MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5 top προορισμοί για να γιορτάσετε τις Απόκριες

Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, οι πιο γνωστοί αποκριάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα μάς καλούν να πάρουμε τη μάσκα μας και την καλή μας διάθεση για μια σύντομη εξόρμηση που συνδυάζει μοναδικά έθιμα και διασκέδαση.

@shutterstock
Monopoli Team

Μετά από τρία χρόνια πανδημίας και απουσίας εκδηλώσεων, οι πιο…. καρναβαλικοί προορισμοί της Ελλάδας φορούν το πολύχρωμο πρόσωπό τους και μας καλούν για αποκριάτικο ξεφάντωμα με παρελάσεις, χορούς και ξεχωριστά έθιμα. Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα πού θα πάτε το τριήμερο του Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας, ιδού πέντε ιδανικοί προορισμοί από το βορρά ως το νότο της χώρας.

Πάτρα

@shutterstock

Η Πάτρα αυτή την εποχή ζει στους ρυθμούς του μεγαλύτερου και διασημότερου καρναβαλιού της χώρας, που ξεσηκώνει την πόλη αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, με δεκάδες φαντασμαγορικά και εντυπωσιακά happenings, θεατρικά δρώμενα, χορούς, παρελάσεις και παιχνίδια. Mετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, το Πατρινό Καρναβάλι επιστρέφει δυναμικά. Χιλιάδες καρναβαλιστές από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα φτάσουν στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, για να συμμετάσχουν σε μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης στη Μεγάλη Παρέλαση. Το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου με τη συνοδεία φαντασμαγορικού σόου με βεγγαλικά θα γίνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Μόλο Αγίου Νικολάου. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλάτη: Απόδραση στον ορεινό παράδεισο των Τρικάλων12.09.2018

Μη χάσετε: Μια βόλτα στην Άνω Πόλη και στα ιστορικά αξιοθέατα της είναι επιβεβλημένη. Θα δείτε το Ρωμαϊκό Ωδείο, που είναι παλαιότερο ακόμη και από το Ηρώδειο, καθώς και τα Χαμάμ που χτίστηκαν επί Ενετοκρατίας και λειτουργούν μέχρι σήμερα. Για βόλτες με θαλασσινό αέρα, ακολούθησε τους Πατρινούς στο Νότιο Πάρκο της παραλίας. Σε έναν καταπράσινο λόφο, 8 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας, βρίσκεται το Achaia Clauss. Είναι το πρώτο οινοποιείο της Ελλάδας που χτίστηκε το 1861 και μέχρι σήμερα παράγει μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά κρασιά.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Η Αθήνα ζει στον ρυθμό της Αποκριάς με 67 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b