MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Όσκαρ 2023: Η επική συνάντηση Harrison Ford – Ke Huy Quan, 40 χρόνια μετά το Indiana Jones

Ένα συγκινητικό reunion μάς επιφύλασσαν τα ‘Οσκαρ, με τον πρωταγωνιστή του “Everything Everywhere All At Once” να αγκαλιάζεται με τον κάποτε συμπρωταγωνιστή του Harrison Ford. Και σχεδόν 40 χρόνια μετά, λίγα έχουν αλλάξει.

Monopoli Team

Όταν το 1984, ο Ke Huy Quan συμπρωταγωνίστησε στο δεύτερο Ιντιάνα Τζόουνς (“Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού”) ως ένα μικρό αγόρι με το ψευδώνυμο “Μισή Μερίδα”, ήταν μόλις 12 χρονών και βρισκόταν για πρώτη φορά στο πλάι ενός αστέρα, όπως ο Harrison Ford.

Σήμερα, στα 51 του έχει κάνει το πιο πολυσυζητημένο comeback (μετά από εκείνο του επίσης νικητή στα φετινά Όσκαρ Brendan Fraser) χάρη στον φετινό μεγάλο νικητή των Όσκαρ “Everything Everywhere All At Once” (“Τα Πάντα Όλα”) που του χάρισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του, αλλά και ένα reunion επί σκηνής με τον συμπρωταγωνιστή του στην πρώτη μεγάλη ταινία της καριέρας του, τον “Ιντιάνα Τζόουνς” αυτοπροσώπως.

Ο Harrison Ford είχε ανέβει στη σκηνή για να παρουσιάσει το τελευταίο και πιο σημαντικό βραβείο της βραδιάς, εκείνο της Καλύτερης Ταινίας, το οποίο φυσικά απέσπασε το “Τα Πάντα Όλα” – αυτό και ακόμη έξι βραβεία.

Καθώς, το υπόλοιπο καστ της ταινίας γιόρταζε την νίκη του, ο Quan και ο Ford ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και έδωσαν μία συγκινητική αγκαλιά, που απ΄το πρωί κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες του Twitter να επισημαίνουν τις ομοιότητες σχεδόν 40 χρόνια μετά.

Τα φετινά Όσκαρ, βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που ξαναβρέθηκαν ο Quan και ο Ford. Οι δυο τους έγιναν viral τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν συναντήθηκαν τυχαία στο Συνέδριο της Disney, D23, και φωτογραφήθηκαν. Ο Ford είχε βρεθεί εκεί για να προωθήσει το Indiana Jones 5, ενώ ο Quan ήταν εκεί ως μέρος του καστ του Loki.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2023: Η Michelle Yeoh έγραψε ιστορία ως η πρώτη Ασιάτισσα που κερδίζει βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου12.09.2018

Ο Quan είχε πει στους New York Times ότι είχε αγχωθεί, όταν τον ρώτησαν αν θα ήθελε να συναντήσει ξανά τον Harrison Ford. “Πλησίαζα και ξαφνικά βλέπω ότι με δείχνει με το δάχτυλο του, και έχει το διάσημο σοβαρό του ύφος, και σκέφτομαι ‘Θεέ μου, μάλλον θα με περάσει για fan και θα μου πει να μην τον πλησιάσω’.Αλλά με κοιτά και με δείχνει με το δάχτυλο του και μου λέει ‘Είσαι η Μισή Μερίδα;’. Αμέσως, επέστρεψα πίσω στο 1984, όταν ήμουν μικρό παιδί και απάντησα ‘Ναι, Indy’. Και μου είπε ‘Έλα εδώ’ και μου έδωσε μια μεγάλη αγκαλιά”.

To “Everything Everywhere All at Once” σάρωσε χωρίς υπερβολές τα φετινά Όσκαρ, κερδίζοντας 7 βραβεία. Ο Quan κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου και οι συμπρωταγωνίστριές του Michelle Yeoh και Jamie Lee Curtis κέρδισαν Όσκαρ Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars In Memoriam: Φόρος τιμής σε Vangelis, Ειρήνη Παπά, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ολίβια Νιούτον Τζον12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b