MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Μια μουσική παράσταση από τους encardia στο Θέατρο Olvio

Οι encardia καταπιάνονται με το εμβληματικό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» και μια παρουσιάζουν καινούρια μουσική πρόταση με θεατρικό ένδυμα, για περιορισμένες παραστάσεις, στο Θέατρο Olvio.

Monopoli Team

Οι encardia παρουσιάζουν τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Olvio.

Η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» (1956), ένας σταθμός αλλά και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το έργο του Γιάννη Ρίτσου, όπως και για την ελληνική ποίηση γενικότερα.

Λίγα λόγια για τη μουσική παράσταση

Σε περίοδο «εγκλεισμού», οι encardia, με την υπογραφή του εξαίρετου και πολυβραβευμένου κιθαριστή τους Μιχάλη Κονταξάκη, καταπιάνονται μουσικά με το ποίημα, και μας εκπλήσσουν με μια τελείως καινούργια και διαφορετική πρόταση, αυτή τη φορά με άκρως θεατρικό ένδυμα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο έργο (κείμενο ζυμωμένο μέσα σε δεκαπέντε μουσικές ενότητες με πρωτότυπα τραγούδια και ιντερμέδια) σε πολλές και ποικίλες διαστάσεις, που έχει οδηγό την αισθητική τους ταυτότητα και ηχητικό περιβάλλον τον σμιλευμένο ήχο του συγκροτήματος.

Η μελοποίηση των στίχων του Ρίτσου, άλλοτε ανασύρει μελωδίες και ρυθμούς από τον Ιταλικό Νότο και το ποικίλο ρεπερτόριο των encardia, κι άλλοτε τις χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές της Σονάτας του Σεληνόφωτος του Μπετόβεν. Και τέλος, εκείνη. Δίχως όνομα. Η γυναίκα με τα μαύρα.

Κι ένα φεγγάρι καταλύτης, διαρκώς παρόν, σύμβολο αιωνιότητας. Αμετάφραστες αισθήσεις, παύσεις, σιωπηλές κραυγές, εκκωφαντικές σιωπές, ενοχές και μια  μετέωρη αξιοπρέπεια,  μεταξύ του «υπάρχεις και δεν υπάρχεις…». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαπφώ, καταστερωμένη – ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή στο Αστεροσκοπείο Αθηνών12.09.2018

Επί σκηνής οι πέντε μουσικοί αλληλεπιδρούν με τους χορευτές, κι αυτοί με τη σειρά τους σα σκιές απ’ το παρόν ή το μέλλον, συνομιλούν με τη γυναίκα με τα μαύρα κάτω από ένα «αμείλικτο φεγγαρόφωτο»…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ποίηση: Γιάννης Ρίτσος
Σκηνοθεσία: Άννα Θεοδωρίδου

Μουσική: Μιχάλης Κονταξάκης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Χορογραφία: Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία: Παναγιώτης Λαγανάς, Μαρία Παπαχριστοδούλου

Παίζουν: Μουσικοί επί σκηνής (encardia): Βαγγέλης Παπαγεωργίου: Ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι, Μιχάλης Κονταξάκης: Κιθάρα, τραγούδι, Ναταλία Κωτσάνη: Τραγούδι, κρουστά Γιώργος Ντάνης: Κόντραμπάσο, Κώστας Κωνσταντάτος: Τραγούδι, μαντολίνο, κρουστά | Χορευτές επί σκηνής: Παναγιώτης Λαγανάς, Μαρία Παπαχριστοδούλου | Γυναίκα με τα μαύρα: Άννα Θεοδωρίδου

Τιμές Εισιτηρίων: Από 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: 11-26 Μαρτίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr.
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 18:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/encardia-g-ritsou-i-sonata-tou-selinofotos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Τηλ: (+30) 210 3414118, (18:00 - 21:00). Ε: [email protected] | https://www.olviotheater.gr
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b