MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OPEN CALL

46ο Φεστιβάλ Δράμας: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών σε δημιουργούς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για συμμετοχή στα διαγνωστικά τμήματα της επερχόμενης 46ης διοργάνωσης.

46ο Φεστιβάλ Δράμας: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων, περιμένει την ταινία σας για τη 46η διοργάνωσή του.  Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής για το διαγωνιστικό του Εθνικού Προγράμματος αλλά και για τα υπόλοιπα διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ ξεκίνησε.

Το Φεστιβάλ Δράμας καλεί τους δημιουργούς από όλον τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή για το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Για τα τμήματα Διεθνές Animation και  Short & Green δεν χρειάζεται διακριτή αίτηση.

Φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν την ταινία τους έως τις 15 Μαΐου για το Εθνικό και Εθνικό Σπουδαστικό πρόγραμμα, και έως τις 8 Μαΐου για το Διεθνές, το Διεθνές Σπουδαστικό και το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα Kiddo που απευθύνεται σε κινηματογραφιστές αλλά και σε παιδιά και εφήβους, που θέλουν να δημιουργήσουν ταινίες για παιδιά και νέους.

Οι ταινίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα filmfreeway.com

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://filmfreeway.com/Dramafilmfestival

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Θυμίζουμε πως για την υποβολή ταινιών στο εθνικό φεστιβάλ απαιτείται  ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2022. Η υποβολή συμμετοχής είναι δωρεάν για Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες.

Για συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό, οι ταινίες πρέπει να είναι παραγωγής 2023,  το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 15 ευρώ, ενώ η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 45 λεπτά. Για το Διεθνές Σπουδαστικό (ταινίες παραγωγής 2022-2023),  το κόστος υποβολής είναι 5 ευρώ και η διάρκεια της ταινίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ελληνική πρεμιέρα.

Οι όροι συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικά εδώ:

Έλενα Μαυρίδου, επικεφαλής του νέου προγράμματος Kiddo

KIDDO

To Κiddo σηματοδοτεί το νέο φιλόδοξο άνοιγμα του Φεστιβάλ Δράμας στις ταινίες με πρωταγωνιστές παιδιά και νέους. Επικεφαλής του προγράμματος θα είναι η καταξιωμένη Δραμινή ηθοποιός Έλενα Μαυρίδου, που εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη νέα αυτή πρωτοβουλία του Φεστιβάλ:

«Δεν υπάρχει πιο σύγχρονος άνθρωπος αυτή τη στιγμή από τα μικρά παιδιά που μπορούν και χειρίζονται τα ψηφιακά μέσα με άνεση και γνώση. Εάν η γνώση αυτή στραφεί προς τις τέχνες μπορεί να δημιουργηθεί ένα φυτώριο καινούργιων καινοτόμων ιδεών. Η συναισθηματική νοημοσύνη και η κριτική ικανότητα των παιδιών δημιουργεί το έδαφος για τις κοινωνίες του μέλλοντος.

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας μέσα από τη πολύχρονη εκπαίδευση στους μαθητές της Δράμας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, παιδικές προβολές και παιδικά εργαστήρια κινηματογράφου.

Με χαρά ανακοινώνουμε  το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα Kiddo για ταινίες από κινηματογραφιστές αλλά και από τα ίδια τα παιδιά και εφήβους. Το διαγωνιστικό τμήμα απευθύνεται σε δημιουργούς για ταινίες για παιδιά & εφήβους με σύγχρονες θεματικές. Δίνεται επίσης την ευκαιρία σε μικρούς δημιουργούς να προβάλλουν τις ταινίες τους. Ταινίες φτιαγμένες από παιδιά για παιδιά, με στόχο να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν τη δική τους αισθητική αντίληψη.

Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας έχει στόχο να προετοιμάσει τους νέους σινεφίλ αλλά και τους μελλοντικούς δημιουργούς στη τέχνη του κινηματογράφου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στο ντοκιμαντέρ της παρατήρησης12.09.2018

46ο  Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος θα διεξαχθεί στις 4-10 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη θα  πραγματοποιηθεί Δευτέρα, ενώ η απονομή των βραβείων θα γίνει Κυριακή.

Το εθνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία, είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους και να ενθαρρύνει την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ως αυτόνομη κατηγορία που αφορά δημιουργούς κάθε ηλικίας.

Κομβικό σημείο συνάντησης σκηνοθετών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου, το Φεστιβάλ  Δράμας θεωρείται ένα από  τα σημαντικότερα του είδους του στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους διαγωνιζόμενους μια ευκαιρία να διεκδικήσουν τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA) .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.dramafilmfestival.gr

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b