MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Oceaniums: Τα πλωτά στάδια που θα ταξιδεύουν τις αθλητικές διοργανώσεις στους ίδιους τους οπαδούς

Τα «Oceaniums» τα πλωτά στάδια της εταιρείας Vincent Callebaut Architectures, δίνουν μια νέα οπτική για τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Πλέον δεν θα είναι οι οπαδοί που θα πηγαίνουν στα γήπεδα, αλλά τα γήπεδα θα πηγαίνουν στους οπαδούς.

Monopoli Team

Αντί να χτίζουμε συνεχώς νέα γήπεδα για τις ανάγκες κάθε νέου Μουντιάλ ή άλλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η γαλλική αρχιτεκτονική εταιρεία Vincent Callebaut Architectures προτείνει κάτι εντελώς ανατρεπτικό: την κατασκευή σταδίων για πολιτιστικούς και αθλητικούς σκοπούς τα οποία δεν θα βρίσκονται στη στεριά αλλά στη θάλασσα.

Με το όνομα «Oceaniums» οι πλωτοί κόμβοι θα είναι κάτι μεταξύ πλοίου και σταδίου. Οι φουτουριστικές κατασκευές είναι σχεδιασμένες να πλοηγούνται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η ένταση των ανέμων και τα ωκεάνια ρεύματα.

Σύμφωνα με αυτό το «νομαδικό» όραμα, δεν θα είναι οι οπαδοί που θα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε απαρχαιωμένα γήπεδα, αλλά τα βιώσιμα και οικολογικά γήπεδα θα είναι εκείνα που θα πηγαίνουν στους οπαδούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο “You” επέστρεψε στο Netflix: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα σεζόν12.09.2018

Τα «Oceaniums» θα κατασκευάζονταν εξ ολοκλήρου από φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά όπως μασίφ ξύλο, ανακυκλωμένο αλουμίνιο, φύκια και πλαστικά απόβλητα. Τα απόβλητα θα ανακυκλώνονται παράγοντας νέα δομικά υλικά για τρισδιάστατους εκτυπωτές που θα λειτουργούν με τη συνδρομή επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «οι οργανικές γεωμετρίες και η αρχιτεκτονική αυτών των πλωτών σταδίων είναι εμπνευσμένες από τον βιομορφισμό, οι βελτιστοποιημένες δομές τους από τη βιονική και ο κύκλος ζωής του οικοσυστήματός τους από τη βιομιμικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Νέμεσις έρχεται: Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια του «Έτερος Εγώ» – και ανυπομονούμε για τη συνέχεια12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b