MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου 2023.

«Οδύσσεια», σε κείμενο-σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη για μια μοναδική παράσταση στο Christmas Theater
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Οδύσσεια», σε κείμενο-σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη για μια μοναδική παράσταση στο Christmas Theater

Η «Οδύσσεια» του Ομήρου, η επιτυχημένη παράσταση σε κείμενο-σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζεται, για μια και μοναδική φορά, την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 12:00, στο Christmas Theater. Λίγα λόγια για το έργο: Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο.. Οι θεοί συνεδριάζουν, ενώ ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειες του. *Παίζουν: Χρηστος Γιανναρης, Κατερίνα Γεωργακη, Ντίνος γκελαμερης, Ελένη Ζιωγα, Νικόλαος Καλλιδωνης, Παναγιώτης Κλαδης κ.α. 
Κυριακή 26/3, 12:00
Εισιτήριο: VIP: 30 ευρώ. Α Ζώνη: 25 ευρώ. Β Ζώνη: 20 ευρώ. Γ Ζώνη: 15 ευρώ. Δ Ζώνη: 10 ευρώ. Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211-7701700): 10 ευρώ.
Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 139. Τηλ: 211 7701700. Ε: [email protected] | https://ct.gr/

2. Ο Μπαλ στον αέρα, από την ομάδα Patari Project στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Η ομάδα Patari Project, γνωστή για τις ανατρεπτικές παιδικές παραστάσεις της, ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά στην παιδική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσιάζοντας τον «Μπαλ στον αέρα», μια παράσταση για παιδιά 4-10 ετών με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας, βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας, καθώς και την ευρηματική σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου. Σε μια μικρή εξέδρα τρεις ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική της πλατφόρμας δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους, χαρακτήρες και ζωντανεύουν μια σειρά από διαφορετικούς κόσμους. Θα διηγηθούν την πρωτότυπη ιστορία της Μαριλού, ενός κοριτσιού που, ακολουθώντας το κόκκινο μπαλόνι της τον Μπαλ, ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς. Τι θα βρει εκεί; Σε τι θα την οδηγήσει ο Μπαλ; *Παίζουν: Ελένη Βλάχου, Αιμιλία Κεφαλά, Γιώργος Σύρμας.
Παραστάσεις 26 Μαρτίου έως 9 Απριλίου, 30 Απριλίου και 7 Μαΐου 2023. Κάθε Κυριακή στις 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: €8.00 Ομαδικό για Περισσότερα από 15 άτομα | €10.00, €12.00. Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

3. «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, από την Παραμυθοχώρα στο Θέατρο 104

Η Παραμυθοχώρα φέρνει κοντά σας την κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά 3 ετών και άνω, «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», στο Θέατρο 104. Βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου και σε μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, αποτελεί μια τρυφερή αλλά και αστεία παράσταση που αγγίζει το θέμα του πολέμου με απλό και κατανοητό τρόπο μέσα από τη φαντασία και την αισιοδοξία. Με το βλέμμα στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, τους πολέμους και τις συνέπειές τους στη ζωή των παιδιών, η Παραμυθοχώρα ζωντανεύει μια ιστορία όπου, ο εχθρός απογυμνώνεται από τα όπλα του. Από την ίδια του την επιθετικότητα. Μία παράσταση με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα χρησιμοποιώντας μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και…πολύ μουσική και τραγούδι. *Σχεδιασμός κούκλας – σκηνικών – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Μαρία Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου.
Παραστάσεις έως 9 Απριλίου 2023 | Κάθε Κυριακή στις 12:30
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα. Τηλ: 2103455020.

4. Οι Ήρωες του 1821 ζωντανεύουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι Έλληνες Καραγκιοζοπαίχτες Κώστας Σπυρόπουλος και Κώστας Μακρής, συμπράττουν με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και παρουσιάζουν για πρώτη φορά κύκλο θεματικών παραστάσεων αφιερωμένων στους Ήρωες του 1821. Οι παραστάσεις θα δοθούν στον κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Παρουσιάζονται τα πρωτότυπα έργα θεάτρου Σκιών από την περίοδο αυτή, με τις αυθεντικές φιγούρες, από τους μοναδικούς συνεχιστές της παράδοσης και του Λαϊκού μας πολιτισμού, τις οικογένειες Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου και Κώστα και Μπάμπη Μακρή. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά τους στιγμές και σκηνές της επανάστασης του 1821 με παραστατικό τρόπο και την συνοδεία αυθεντικών παραδοσιακών τραγουδιών. Παράλληλα θα μπορούν να δουν και να επεξεργαστούν σπάνιες χειροποίητες και συλλεκτικές φιγούρες, έργα μεγάλων λαϊκών ζωγράφων και καραγκιοζοπαιχτών. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με αυθεντικά σκηνικά, φιγούρες και ρεκλάμες από τον 19ο αιώνα, ενώ συντελεστές των Μουσείων θα εξηγούν στα παιδιά τον τρόπο επεξεργασίας και κατασκευής τους. Για το γενικό κοινό παρουσιάζονται τα Ηρωικά Έργα: «Ο Καπετάν Στράτος», από τον καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Μακρή, Σάββατο 25/3 & ώρα 18:00 | «Ο Μάρκος Μπότσαρης», από τον καραγκιοζοπαίχτη Μπάμπη Μακρή, Σάββατο 25/3 & ώρα 20:00 | «Ο Καπετάν Νικηταράς & η ορφανή της Χίου», από τον καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Σπυρόπουλο, Κυριακή 26/3 & ώρα 18:00.
Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαρτίου. 
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

5. Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο, της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Το τρυφερό μουσικό έργο για παιδιά 3-9 ετών, με τίτλο «Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο», παρουσιάζεται, για 3η χρονιά, έως 30 Απριλίου, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου. Ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές. Υπόθεση: Ο Κωστής ζει σ΄ έναν κόσμο που μοιάζει να ξεχνά: ο μπαμπάς ταξιδεύει και ξεχνά να γυρίσει, ο παππούς ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι και η μαμά φροντίζει για όλους και για όλα, αλλά θα ήθελε πολύ να ξεχαστεί σε ένα εξωτικό νησί. Ο Κωστής φοβάται πως μια μέρα θα ξεχάσουν και τον ίδιο. Ώσπου ο φόβος του βγαίνει αληθινός: ξεχνάνε τα γενέθλιά του. Συγγραφέας: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου. Παίζουν: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Τάσος Αντωνίου, Μιχάλης Κοιλάκος, Γιάννης Πλιάκης.
Παραστάσεις 26 Μαρτίου έως 9 Απριλίου και 30 Απριλίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 11:30
Τιμές Εισιτηρίων: €8.00 Ομαδικό – για περισσότερα από 15 άτομα. €10.00. Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου με 5 παραστάσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Κινηματογράφος

6. Τα αβγά και τα πασχάλια (μεταγλωττισμένη)

Η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα αβγά και τα πασχάλια» κυκλοφορεί από τις 23 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Tanweer. Μία διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τη σημασία της φιλίας και της συνεργασίας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ένα κουνελάκι πρέπει να συνεργαστεί με ένα αλεπουδάκι. Υπόθεση: Η Σχολή των Κουνελιών ετοιμάζεται να σημάνει συναγερμό: Ο Λίο, το πονηρό κουνέλι της πόλης, θέλει να εξαλείψει το Πάσχα δια παντός. Συνωμοτεί με τις ύπουλες αλεπούδες και σχεδιάζει να καταστρέψει όλα τα πασχαλινά αβγά. Θα καταφέρουν τα κουνέλια του Πάσχα, Μαξ και Έμμυ, μαζί με τους φίλους τους να τον εμποδίσουν; *Παίζουν: Τζίνη Παπαδοπούλου, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Αριάδνη Νικολάτου, Νέστωρ Κοψιδάς, Βασιλική Σούτη, Βούλα Κώστα, Σταύρος Σιούλης, Κώστας Δαρλάσης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Ζερόμ Καλουτά, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Στεφανία Φιλιάδη, Δημήτρης Παπαδάτος.
Για περισσότερες πληροφορίες και αίθουσες διανομής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπ’ την Αρχή: 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Νεαρούς Θεατές 0-6 στο Θέατρο Πόρτα και το Θέατρο ΕΛΕΡ12.09.2018

Εκδηλώσεις

7. Ίδρυμα Ωνάση: Ο πολιτισμός ξεκινά με το παιχνίδι στη νέα παιδική χαρά της πλατείας Αυδή

Συνεχίζοντας την ολιστική πολιτική μέσα στην Αθήνα, το Ίδρυμα Ωνάση προσθέτει έναν ακόμη κρίκο σε μια αλυσίδα από παιδικές χαρές, αυτή τη φορά κατασκευάζοντας για πρώτη φορά παιδική χαρά στην περιοχή της πλατείας Αυδή του Μεταξουργείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Ουσιαστικά, δημιουργείται μια μεγάλη διαδρομή παιχνιδιού με πολλές διακλαδώσεις, ώστε το κάθε παιδί ή η ομάδα του να επιλέγουν –ανάλογα και με την ηλικία τους– το είδος δραστηριότητας. Σε χωριστό τμήμα βρίσκεται η περιοχή των νηπίων, ενώ όλα τα παιχνίδια είναι τοποθετημένα σε χυτό δάπεδο ασφαλείας, με τον κεντρικό διάδρομο από σταθεροποιημένο κεραμικό. Τα νέα όργανα συνθέτουν ένα μικρό «δάσος» στην καρδιά της αστικής περιοχής: πολυσύνθετα δεντρόσπιτα (με ανισοϋψείς πύργους, τσουλήθρα, ανεμόσκαλα, γέφυρα, επιφάνεια αναρρίχησης), μπάλες μουσικής αφήγησης, παιχνίδια ελατηρίου, όργανα ισορροπίας, τετραθέσια τραμπάλα με ελατήριο, διαδραστικά ταμπλό για την εκμάθηση των αριθμών και άσκηση λογικής, διθέσεις κούνιες ή κούνια-φωλιά για τα νήπια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

8. «Εκεί που Ανθίζουν οι Αμυγδαλιές!»: Βιωματικό Eκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 6 -12 ετών και οικογένειες στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας παρουσιάζει την Κυριακή 26 Μαρτίου, 12:00 – 13:00, το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 6 -12 ετών και οικογένειες «Εκεί που Ανθίζουν οι Αμυγδαλιές!». Ένα ταξίδι γνωριμίας με τις όμορφες αμυγδαλιές έρχεται να μας συστήσει την όψη ενός γλυκού και ήπιου χειμώνα, προάγγελο του ερχομού της άνοιξης. Θα ανακαλύψετε πώς αναπτύσσεται και πώς καλλιεργείται το εντυπωσιακό αυτό φυτό, αλλά και πώς γίνεται η συλλογή των καρπών του από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.Τα αρχαία μυστικά της υγείας περιμένουν να σας αποκαλυφθούν κι εμείς σε εργαστήρι, γεμάτο επιστήμη και δημιουργικότητα.
Κυριακή 26/3, 12:00 – 13:00
Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
Κόστος συμμετοχής: Παιδιά 8 ευρώ – γονείς 5 ευρώ. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30-6931831530. Ε: [email protected].

9. Μια ιστορία με τυχαία σχήματα!: Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 3-4 ετών στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Στο δημιουργικό εργαστήριο «Μια ιστορία με τυχαία σχήματα!», κάθε Κυριακή το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ζητά από τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών να δώσουν τη δική τους ερμηνεία στο έργο «Ενώ η Γη κοιμάται» που δημιούργησε ο Max Ernst εξ ολοκλήρου με τη φαντασία του. Με αφετηρία τα λόγια του ίδιου του Max Ernst, ότι «Η ζωγραφική δεν είναι για εμένα διακοσμητική διασκέδαση ή η πλαστική επινόηση της αισθητικής πραγματικότητας. Πρέπει να είναι κάθε φορά: Εφεύρεση, ανακάλυψη, αποκάλυψη», τα παιδιά καλούνται να διηγηθούν τη δική τους πτυχή της ιστορίας, παρατηρώντας το έργο από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τι θα γινόταν αν το βλέπαμε ανάποδα; Θα άλλαζε κάτι; Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να ανακαλύψουν τη δική τους οπτική και μετά αξιοποιώντας την τέχνη του κολάζ φτιάχνουν το δικό τους δίφυλλο βιβλίο με τσόχα και μαλλί, για να αποτυπώσουν τη δική τους μοναδική ιστορία. *Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση.
Κάθε Κυριακή, από 15/01 έως 9/4 | 10.30-11.30 | * Λόγω αυξημένης ζήτησης, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το εργαστήριο, εκτός από 10.30-11.30, θα πραγματοποιηθεί και 14.00-15.00.

Κόστος συμμετοχής: 15€. Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 12€ | Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T: +30 210 01 02 156. E: [email protected]| https://goulandris.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAcross Generations: Στην νέα δράση της Cinemathesis, η τρίτη ηλικία συναντά την εφηβεία μέσα απ’ την τέχνη και το παιχνίδι12.09.2018

Στο Σπίτι/Online

10. «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει»: Το σπινθηροβόλο μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού στην GNO TV

Το σπινθηροβόλο μιούζικαλ «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» του Νίκου Κυπουργού, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του σύγχρονου ελληνικού μουσικού θεάτρου, έρχεται στις οθόνες σας μέσω της GNO TV. Η εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα είναι διαθέσιμη μέσω του nationalopera.gr/GNOTV έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.  Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά», το έργο αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της μουσικής για παιδιά κάθε ηλικίας. Το έργο παρουσιάζεται σε νέα, ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή. Υπόθεση: Ο Βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποιο μουσικό κομμάτι κι αν του παρουσιάζει ο Μουσικός της αυλής του. Τον Μουσικό από την απελπισία του έρχεται να βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά». Η Μούσα επιστρατεύει τις επτά νότες ως συμμάχους και εμπνέει στον Μουσικό ένα υπέροχο έργο. Ούτε κι αυτό, όμως, αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά. Είναι καιρός, λοιπόν, τη λύση να δώσει (όπως πάντα) η φαντασία… *Λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος (με τη συνεργασία του συνθέτη). Ερμηνεύουν: Χάρης Ανδριανός, Βάσια Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Ναλμπάντης.
Διαθέσιμο έως 31 Δεκεμβρίου 2023
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b