MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

NASA: Νέος διαδραστικός 3D χάρτης μάς ταξιδεύει εικονικά στον Άρη

Η NASA αποκάλυψε έναν νέο διαδραστικό χάρτη του Άρη που μάς επιτρέπει να ταξιδέψουμε εικονικά στον Κόκκινο Πλανήτη, κάνοντας ζουμ σε κάθε μικρή λεπτομέρεια.

Planet Volumes/Unsplash
Monopoli Team

Πλέον, τόσο οι επιστήμονες όσο και το κοινό μπορούν να πλοηγηθούν στον τρισδιάστατο χάρτη που προσφέρεται από τη NASA και ο οποίος περιλαμβάνει 110.000 εικόνες από τον Κόκκινο Πλανήτη, που έχουν ληφθεί από την Context Camera (CTX) του Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιάστημα: Πολύχρωμο σέλας ανιχνεύθηκε σε μεγάλους δορυφόρους του Δία12.09.2018

Σύμφωνα με την ίδια τη NASA, ο χάρτης διαθέτει «την υψηλότερη ανάλυση παγκόσμιας εικόνας του Άρη που έχει δημιουργηθεί ποτέ» και είναι τόσο λεπτομερής, που καλύπτει περίπου 25 τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας του Άρη σε κάθε pixel.

Ο χάρτης μάς δίνει τη δυνατότητα να δούμε σε ζουμ τους βράχους, τους κρατήρες καθώς και ίχνη σκόνης με κάθε λεπτομέρεια, σε ένα μωσαϊκό που αποτελείται από 110.000 εικόνες, όπως ήδη αναφέραμε πιο πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆρης: Μία έρευνα ανατρέπει τα πάντα σχετικά με την ύπαρξη νερού στον Κόκκινο Πλανήτη12.09.2018

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν εκτυπωνόταν, αυτό το μωσαϊκό των 5,7 τρισεκατομμυρίων pixel (ή 5,7 terapixel) θα ήταν αρκετά μεγάλο για να καλύψει ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου!

Με πληροφορίες από https://metro.co.uk/.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b