MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

5 αθηναϊκά εστιατόρια για την Τσικνοπέμπτη

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, που είναι ιδανικά για όσους θέλουν να “τσικνίσουν” με ζουμερά rib-eye και άψογες Tomahawk.

Τσικνοπέμπτη: 5 must visit στέκια για το καλύτερο τσίκνισμα, πηγή: unsplash
Τσικνοπέμπτη: 5 must visit στέκια για το καλύτερο τσίκνισμα, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Και, μετά του Αγίου Βαλεντίνου, ακόμα μία αγαπημένη γιορτή του Φεβρουαρίου έφτασε. Ο λόγος, φυσικά, για την Τσικνοπέμπτη. Μικροί και μεγάλοι είμαστε έτοιμοι να μαζευτούμε με φίλους και συγγενείς, να φάμε και να τσικνίσουμε στο πνεύμα της ημέρας. Για τη σωστή Τσικνοπέμπτη, όμως, χρειαζόμαστε καλό κρέας. Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας για να τσικνίσουμε με την παρέα μας στην μεγαλύτερη γιορτή κρέατος.

Kozi’s

Ξεκινάμε από το Kozi’s και τα Μελίσσια. Ένα ζεστό μαγαζί με πολύχρωμη ατμόσφαιρα και ethnic πινελιές αποτελεί ένα από τα καλύτερα meat houses της πόλης. Για όσους από εσάς θέλετε μία πιο ethnic Τσικνοπέμπτη, το μενού του Kozi’s είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί με μία πληθώρα γευστικών επιλογών από κλασσικές προτάσεις (rib eye, burgers, μπριζόλες κλπ.). Κάποια από τα αγαπημένα μας πιάτα είναι τα spare ribs (χοιρινά παϊδάκια με σπιτική σάλτσα bbq), το porco porco (ψαρονέφρι στη σχάρα με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά) και το boerewors (νοτιοαφρικάνικο λουκάνικο).
Διεύθυνση: Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια 15127
Τηλέφωνο: 2108101584

Basegrill
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basegrill Athens (@basegrillathens)

Και από τα Μελίσσια πάμε στο Περιστέρι και στο Basegrill. Ένα μαγαζί-ναός του καλού κρέατος σε όλες του τις μορφές. Στο μενού θα βρείτε από ταρτάρ και καρπάτσιο, μέχρι λουκάνικο, συκώτι, αλλά και πικάνια, t-bone, μπριζόλες, παϊδάκια, ποικιλίες και πολλά πολλά ακόμα. Όλα τα κρέατα είναι ελληνικά και με το κατάλληλο ψήσιμο κάνουν το basegrill να είναι ένα από τα must visit μαγαζιά όταν μιλάμε για Τσικνοπέμπτη.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι 12133
Τηλέφωνο: 2105757455

Po’Boys BBQ

Και πάμε σε ένα american style μαγαζί, για μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη. Στο Po’Boys BBQ θα βρείτε από burgers, bao bans και tacos, μέχρι σάντουιτς, μερίδες -με χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο- και φυσικά steaks. Στο Po’Boys θα βρείτε το κρέας σε διάφορες εκδοχές του, τόσο για τους meat lovers, όσο και για εκείνους που δεν το προτιμούν σκέτο, αλλά το τρώνε μέσα σε bao, burgers ή σάντουιτς. Σίγουρα μία πιο εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν μία πιο street food Τσικνοπέμπτη.
Διεύθυνση: Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2103234672

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Η Αθήνα ζει στον ρυθμό της Αποκριάς με 67 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Beefbar
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beefbar | Athens (@beefbar_athens)


Στα νότια τώρα, και πιο συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη, ακόμα ένα meat house μας ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται για μία elegant Τσικνοπέμπτη. Φυσικά, ο λόγος για το Beefbar στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στο fusion μενού του μαγαζιού βρίσκουμε μία πληθώρα επιλογών γύρω από το κρέας. Μεταξύ άλλων υπάρχουν φιλέτο μινιόν, πικάνια, σατωμπριάν, rib-eye, τόμαχοκ και πολλά πολλά ακόμα, ενώ τα πιάτα της γαλλικής, αλλά και της ιαπωνικής κουζίνας κυριαρχούν.
Διεύθυνση: Αστήρ Πάλας, Βουλιαγμένη 16671
Τηλέφωνο: 2109670700

Brutus Tavern
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brutus Tavern (@brutustavern)

Και θα κλείσουμε τις προτάσεις μας για την Τσικνοπέμπτη με το Brutus Tavern στο Κολωνάκι, ένα elegant steakhouse που μέσα από νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς αναδεικνύει το καλό κρέας, τόσο στα ορεκτικά, όσο και στα κυρίως πιάτα του. Ταλιάτα, κεμπάπ, πανσέτα, mini burgers και πολλά πολλά ακόμα περιμένουν όσους επιλέξουν το Brutus για να περάσουν την φετινή Τσικνοπέμπτη.
Διεύθυνση: Λεβέντη 3, Αθήνα 10673
Τηλέφωνο: 2107240453

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕξάρχεια: Πάμε μία βόλτα στα πιο όμορφα εξαρχειώτικα στέκια;12.09.2018

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b