MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι: Ο Τζον Μάλκοβιτς στη Στέγη

Η Ελλάδα και η Κεντρική Σκηνή της Στέγης γίνονται ο πρώτος σταθμός της διεθνούς περιοδείας της παράστασης «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Μπερνάν Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία του Τιμοφέι Κουλιάμπιν, από σήμερα και έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023. Ο σπουδαίος John Malkovich και η πολυβραβευμένη Λιθουανή ηθοποιός Ingeborga Dapkunaite δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα από τα πιο μυστηριώδη έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου. Ο Malkovich εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Στέγη, ερμηνεύοντας τον ρόλο του πιο σκοτεινού πελάτη στο παγκόσμιο ρεπερτόριο. To έργο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές (1986), γραμμένο στο ύφος των φιλοσοφικών διαλόγων του 18ου αιώνα, έχει δύο πρόσωπα: τον ντίλερ και τον πελάτη. Ποτέ δεν μαθαίνουμε τι ακριβώς αφορά η συνάντησή τους, ποιο είναι το αντικείμενο του πόθου και ποιο το ντιλ τους. Κανένας δεν λέει τα πράγματα όπως είναι. Κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Ίσως γιατί κάτι ανείπωτο ελλοχεύει κάτω από όλα.
Πέμπτη 9, Παρασκευή 10, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 20:30, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 14:00 και 20:30
Κανονικό: 7, 30, 42, 55€. Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 24, 34, 44€. Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 22, 30, 39€. Κάτοικος Γειτονιάς: 7€. ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€. Συνοδός ΑμεΑ: 10€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

2. Η Άκρα Ταπείνωση, της Ρέας Γαλανάκη σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση στο Θέατρο Θησείον

Στην νέα του παράσταση, ο Παντελής Φλατσούσης, με μία ξεχωριστή ομάδα ηθοποιών θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα με αφετηρία και όχημα το ομότιτλο μυθιστόρημα της πολυβραβευμένης Ρέας Γαλανάκη, «Η Άκρα Ταπείνωση». Το μυθιστόρημα εστιάζει στα γεγονότα της νύχτας της 12ης Φεβρουαρίου 2012, που μετέτρεψαν την Αθήνα σε πεδίο μάχης και άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην εικόνα της πόλης μέχρι σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια μετά. Παρακολουθώντας την καθημερινότητα ανώνυμων ηρώων και ηρωίδων, διαφορετικών ηλικιών, καταβολών και ιδεολογιών, η συγγραφέας εξετάζει την ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή στιγμή της Ελλάδας της κρίσης στην ιστορική της διάσταση, σε διάλογο με γεγονότα προηγούμενων ιστορικών περιόδων αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η παράσταση, που πρόκειται να κινηθεί στο μεταίχμιο μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, θα επιχειρήσει να αναψηλαφήσει την μνήμη των πρώτων ετών της περασμένης δεκαετίας, αλλά και συνολικότερα την ελληνική κοινωνία κατά τα μεταπολιτευτικά χρόνια, με αφετηρία το σήμερα και κατεύθυνση προς το παρελθόν, στην προσπάθεια να βρει, μαζί με το κοινό, απαντήσεις για το μέλλον. Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Λάμπρος Γραμματικός, Μαριάμ Ρουχάτζε.
Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
18 ευρώ (γενική είσοδος), 14 ευρώ, 7 ευρώ Πέμπτες γενική είσοδος: 14 ευρώ
Θέατρο Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

3. Λευκές Νύχτες, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μικρό Άνεσις

Οι «Λευκές Νύχτες», η νουβέλα, σπουδή πάνω στην συν-ύπαρξη και το συναίσθημα, του κορυφαίου Ρώσου μυθιστοριογράφου επιστρέφει στο Θέατρο Μικρό Άνεσις, σε σκηνοθεσία-απόδοση Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο – εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη, με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης. Πάνω από τα νερά του ποταμού Νέβα, σε μια προκυμαία, δύο μοναχικοί νέοι, θα ζήσουν μία ιστορία ενηλικίωσης! Άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται, γνωρίζονται και ανταλλάσσουν τα ανείπωτα ως τώρα μυστικά τους, τις αγωνίες και τα όνειρά τους. Μια επαφή πολύτιμη, από αυτές που δεν προγραμματίζουμε – συμβαίνει σπάνια – και είναι αρκετή για να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας. Το Πρωί που ακολουθεί τις Νύχτες, θα αναρωτηθούμε μαζί με τον συγγραφέα: “Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας: είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;”.
Τετάρτη στις 21:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00

Τιμή προπώλησης: 18€ και 16€, ταμείο 18€ – ανέργων 12€ – Αμεα 12€. Ομαδικό άνω των 10 ατόμων 12€
Μικρό Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Θέατρο Ολύμπια: Η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν, στο Θέατρο Ολύμπια, μία συναυλία-φόρο τιμής στη μεγάλη ντίβα του λυρικού τραγουδιού. Άριες και αποσπάσματα από όπερες τις οποίες ερμήνευσε, τόσο μουσικά όσο και σκηνικά, με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Μαρία Κάλλας παρουσιάζονται στο αφιέρωμα αυτό, με τη σύμπραξη τριών διακεκριμένων λυρικών τραγουδιστριών, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού αρχιμουσικού Sebastiano Rolli. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από έργα των Βέρντι, Γκλουκ, Κερουμπίνι, Μασκάνι, Μότσαρτ, Μπελίνι, Μπετόβεν, Ντονιτσέττι, Πουτσίνι, Ροσσίνι.
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, 20:30
€3, €5, €7, €10, €12, €15, €20
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Melina Paxinos Quartet στο Half Note Jazz Club

H Μελίνα Παξινού έρχεται μαζί με την μπάντα της “Melina Paxinos Quartet” για μια μοναδική εμφάνιση στο Half Note Jazz Club.  Μαζί θα παρουσιάσουν το νέο της άλμπουμ “Time” (2022) όπως και κομμάτια από τους δυο προηγούμενους δίσκους της “Circle of Oddness” (2018) και “Athens” (2019). Οι συνθέσεις των δίσκων αποτελούν έναν συνδυασμό από μοντέρνο jazz με ελληνικά μουσικά στοιχειά. Odd meters – μελωδίες και groove. Παράλληλα θα παρουσιαστούν διασκευές από ρεμπέτικα κομμάτια σε μια μοντέρνα Greek Jazz εκδοχή.
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, 21:30
15€ (*θέση σε τραπέζι), 10€ Bar Όρθιών
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b