MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πάσχα στην Αθήνα: 5 εστιατόρια μάς κάνουν το πασχαλινό τραπέζι

Ξεχωρίζουμε 5 αγαπημένα εστιατόρια που θα είναι ανοιχτά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα και θα περιμένουν να μάς υποδεχτούν.

Μαριαλενα Μάλλιου | 15.04.2023

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την Ανάσταση και τους εορτασμούς του Πάσχα και ήδη οι περισσότεροι Αθηναίοι έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους στα χωριά ή τα νησιά. Τι γίνεται, όμως, με όσους παραμένουν στην Αθήνα και δεν έχουν κανονίσει κάποια οικογενειακή συγκέντρωση σε κάποιο σπίτι για το καθιερωμένο πασχαλινό τραπέζι; Για αυτούς φροντίσαμε εμείς, ξεχωρίζοντας αγαπημένα εστιατόρια που θα είναι ανοιχτά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα και θα περιμένουν να μάς υποδεχτούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒόλτα στην Πλάκα: Πού θα φάμε και θα πιούμε μαζί με καλή παρέα;12.09.2018

Ergon House

Θα ξεκινήσουμε με το κέντρο της Αθήνας και το Ergon House. Το αγαπημένο μαγαζί, με τις ελληνικές γεύσεις και το άρωμα παράδοσης στα πιάτα του, θα παραμείνει ανοιχτό τόσο το Μεγάλο Σάββατο, σερβίροντας μετά τις 00:00 μαγειρίτσα σε κανονική, αλλά και χορτοφαγική εκδοχή (με μανιτάρια αντί για κρέας), όσο και την Κυριακή του Πάσχα, με κοντοσούβλι κοτόπουλο, κοκορέτσι και αρνάκι στον ξυλόφουρνο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα πιάτα του μενού.
Διεύθυνση: Μητροπόλεως 23, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2100109090

Το Μαύρο Πρόβατο

Συνεχίζουμε στο Παγκράτι, αλλά και στα Μελίσσια, και στο Μαύρο Πρόβατο, που θα μάς συντροφεύσει παραμένοντας ανοιχτό και τις ημέρες των γιορτών -Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα. Το μαγαζί θα σερβίρει τόσο την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, όσο και μπιφτέκι σχάρας με πουρέ πατάτας, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, κοτομπριζολάκια σχάρας, tomahawk, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και, φυσικά, αρνί ψητό.
Διεύθυνση: Αρριανού 33, Παγκράτι 11635 | Ζαΐμη 2 & Σωκράτους, Μελίσσια 15127
Τηλέφωνο: 2107223466 | 2108102466

Ananias Rotisserie

Παραμένουμε στα βόρεια της Αθήνας και πάμε στο Ananias Rotisserie και τον σεφ Ηλία Σκουλά, ο οποίος για την Κυριακή του Πάσχα μάς προτείνει παραδοσιακές πασχαλινές γεύσεις σε μία δική του προσέγγιση. Ανάμεσα στα πιάτα του μενού, λοιπόν, που θα απολαύσουμε το Πάσχα, βρίσκονται τα αρνάκι asado, τζιέρια πολίτικα (συκωταριά σε τραγανή κρούστα), κοκορέτσι, αλλά και κρητικά χορτοπιτάκια και πολλές ακόμη προτάσεις.
Διεύθυνση: Ηφαίστου 2, Μαρούσι 15124
Τηλέφωνο: 6944678264

Ark
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ark | Asteria Glyfadas (@ark.glyfada)

Και κατεβαίνουμε στα νότια της Αττικής, με τη Γλυφάδα και το Ark. Σε ένα ιδανικό σημείο, δίπλα στη θάλασσα και με θέα το απέραντο γαλάζιο, για όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα, το Ark θα παραμείνει ανοιχτό τόσο το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, όσο και την Κυριακή του Πάσχα.
Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα 16674
Τηλέφωνο: 2108948882

Soleto

Παραμένοντας νότια, ανοικτό την Κυριακή του Πάσχα θα παραμείνει και το Soleto στη Γλυφάδα. Το αγαπημένο μαγαζί των νοτίων προαστίων θα μάς υποδεχτεί με την παραδοσιακή μαγειρίτσα, αλλά και ελληνικό αρνάκι γάλακτος, συνοδευόμενο από baby πατάτες φούρνου και σάλτσα αρωματισμένη με δεντρολίβανο.
Διεύθυνση: Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα 16674
Τηλέφωνο: 2109680460

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b