MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κατάληψη στο Εθνικό Θέατρο από σπουδαστές δραματικών σχολών

Στην κατάληψη του κτιρίου Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου προχώρησαν από το βράδυ του Σαββάτου, σπουδαστές δραματικών σχολών που διαμαρτύρονται για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές τους.

πηγή φωτό-facebook
Monopoli Team

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των σπουδαστών των δραματικών σχολών αλλά και των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υποβαθμίζει τα πτυχία τους. Ήδη έχει ανακοινωθεί από την ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος) οχηματοπορεία την Τρίτη 7/2 που θα ξεκινήσει από το Άλσος Στρατού (θέατρο Badminton) και θα καταλήξει στην υπό κατάληψη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και 24 ωρη απεργία στα θέατρα για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Από το Σάββατο 4/2 το κεντρικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου στην Αγίου Κωνσταντίνου τελεί υπό κατάληψη από σπουδαστες των δραματικών σχολών.

Οι σπουδαστές της δραματικής σχολής του Εθνικού ανακοινωσαν τα εξής:

Η Κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου χαιρετίζει την κατάληψη του κτιρίου του Θεάτρου Τσίλερ που είναι γεγονός από απόψε, 4 Φεβρουαρίου 2023. Οι σπουδαστές/στριες των Δραματικών Σχολών παίρνουμε στα χέρια μας την τύχη και το μέλλον μας και αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο στην θεσμική απαξίωση που υποβαθμίζει την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική μας πορεία.

Ως νέοι καλλιτέχνες που βδομάδες τώρα κατακλύζουμε τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας διεκδικώντας την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μας, την τροποποίηση του ΠΔ (85/2022) με την παροχή του ΤΕ στα πτυχία μας, την παροχή στέγασης, σίτισης και φοιτητικών παροχών, και την ίδρυση νέων Ανωτάτων Σχολών Παραστατικών Τεχνών, δηλώνουμε πως θα πολεμήσουμε ενωμένοι μέχρι τέλους την κυβερνητική αδιαφορία, την υποβάθμιση της τέχνης στη ζωή, το κυβερνητικό χτύπημα στην ελευθερία που η τέχνη μας πρεσβεύει.

Η κατάληψη του σημαντικότερου, ιστορικού θεάτρου της Αθήνας υποστηρίζει έμπρακτα, με τον πιο δυναμικό, αλληλέγγυο και μαχητικό τρόπο, πως το θέατρο δεν το προστατεύουν, βέβαια, τα ΜΑΤ που το φρουρούσαν στην μεγάλη πορεία της Πέμπτης γελοιοποιώντας την κυβέρνηση στα μάτια της κοινωνίας, δεν το προστατεύει το ΥΠΠΟΑ που σήμερα επιδόθηκε στην υποκριτική και σπάταλη φιέστα της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, αλλά οι ηθοποιοί του, οι σκηνοθέτες του, οι χορευτές του, οι κάθε λογής εργάτες του, τα παιδιά του. Στηρίζουμε, λοιπόν, την κατάληψη του Θεάτρου Τσίλερ όπως και όσο χρειαστεί και δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να νικήσουμε!
Το Συντονιστικό της κατάληψης της δραματικής σχολής του εθνικού θεάτρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b