MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία το σπάνιο ρολόι του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας

Ένα σπάνιο ρολόι Patek Philippe Ref. 96 Quantieme Lune που ανήκε στον τελευταίο αυτοκράτορα της Κίνας, Aisin-Gioro Puyi βγαίνει σύντομα προς πώληση. Πρόκειται για ένα από τα οκτώ ίδια μοντέλα που υπάρχουν και αυτή τη στιγμή εκτίθεται στο Χονγκ Κονγκ.

Monopoli Team

Η ιστορία του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας ίσως είναι γνωστή στους περισσότερους λόγω της ομώνυμης αριστουργηματικής ταινίας που σκηνοθέτησε το 1987 ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Τι σχέση μπορεί να έχει, όμως, με τα ακριβά ρολόγια;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αν και πέθανε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, η ζωή του αυτοκράτορα Aisin-Gioro Puyi είναι συναρπαστική και απόλυτα τεκμηριωμένη.

[readmorebox]1

Έχοντας γίνει ο ενδέκατος αυτοκράτορας της δυναστείας Qing και ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας, ο Puyi πήρε το θρόνο σε ηλικία δύο ετών και βασίλεψε μέχρι τα έξι του όταν ξεκίνησε η Επανάσταση Xinhai, με αποτέλεσμα το τέλος της αυτοκρατορικής εποχής και την ίδρυση της Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο Puyi διατήρησε τον τίτλο του ως αυτοκράτορας και μετέπειτα, ως ηγέτης του ιαπωνικού κράτους-μαριονέτας της Μαντζουρίας. Και όπως φαίνεται, μακριά από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του, ο μονάρχης είχε το γούστο, τη γνώση και την έφεση που απαιτεί μια συλλογή σπάνιων ρολογιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 φορές που αγαπημένα μας τραγούδια είπαν όσα θέλουμε να πούμε για τον ρατσισμό σήμερα12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b