MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Βόλτα στην Πλάκα: Πού θα φάμε και θα πιούμε μαζί με καλή παρέα;

Όσοι βγούμε για μια τελευταία βόλτα στην ανοιξιάτικη Αθήνα πριν τις διακοπές του Πάσχα, θα επιλέξουμε ανάμεσα στα παρακάτω “must visit” μαγαζιά της παραμυθένιας γειτονιάς της Πλάκας.

Πλάκα, πηγή: unsplash
Πλάκα, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Οι διακοπές του Πάσχα είναι μια ανάσα μακριά, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει (παρά τα παροδικά “παιχνιδάκια” του καιρού) και την ανοιξιάτικη διάθεση να μάς επισκέπτεται για τα καλά. Για όσους παραμένουμε ακόμα στην Αθήνα και είτε θα φύγουμε αργότερα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, είτε θα κάνουμε Πάσχα στην πόλη, μία από τις αγαπημένες γειτονιές για τον καφέ, το φαγητό και τη βόλτα μας αυτή την εποχή είναι η Πλάκα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί 5 “must visit” μαγαζιά για μία ανοιξιάτικη έξοδο στην Πλάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τα πιο ονειρεμένα pancakes12.09.2018

Κιμωλία Art Cafe

Με artistic διάθεση, vintage αέρα και boho στοιχεία, το Κιμωλία Art Cafe αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας spots για τον καφέ, το σνακ και το ποτό μας. Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ την Κιμωλία; Επειδή μας θυμίζει κάτι από παλιά Αθήνα και ταυτόχρονα Παρίσι, μας ταξιδεύει σε έναν άλλο, πιο ρομαντικό κόσμο, απομακρύνοντάς μας για λίγο από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και χαρίζοντάς μας στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης. Για όσους δεν έχετε ακόμα επισκεφθεί το μαγαζί, νομίζω πως έφτασε η ώρα.
Διεύθυνση: Υπερείδου 5, Αθήνα 10558
Τηλέφωνο: 2111848446

Γιασεμί

Δεν γίνεται, φυσικά, να κάνουμε λόγο για έξοδο στην Πλάκα και να μην αναφερθούμε στο πολυαγαπημένο -και άρρηκτα συνδεδεμένο, πλέον, με την περιοχή- Γιασεμί. Με έναν εξωτερικό χώρο που δεν θυμίζει σε τίποτα Αθήνα, ταξιδεύοντάς μας σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, το Γιασεμί μπαίνει στις πρώτες θέσεις των επιλογών μας όταν σκεφτόμαστε μαγαζί για καφέ στην Πλάκα. Πλακόστρωτα σκαλιά, φωτάκια, πολύχρωμα μαξιλάρια, boho αέρας και μία αίσθηση ξεγνοιασιάς και ηρεμίας χαρακτηρίζουν το αγαπημένο καφέ που αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας ανοιξιάτικες επιλογές.
Διεύθυνση: Μνησικλέους 23, Αθήνα 10555
Τηλέφωνο: 2130417937

Melina Mercouri Cafe

Παραμένοντας στο ειδυλλιακό τοπίο της Πλάκας και με έναν εξωτερικό χώρο που, όπως προαναφέραμε και στην προηγούμενη πρότασή μας, θυμίζει νησί, το Melina Mercouri Cafe είναι ακόμα ένα από τα αγαπημένα μας spots στην περιοχή. Elegant αέρας, ελληνική παραδοσιακή αύρα -που υπογραμμίζεται και από τις γευστικές επιλογές του μαγαζιού- και μία διάχυτη αγάπη για τη Μελίνα Μερκούρη (όπως άλλωστε φανερώνει και το όνομα του), είναι μερικά από τα στοιχεία που μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε το μαγαζί.
Διεύθυνση: Λυσίου 22, Αθήνα 10556
Τηλέφωνο: 2103246501

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 μαγαζιά στην Αθήνα που αποθεώνουν το αγαπημένο μας avocado toast12.09.2018

2Mazi Restaurant

Κρατάμε τον elegant αέρα και πηγαίνουμε στην κλειστή αυλή του 2Mazi και στο πρώτο εστιατόριο των προτάσεών μας. Σε έναν υπέροχο χώρο γεμάτο χρώμα και βουκαμβίλιες, το 2Mazi μάς περιμένει για να περάσουμε τις ανοιξιάτικες ημέρες μας στην αυλή του. Στο μενού του μαγαζιού βρίσκουμε γκουρμέ προτάσεις, βασισμένες στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με επιλογές τόσο για τους λάτρεις του κρέατος, όσο και των θαλασσινών.
Διεύθυνση: Νίκης 48, Αθήνα 10558
Τηλέφωνο: 2103222839

Samano Radio Restaurant

Και κλείνουμε τις προτάσεις μας με το μαγαζί του αγαπημένου σεφ και κριτή του μάστερσεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου και το Samano Radio Restaurant. Ένας ζεστός χώρος, με industrial πινελιές και φαγητό που αξίζει να δοκιμάσετε, περιμένει όσους από εσάς επιλέξουν το Samano για την έξοδό τους στην Πλάκα. Στις επιλογές του μενού θα βρείτε ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις σε μία πιο “μοντέρνα” προσέγγιση, που θα σας τραβήξει την προσοχή.
Διεύθυνση: Πλ. Φιλόμουσου Εταιρίας 3, Αθήνα 10558
Τηλέφωνο: 2103241193

Περισσότερες επιλογές για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b