MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Ιφιγένεια εν Ταύροις: Η όπερα του C.W. Gluck στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την αριστουργηματική όπερα του Christoph Willibald Gluck «Ιφιγένεια εν Ταύροις», στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου και μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου.

@Efi Gousi
@Efi Gousi
Monopoli Team

Tο αριστούργημα του ανανεωτή της όπερας, Christoph Willibald Gluck, η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς στις 18 και 19 Μαρτίου από τον Δήμο Αθηναίων σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μία διεθνούς εμβέλειας παραγωγή που αρχικά είχε προγραμματιστεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»*, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Olivier Descotes, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννηση της ντίβας του λυρικού τραγουδιού. Με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων.

«Ιφιγένεια εν Ταύροις»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένα εξαιρετικό καστ διακεκριμένων λυρικών καλλιτεχνών, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν την όπερα που σφράγισε με την ερμηνεία της η Μαρία Κάλλας, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού, Γιώργου Πέτρου και την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

Με τα σκηνικά και κοστούμια της Νίκης Ψυχογιού, ο αρχαίος μύθος θα ζωντανέψει στη σκηνή του Παλλάς μέσα από την έντονα δραματική μουσική του Gluck,  η οποία αποτυπώνει εύγλωττα την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων του δράματος. Στην παράσταση συμμετέχουν και οι σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Μια εξωτική τοποθεσία, μια χαμένη αδελφή, ένας τρελός αδελφός, ανθρωποθυσία, αγωνία, κίνδυνος, θεϊκή παρέμβαση: αυτά τα χαρακτηριστικά σίγουρα συνθέτουν μια συναρπαστική τραγωδία. Η όπερα «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του C.W. Gluck, βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, αφηγείται το σημείο τομής και την κατάληξη των μύθων της Ιφιγένειας και του Ορέστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ταξίδι στη Σελήνη του Ζακ Όφενμπαχ, σε σκηνοθεσία Λωράν Πελλύ στην ΕΛΣ12.09.2018

*«Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατάληψη. Σεβόμενοι τις προσπάθειες που γίνονται από τους καλλιτέχνες αυτήν την περίοδο, συνεχίζουμε το πολιτιστικό μας πρόγραμμα επίσης με σεβασμό προς όλους εκείνους που προσπαθούν σκληρά γι’ αυτήν την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης». 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά: Νίκη Ψυχογιού
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Μουσική: Christoph Willibald Gluck
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Χορογραφία: Σχεδιασμός Κίνησης: Νάντη Γώγουλου

Παίζουν: Σούλα Παρασίδη, Philippe-Nicolas Martin, Juan Francisco Gatell, Γιάννης Σελητσανιώτης, Maria Novella Malfatti, Χρυσάνθη Σπιτάδη, Florent Leroux-Roche | Με την συμμετοχή σπουδαστών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Τιμές Εισιτηρίων: Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €12. Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €15. Γ’ Ζώνη: €25. Β’ Ζώνη: €35. Α’ Ζώνη: €50. Διακεκριμένη Ζώνη: €60. Προεδρικό θεωρείο: €70
Διάρκεια Παραστάσεων: 18-19 Μαρτίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: Online: Ticketservices.gr. Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567, e-mail: [email protected], Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα. Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευ-Παρ: 9πμ-5μμ
Παραστάσεις: Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 20:00 και Κυριακή 19 Μαρτίου στις 18:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Κωνσταντίνα Ψωμά
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/ifigeneia-en-tavrois-theatro-pallas/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Τηλ: 21 0321 3100.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b