MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: 8 υπέροχοι προορισμοί για το τριήμερο

Ιδανικές προτάσεις για να περάσετε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε βουνό ή θάλασσα. Αυτοί οι προορισμοί προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε: φύση, παράδοση, καλό φαγητό και διασκέδαση.

Τρίκαλα Κορινθίας, Photo by Savvas Kalimeris on Unsplash
Monopoli Team

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και προσφέρεται για μια σύντομη απόδραση που θα σας φτιάξει τη διάθεση. Εμείς, συγκεντρώσαμε για εσάς 8 top προορισμούς σε βουνό και θάλασσα που καλύπτουν κάθε γούστο προσφέροντας επιλογές για χαλάρωση στη φύση, βόλτες δίπλα στη θάλασσα, καλό φαγητό και διασκέδαση.

Με θαλασσινό αέρα

Γαλαξίδι

Αρχοντικό και ρομαντικό, το Γαλαξίδι αποτελεί αγαπημένο προορισμό για σύντομες εξορμήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα με το βουνό. Ο παραδοσιακός οικισμός με τα πέτρινα σοκάκια και τα ιστορικά καπετανόσπιτα που μαρτυρούν το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής, είναι πανέμορφος. Επισκεφτείτε το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο, απολαύστε μια απογευματινή βόλτα μέχρι το ήσυχο λιμανάκι του Χηρόλακα και περπατήστε μέχρι την Πέρα Πάντα, το πευκοδάσος απέναντι. Αν έχετε διάθεση για εκδρομές στα πέριξ, μπορείτε να επισκεφτείτε τους Δελφούς, την Ιτέα αλλά και την Άμφισσα όπου το τελευταίο σαββατόβραδο της Αποκριάς αναβιώνει ο θρύλος του «στοιχειού».

Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι σημαίνει αλευρομουτζουρώματα. Ένα έθιμο μοναδικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό, η έναρξη του οποίου χρονολογείται στο 1801. Γαλαξιδιώτες και επισκέπτες κατεβαίνουν στην αγορά, όπου γίνεται το «μουντζούρωμα» και το «αλεύρωμα» με φούμο και αλεύρι αντίστοιχα. Τόνοι από αλεύρι και φούμο εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση και όλοι βάφονται στα χρώματα του παιχνιδιού.

Χαλκίδα
Photo by Theo Maroulis on Unsplash

Photo by Theo Maroulis on Unsplash

Μια ανάσα δρόμος από την Αθήνα, η Χαλκίδα αποτελεί πάντα μια ωραία ιδέα για μια σύντομη εξόρμηση που περιλαμβάνει χαλαρές παραλιακές βόλτες και υπέροχο φαγητό. Στην είσοδο της πόλης υπάρχει η νέα κρεμαστή γέφυρα, ενώ η παλιά κινητή γέφυρα χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες ως σημείο παρατήρησης της παλιρροιακής εναλλασσόμενης κίνησης των νερών του Ευβοϊκού. Η παραλία της πόλης, που ξεκινάει από την Παλιά Γέφυρα και φτάνει στο εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι, είναι γεμάτη ζωή. Εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες, αλλά και ωραία μπαράκια για το βράδυ, σας περιμένουν εδώ. Μην παραλείψετε να ανεβείτε μέχρι το Κάστρο του Καράμπαμπα, στο λόφο πάνω από την πόλη, για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό. Η πόλη μπαίνει σε αποκριάτικους ρυθμούς με το μοναδικό Θαλασσινό Καρναβάλι της. Άρματα, πλωτές και αιωρούμενες μορφές και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στο στενό του Ευρίπου, εκεί που ο Βορράς συναντά το Νότο και τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 αθηναϊκά εστιατόρια για την Τσικνοπέμπτη12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b