Ο εξορκιστής του Βατικανού
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΜια ακόμη ιστορία εξορκισμού «βασισμένη σε αυθεντικά περιστατικά» με τον Ράσελ Κρόου να υποδύεται τον αρχιεξορκιστή του Βατικανού.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ αρχιεξορκιστής του Βατικανού Γκαμπριέλε Αμόρθ ερευνά τον περίεργο δαιμονισμό ενός αγοριού στην Καστίλη που μοιάζει να συνδέεται με το σκοτεινό παρελθόν της Καθολικής Εκκλησίας.
Συνωμοσίες σκότους
Το φιλμ ξεκινά δυνατά αναζητώντας το σύγχρονο ρόλο της εκκλησίας σε ένα τοπίο ενδοσκόπησης και ορθολογισμού. Ο έμπειρος εξορκιστής μοιάζει να μην έχει πλέον αντικείμενο εργασίας αφού ακόμη και στα εσωτερικά κλιμάκια του Βατικανού η ύπαρξη του Κακού αμφισβητείται έντονα. Έρχεται όμως η συγκεκριμένη υπόθεση του ισπανικού αβαείου που κουμπώνει άψογα με το προσωπικό στόρι του πατήρ Αμόρθ, για να ξετυλιχτεί ένα κρεσέντο τρόμου από τα παλιά που θα αγγίξει κυρίως τους φαν του είδους.
Όλοι οι υπόλοιποι θα μάλλον θα βαρεθούν. Πάντως η παρουσία του «ιταλού» χωρατατζή ιερέα του Ράσελ Κρόου που μιλά άπταιστα την ιταλική αξάν ενώ κατατροπώνει το πνεύμα του Κακού, έχει τις απολαυστικές στιγμές της. Το σενάριο αποτελεί διασκευή των αυτοβιογραφικών βιβλία του Πατρός Γκαμπριέλε Αμόρθ «An Exorcist Tells His Story» και «An Exorcist: More Stories».
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
- Η μόδα συναντά το design και την τέχνη στο Six Rings του Ιδρύματος Ωνάση
- To TUNNEL:002 επιστρέφει – Hunee και Paula Tape στο Gazarte
- Φως, μουσική και γιορτινή μαγεία: Ζωντανεύει ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
- Στις Κορυφές του Ονείρου: Μια εικαστική απόδραση στα βουνά της Ελβετίας και του Μονακό από την Αντιγόνη Παγώνα