MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ελάτη: Απόδραση στον ορεινό παράδεισο των Τρικάλων

Έλατα, παραδοσιακά αρχοντικά, γραφικά δρομάκια και ειδυλλιακά χιονισμένα τοπία. Ταξιδεύουμε στην Ελάτη Τρικάλων και γνωρίζουμε τις ομορφιές της.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη των Τρικάλων, στις πλαγιές του Κόζιακα, του πανέμορφου βουνού στα νότια της Πίνδου, βρίσκεται ένας ορεινός παράδεισος με μοναδικής οµορφιάς τοπία, πέτρινα γεφύρια, πυκνά δάση, καταπράσινα λιβάδια, καταρράκτες, ποτάµια και πανέµορφα ελατοσκέπαστα χωριά. Χτισμένη σε υψόμετρο 950 μ., η Ελάτη είναι το μεγαλύτερο ορεινό χωριό της περιοχής. Κρυμμένo μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα, αυτό το γραφικό χωριό δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία του, προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για χειμερινές αποδράσεις. Με τις πρώτες νιφάδες χιονιού το τοπίο γίνεται μαγικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ εμβληματική «Ομπρέλα» του Γιώργου Ζογγολόπουλου βρίσκει μια θέση στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου12.09.2018

Ελάτη Τρικάλων: H «δεύτερη Αράχωβα» της Ελλάδας

Η παλιά ονομασία του χωριού ήταν Τύρνα. Η γραφικότητα της και το υπέροχο κλίμα της, καθιστούν την Ελάτη Τρικάλων έναν από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας, στους οποίους απολαμβάνει κανείς το μεγαλείο της χειμερινής φύσης. Πολλοί αποκαλούν την Ελάτη «δεύτερη Αράχωβα» της Ελλάδας. Είναι το κέντρο τουρισμού της περιοχής, προσφέροντας αρκετές επιλογές σε διαμονή, φαγητό και δραστηριότητες, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο μικρό, αλλά πολύ καλά οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b