MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βίλνιους: Το μικρό διαμάντι της Βαλτικής

Το Βίλνιους παραμένει μία από τις πιο άγνωστες πόλεις της Ευρώπης. Φέτος, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας γιορτάζει τα 700ά της γενέθλια και μας δίνει μια πολύ καλή αφορμή για να την ανακαλύψουμε.

Photo by Igor Gubaidulin on Unsplash
Photo by Igor Gubaidulin on Unsplash
Monopoli Team

Στην τουριστική καμπάνια του, το Βίλνιους χρησιμοποιεί με χιουμοριστικό τρόπο το γεγονός ότι ελάχιστοι γνωρίζουν πού βρίσκεται η πόλη, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την πιο μικρή από τις πρωτεύουσες της Βαλτικής. Η πρωτεύουσα της Λιθουνίας είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Διαθέτει ένα πανέμορφο και καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο πλούσιο σε αξιοθέατα, καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, πολύ πράσινο και ζωντάνια που θα ζήλευαν πολλές μεγαλουπόλεις. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας, στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις και απέχει 300 χλμ. από τη Βαλτική θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠωλ Σεζάν: Οι διάσημοι πίνακες του ζωγράφου που ύμνησε την ομορφιά της φύσης12.09.2018

Φέτος, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας μάς δίνει έναν ακόμα καλό λόγο για να την ανακαλύψουμε. Στις 25 Ιανουαρίου γιορτάζει τα 700 της χρόνια, φιλοξενώντας για έναν χρόνο πολλά ενδιαφέροντα φεστιβάλ και εκθέσεις (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ). Πρόσφατα, το CNN συμπεριέλαβε το Βίλνιους στους 23 καλύτερους προορισμούς για το 2023. Ακολουθούν τα top αξιοθέατα που θα δείτε στη λιθουανική πρωτεύουσα.

Βίλνιους: Τα must αξιοθέατα

Παλιά Πόλη

Βίλνιους, Παλιά Πόλη, Photo by Donatas Kartanovičius on Unsplash

Βίλνιους, Παλιά Πόλη, Photo by Donatas Kartanovičius on Unsplash

Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Βίλνιους, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα σας κάνει να νιώσετε σαν να μπαίνετε στη μηχανή του χρόνου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης. Σαράντες εκκλησίες και ένα θαυμαστό μείγμα αρχιτεκτονικών τεχνοτροπιών (ιταλικής Αναγέννησης, μπαρόκ και ρωσικής ορθόδοξης παράδοσης) συγκεντρώνονται στο ιστορικό κέντρο. Σήμα κατατεθέν της πόλης, ο καθεδρικός ναός με τον πανύψηλο πύργο του.

Λόφος Gediminas

Ανεβείτε με τα πόδια ή με το τελεφερίκ στον λόφο Gediminas, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ο ομώνυμος πύργος-σύμβολο της πόλης. Από εδώ θα απολαύσετε εκπληκτική πανοραμική θέα στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2023: Τα τραγούδια που προκρίνονται στην τελική φάση για την ελληνική συμμετοχή12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b