MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Στρέλλα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η όπερα δωματίου Στρέλλα, σε μουσική Μιχάλη Παρασκάκη και λιμπρέτο Αλεξάνδρας Κ*, βασισμένο στην κινηματογραφική ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, παρουσιάζεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κουτλής, περιζήτητος και πολυσυζητημένος θεατρικός σκηνοθέτης με δεδηλωμένη έφεση στον ποιητικό, παράδοξο ρεαλισμό και το ύφος του γκροτέσκου. Το δεκαμελές μουσικό σύνολο διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τερζάκης. Δεκατρία χρόνια μετά, η θεματική της ταινίας παραμένει εξίσου επίκαιρη με την εποχή της δημιουργίας της. Στη σύγχρονη πραγματικότητα, όπου η τόλμη και η αλήθεια είναι απολύτως αναγκαίες, τα πρόσωπα της ταινίας και συνακόλουθα της όπερας αντιμετωπίζονται όχι ως καρικατούρες αλλά ως άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν και πονούν. Παίζουν: Λέττα Κάππα, Ιωάννα Ζαμ-Πέτρου, Βικτωρία Τσιτουρίδου-Μάγια, Αναστασία Κότσαλη, Διονύσης Τσαντίνης, Νίκος Σπανάτης, Γιάννης Φίλιας, Νικόλας Μαραζιώτης, Νίνα Νάη, Γιώργος Ρούπας, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.
3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 12 Φεβρουαρίου 2023 / Ώρα έναρξης 20.30 (Κυριακή: 19.30)
€15, €20, Φοιτητικό: €10
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Η Παρεξήγηση, του Αλμπέρ Καμύ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά στο Θέατρο Τέχνης

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, μετά τους επιτυχημένους «Παλιούς καιρούς» του Πίντερ (Υπόγειο 2018-19) επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης με ένα έργο-μελέτη πάνω στη σύγκρουση του ανθρώπου με το μοιραίο και τις τραγικές συνέπειες ενός αθώου λάθους στην επικοινωνία: Την εμβληματική «Παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ, που ελάχιστα έχουμε δει στην ελληνική σκηνή. Γραμμένο από τον κορυφαίο Γάλλο νομπελίστα συγγραφέα και φιλόσοφο Αλμπέρ Καμύ το 1944 στην διάρκεια της κατοχής της Γαλλίας από τις Γερμανικές δυνάμεις, το έργο είναι δομημένο κατά τους Αριστοτελικούς κανόνες της τραγωδίας και οι ρίζες της πλοκής του μπορούν να βρεθούν τόσο στην κλασική όσο και στην Βιβλική παράδοση. Το θέματα που αναδεικνύει το έργο είναι τόσο επίκαιρα σήμερα -την εποχή της διαθλασμένης επικοινωνίας και της παραμορφωμένης πληροφόρησης- όσο ποτέ: τα συναισθήματα του εγκλωβισμού και της απομόνωσης μέσα σε έναν απρόσωπο, ψηφιακό κόσμο, ο πόθος για μια αληθινή ζωή που βρίσκεται κάπου αλλού, η αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό, το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα σ’ ένα αδιάφορο σύμπαν, η αδυναμία επικοινωνίας ανάμεσα στους πιο κοντινούς μεταξύ τους ανθρώπους -τα μέλη μιας οικογένειας- που φτάνει εδώ στην απόλυτα τραγική της συνέπεια, τον θάνατο. Παίζουν: Μαριάννα Κάλμπαρη, Φλομαρία Παπαδάκη, Αναστάσης Ροϊλός, Πηνελόπη Τσιλίκα και ο Blaine L. Reininger.
Τετάρτη και Κυριακή 19:00, Πέμπτη και Παρασκευή 20:30, Σάββατο 21:00
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή : 18 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο. Σάββατο-Κυριακή: 20 ευρώ, 16 ευρώ μειωμένο. Ατέλεια: 5 ευρώ. Ομαδικές κρατήσεις: 15 ευρώ 
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

3. Το Έκτο Πάτωμα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη στο θέατρο Ακροπόλ

Τριάντα δύο χρόνια μετά την θρυλική παρουσίασή του στο θέατρο «Περοκέ» (1991-92), ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί και αναβιώνει στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ τη μουσική παράσταση «Το Έκτο Πάτωμα» με ένα επιτελείο σπουδαίων καλλιτεχνών. Με άξονα την κωμωδία που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου στο δημοφιλές έργο του Αλφρέντ Ζερί «Το Έκτο Πάτωμα» -που έχει μεταφραστεί και παιχτεί με τεράστια επιτυχία σχεδόν σε όλο τον κόσμο από το 1938 ως σήμερα- ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου δημιούργησαν ίσως τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες σε θεατρική παράσταση, («Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποια χρονιά», «Το τραγούδι της κουτσομπόλας», «Το τραγούδι της ζήλειας», «Η κουπαστή» κ α). Η υπόθεση του έργου διαχρονική και ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα. Την δεκαετία του ’30 οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν χτυπημένοι από την κρίση της εποχής. Η καθημερινότητα των ενοίκων του έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του. Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Υρώ Μανέ, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Καστάνη, Δανάη Λουκάκη, Μαριαλένα Ροζάκη, Αρμάντ Εδουάρδος Μενετιάν, Βασίλης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Φραγκιόγλου και η Ευαγγελία Μουμούρη. Στο ρόλο του Οσπώ ο Δημήτρης Πιατάς. Αφηγήτρια η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Τετάρτη και Κυριακή 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:45 και 21:15
Α Ζώνη: 40€, Β Ζώνη: 30€, Μειωμένο 25€, Γ Ζώνη: 25€, Μειωμένο 20€, Δ Ζώνη: 20€, Μειωμένο 18€, Ε Ζώνη: 18€, Μειωμένο 15€, Ζ Ζώνη: 15€, Μειωμένο 12€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

4. Αυτόχειρες Παρθένοι Dollhouse, του Χρήστου Καρασαββίδη στο Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Ο Χρήστος Καρασαββίδης εμπνεόμενος από τις “Αυτόχειρες Παρθένους” της Σοφίας Κόπολα, την ομώνυμη νουβέλα καθώς και ταινίες που πάντα θα μας σημαδεύουν, γράφει και σκηνοθετεί ένα πρωτότυπο κείμενο, ένα μανιφέστο για μια γενιά που χάνεται. Έρωτας, θάνατος, φλερτ, σεξ, χιούμορ, αυτοκτονία, σε μια εξόχως προκλητική και βέβηλη παράσταση για μια γενιά που έφυγε κρεμασμένη από μια θηλιά και μεθυσμένη από χάπια. Αλλά πάντα πανέμορφη. Η παράσταση είναι κατάλληλη μόνο για ενήλικες. Παίζουν: Μάιρα Άμσελεμ, Σεμέλη Μητροπούλου και Ναταλία Πελέκα.
Παρασκευή & Σάββατο στις 22:30, Κυριακή στις 19:00
10€
Tempus Verum – Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Πέρα από τη θάλασσα: Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο στη Στέγη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, ο σύγχρονος τραγουδοποιός Παύλος Παυλίδης, δημιουργεί μια μουσική παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης που μάς ταξιδεύει “Πέρα από τη θάλασσα”, στο μέλλον. Ύστερα από πρόσκληση της οικογένειας του Γιάννη Μαρκόπουλου, ο Παύλος Παυλίδης δίνει νέα πνοή σε 16 από τα σημαντικότερα έργα του συνθέτη και τα τοποθετεί σε ένα σύγχρονο ηχητικό περιβάλλον, εμπλουτισμένα με ηλεκτρικούς και synth ήχους, λούπες και πολυφωνίες, φροντίζοντας να μην απομακρυνθούν από τη βαθιά ουσία τους. Ταυτόχρονα, ο Χρήστος Σαρρής δημιουργεί ένα αξιοπερίεργο οπτικό περιβάλλον που συνοδεύει την παράσταση: ένα μελλοντολογικό μετα-τοπίο, όπου οι άνθρωποι αναζητούν ξανά και ξανά ένα καλύτερο αύριο, πέρα από μια θάλασσα. Κοινωνικά ζητήματα από το σήμερα, το χθες και το αύριο συνοδεύουν την περφόρμανς.
3/2, 20:30, 4/2, 20:00 & 23:00, 5/2, 18:00 & 21:00
Κανονικό: 7, 18, 22 € /Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 14, 18 € / Παρέα 10+ άτομα: 13, 16 € /Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € /Ανεργίας, ΑμεΑ:5 € /Συνοδός ΑμεΑ: 10 €
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b