MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Χρόνια πολλά Paul Mescal: Όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τον υποψήφιο για Όσκαρ πρωταγωνιστή του “Aftersun”

Μόλις χθες, στις 2 Φεβρουαρίου, ο Paul Mescal έκλεισε τα 27 του και έχει ήδη λάβει την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ.

"Aftersun" της Charlotte Wells
"Aftersun" της Charlotte Wells
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Paul Mescal χθες γιόρτασε τα 27α χρόνια του ενώ μόλις μια εβδομάδα πριν έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία ενός νεαρού πατέρα, αντιμέτωπου με πολλά προβλήματα, στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Charlotte Wells με τίτλο “Aftersun”. Ποιο είναι όμως αυτό το ανερχόμενο, νέο ταλέντο και πώς έγινε γνωστός;

Η ασχολία με το ποδόσφαιρο και οι σπουδές υποκριτικής

Ο Paul Mescal είχε ξεκινήσει ως ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Ιρλανδίας για κάτω των 21 ετών και είχε εξαιρετικές δυνατότητες αλλά τα παράτησε μετά από έναν τραυματισμό στο σαγόνι. Περνώντας από οντισιόν, έπαιξε τον πρώτο του ρόλο ως Φάντασμα στο μιούζικαλ “Το Φάντασμα της Όπερας” στα 16 του, γεγονός που του άνοιξε τον δρόμο για τις σπουδές υποκριτικής. Ήταν το εισιτήριο για το The Lir Academy του Trinity College Dublin, από όπου αποφοίτησε το 2017.

"Aftersun" της Charlotte Wells

“Aftersun” της Charlotte Wells

Οι πρώτοι ρόλοι μετά την αποφοίτηση

Μετά την αποφοίτηση, δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του Jay Gatsby από το “The Great Gatsby”, το οποίο ανέβηκε στο Gate Theatre του Δουβλίνου. Το 2018 πρωταγωνίστησε στην παγκόσμια πρεμιέρα του θεατρικού “Asking for It” της Louise O’Neill στο Abbey Theatre του Δουβλίνου. Η πρώτη παράσταση που έπαιξε στο Λονδίνο έχει τίτλο “The Plough and the Stars” ενώ, ακολούθησαν κι άλλα θεατρικά κυρίως σε θέατρα της Ιρλανδίας έως και το 2020.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paul Mescal Pics (@paulmescalpics)

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση που τον έκανε διάσημο

Το 2020 πρωταγωνίστησε ως Connell Waldron στην δραματική μίνι σειρά “Normal People” πλάι στην Daisy Edgar-Jones, για το BBC Three και το Hulu. Η σειρά αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτή, ο Paul Mescal έγινε παγκοσμίως γνωστός για τις υποκριτικές του ικανότητες. Έλαβε για αυτόν τον ρόλο τις πρώτες του υποψηφιότητες για Primetime Emmy Award και Critics’ Choice Television Award. Όμως, το κυριότερο είναι ότι κέρδισε το πρώτο του Βραβείο BAFTA Καλύτερου Ηθοποιού!

"Normal People"

“Normal People”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑERTFLIX: Οι «Μικρές Ιστορίες» επιστρέφουν στην πλατφόρμα με οχτώ νέες προσθήκες12.09.2018

Οι κινηματογραφικοί του ρόλοι

Το “Normal People” του άνοιξε δρόμο για ενδιαφέροντες κινηματογραφικούς ρόλους. Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήταν στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Maggie Gyllenhaal με τίτλο “The Lost Daughter” -το οποίο γυρίστηκε στις Σπέτσες- δίπλα στην Olivia Colman και την Dakota Johnson. Το 2022 πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες, οι οποίες έκαναν πρεμιέρα στις Κάννες. Η πρώτη είναι το “Aftersun”, για το οποίο είναι υποψήφιος για Όσκαρ ενώ προτάθηκε και για Βραβείο BAFTA και στην οποία συμπρωταγωνίστησε με την 11χρονη Frankie Corio. Η δεύτερη είναι το “God’s Creatures” των Saela Davis και Anna Rose Holmer, στον ρόλο ενός άντρα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

"The Lost Daughter" της Maggie Gyllenhaal

“The Lost Daughter” της Maggie Gyllenhaal

Τα επόμενα βήματα στο θέατρο και τον κινηματογράφο

Μόλις τον Δεκέμβρη του 2022 ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί ως Stanley Kowalski στο θεατρικό “A Streetcar Named Desire” στο Almeida Theatre του Λονδίνου. Έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές για αυτήν την ενσάρκωση ενώ το θεατρικό θα μεταφερθεί στο West End τον Μάρτιο του 2023. Όσον αφορά τον κινηματογράφο, είναι ήδη μέρος τριών επερχόμενων ταινιών, το “Foe” του Garth Davis, το “Strangers” του Andrew Haigh και το “Merrily We Roll Along” του Richard Linklater.

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι εάν θα κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο μόλις στα 27 του χρόνια και μάλιστα στον μόλις δεύτερο κινηματογραφικό ρόλο της καριέρας του…

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b