourg, Ibsen Festival, Frascati ). Το 2016 προσκλήθηκε στο International Forum του Theatertreffen του Berliner Festspiele ως υπότροφος του Goëthe Institut. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: Κομάντα και Δράκοι (σκην. Θ.Παπαδουλάκης, MEGA 2021), Η Γέφυρα (σκην. Γ.Χαριτίδης, ΑΝΤ1+ 2022). Το 2018 προσκλήθηκε με την ταινία Third Kind του Γιώργου Ζώη στο τμήμα Semaine de la Critique του φεστιβάλ Καννών. Επίσης είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος του πολιτιστικού φορέα APPARAT ATHEN με ευρεία καλλιτεχνική δράση.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b