MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ιδανικές ώρες για να φας μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με την επιστήμη

Δεν αρκεί να γνωρίζεις πόσες θερμίδες έχει κάθε γεύμα σου, πρέπει επίσης να προσέχεις τις ώρες που τις καταναλώνεις.

Photo by Sander Dalhuisen on Unsplash
Photo by Sander Dalhuisen on Unsplash
Monopoli Team

Σε όλους μας έχει τύχει να γυρίσουμε σπίτι αργά από κάποια βραδινή μας έξοδο και να πέσουμε με τα μούτρα σε ένα ταψί παστίτσιο που βρήκαμε στην κουζίνα ή σε ένα «βρώμικο» που πήραμε στο δρόμο. Αν θέλουμε, όμως, να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή, τέτοιου είδους καταστάσεις θα πρέπει να τις αποφεύγουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2023: Τα τραγούδια που προκρίνονται στην τελική φάση για την ελληνική συμμετοχή12.09.2018

Επίσης, δεν φτάνει απλά να γνωρίζουμε πόσες θερμίδες έχει το γεύμα που καταναλώνουμε, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε και τις κατάλληλες ώρες που θα πρέπει να το φάμε. Σύμφωνα με την επιστήμη λοιπόν υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές μέσα στην ημέρα, που θεωρούνται ιδανικές για πρωινό, σνακ, μεσημεριανό ή βραδινό.

Photo by montatip lilitsanong on Unsplash

Photo by montatip lilitsanong on Unsplash

Πρωινό: Από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 10 παρατέταρτο μπορούμε να φάμε το πρωινό μας, το οποίο θεωρείται ως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπουμε. Όσο πιο νωρίς σηκωθούμε και φάμε, τόσο καλύτερα, μιας και ο οργανισμός μας έχει τα απαραίτητα «καύσιμα» για να μπορεί να «λειτουργήσει». Αν μάλιστα φάμε πρωινό σχετικά νωρίς, τότε γύρω στις δέκα μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας και κάποιο μικρό σνακ, όπως ένα φρούτο.

Μεσημεριανό: Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Harvard φαίνεται πως η καλύτερη ώρα για το κυρίως γεύμα της ημέρας μας είναι στη 1. Εκεί ο μεταβολισμός μας φτάνει στο πικ του και μας παρέχει την ισχυρότερη πεπτική λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMy Cook: H Pizza Fan μάς προτείνει νόστιμα μαγειρευτά12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b