MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μεταμορφώσεις: Το πρόγραμμα της ΕΛΣ συνεχίζει με εργαστήριο για εφήβους εμπνευσμένο από τη «Μήδεια» του Κερουμπίνι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κάνει στάση στην παράσταση «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι για ένα διήμερο εργαστήριο ηχητικής και φωνητικής τέχνης για εφήβους 11 έως 14 ετών.

Μεταμορφώσεις: Το πρόγραμμα της ΕΛΣ συνεχίζει με εργαστήριο για εφήβους εμπνευσμένο από τη «Μήδεια» του Κερουμπίνι
Monopoli Team

Το εξαιρετικά επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον γενικό τίτλο «Μεταμορφώσεις» συνεχίζει το οδοιπορικό του στα σπουδαία έργα του οπερατικού ρεπερτορίου κάνοντας στάση στη «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι στις 29 και 30 Απριλίου 2023, με ένα διήμερο εργαστήριο ηχητικής και φωνητικής τέχνης για εφήβους ηλικίας 11 έως 14 ετών.

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στο πρωταρχικότερο, ταυτόχρονα και πιο συγκινητικό, μουσικό όργανο, την ανθρώπινη φωνή, με αφορμή το συναρπαστικό –ωστόσο άδικα ξεχασμένο– έργο του Ιταλού συνθέτη που έγινε και πάλι γνωστό στον μουσικό κόσμο χάρη στις σπάνιες μουσικές και υποκριτικές ικανότητες της Μαρίας Κάλλας. Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τη φωνή, την αφήγηση και τον ήχο ως τρόπους συνδιαλλαγής με το καλλιτεχνικό έργο, ενώ θα ηχογραφήσουν τις ιστορίες τους προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους αφηγήσεις. Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας θα ανακαλύψουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι λυρικοί τραγουδιστές για να περιγράψουν μέσα από τις νότες τη λύπη, τον θυμό, την ελπίδα, τον έρωτα, την απόγνωση, αλλά και θα διερευνήσουν πρακτικές γραφής και επεξεργασίας ήχου ως ψηφιακά εργαλεία πρωτότυπης μουσικής έκφρασης και δημιουργίας. Το εργαστήριο θα υλοποιήσουν η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή σε συνεργασία με την Ομάδα Αkoo-o.

Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις»

Με το πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις», που επιμελείται η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή στην πρώτη της συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ, παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν τα κρυφά-κρυμμένα μυστικά της όπερας, τα μη προφανή, τρυπώνοντας στις χαραμάδες των νοτών και των λέξεων για να τις φωτίσουν με διαφορετικό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Λυρική Σκηνή: Με τη «Μήδεια» του Κερουμπίνι ξεκινάει το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας12.09.2018

Μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη φαντασία και το δημιουργικό τους βλέμμα φωτίζοντας κάθε φορά το διαφορετικό, εργαστήρια αλλά και συναντήσεις-συζητήσεις με σημαντικούς προσκεκλημένους από ετερόκλητα πεδία, οι συμμετέχοντες θα ακονίσουν το βλέμμα και τη σκέψη τους, ενώ θα διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες μέσα από την επαφή με μια ριζοσπαστική τέχνη που υμνεί διαχρονικά την ανθρώπινη ελευθερία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Μεταμορφώσεις: Μήδεια | Ηλικίες: 11-14 ετών

Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: 29 Απριλίου (17.00-19.00) & 30 Απριλίου (17.00-20.00) 2023

Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή
Ομιλητές: Ομάδα Αkoo-o (Ντάνα Παπαχρήστου, sound artist, μουσικολόγος, θεωρητικός της τέχνης, & Γιώργος Σαμαντάς, sound artist, κοινωνικός ανθρωπολόγος)
Επιστημονική συνεργάτιδα: Σοφία Κομποτιάτη

Υποβολή συμμετοχής από 18 έως 26 Απριλίου 2023 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b