MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Τα Ψηλά Βουνά: Το μυθιστόρημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, το αγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων, «ζωντανεύει», αυτόν τον Οκτώβριο, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου.

Τα Ψηλά Βουνά: Το μυθιστόρημα-σταθμός του Ζαχαρία Παπαντωνίου γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια
Monopoli Team

«Τα Ψηλά Βουνά», ένα έργο σταθμός στην ιστορία της εκπαίδευσης που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ζωντανεύει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ από τον Οκτώβριο του 2023, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου.

Ένα έργο άκρως παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό με σπουδαία μηνύματα. Μία παράσταση η οποία εξυμνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη μύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το ομαδικό πνεύμα.

«Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου,  ένα παιδικό μυθιστόρημα που θεωρείται έως σήμερα, φαινόμενο μοναδικό και αξεπέραστο για τα ελληνικά παιδαγωγικά δεδομένα, εκδόθηκαν για πρώτη φορά ως αναγνωστικό της τρίτης τάξης του δημοτικού σχολείου, το 1918.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια παρέα παιδιών μόλις θα τελειώσουν το δημοτικό σχολείο θα ξεκινήσουν για «διακοπές» στα Ψηλά Βουνά. Η εξόρμησή τους είναι άσκηση ζωής, είναι αναβαθμός για να κατανοήσουν τη φύση και την οργάνωση μιας μικροκοινωνίας, είναι πεδίο για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους, για να κοινωνικοποιηθούν.

Μαθαίνουν τη δύσκολη και όμορφη ζωή των βοσκών, την τραχύτητα αλλά και την ομορφιά  των βουνών, τις λαϊκές παραδόσεις αλλά και τις προκαταλήψεις των απλών ανθρώπων.

Δημιουργούν μια κοινότητα, με καταμερισμό εργασίας, με ρόλους και αρμοδιότητες στον καθένα. Καλλιεργούν την ομαδικότητα και εξυμνούν την συνεργασία. Μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Γουλανδρή: Δημιουργικά προγράμματα για παιδιά όλων των ηλικιών την περίοδο του Πάσχα12.09.2018

Τα «Ψηλά Βουνά», το βιβλίο που διαβάζεται με πάθος από μικρούς και μεγάλους, εδώ και 100 χρόνια μεταφέρεται στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου Ακροπόλ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Μάκμπεθ: Ακρόαση για παιδιά 8-12 ετών στην παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τρεις Αδερφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)»
Art & Culture
Η Λυρική Σκηνή στήνει τον χορό των τσιγγάνων στις φυλακές Θήβας
Θεατρικά Νέα
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων
Art & Culture
Η Πειραιώς 260 γιορτάζει τα 20 της χρόνια με ένα άκρως φεστιβαλικό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Το 2ο Φεστιβάλ Κλασικού, Νεοκλασικού και Character Χορού Αθήνας στο Θέατρο Ολύμπια
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια στο Θερινό Λαμπέτη και σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μαζί στη Ζωή, Μαζί στη Σκηνή: Μια παράσταση ισότιμης συμπερίληψης στο Μέγαρο Μουσικής
Θεατρικά Νέα
Sexy Laundry: Η παράσταση με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Ρένια Λουιζίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία