MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Η Γιώτα Νέγκα αποκαλύπτει “κρυφές γωνιές” στο Θέατρο Άλσος

Ύστερα από 7 sold out εμφανίσεις και έχοντας μπροστά της άλλες 2 τελευταίες “συλλεκτικές” παραστάσεις την Παρασκευή 20 και 27 Ιανουαρίου, η Γιώτα Νέγκα μάς καλωσορίζει στο χειμερινό Θέατρο Άλσος, πιο ανανεωμένη από ποτέ.

KEIMENO: Ελένη Πάικου | 17.01.2023 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Όποιος έχει δει τη Γιώτα Νέγκα, να ερμηνεύει επί σκηνής, μπορεί να καταλάβει ακριβώς την επιλογή της φράσης “σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου”.

Ο ηλεκτρισμός που προκαλείται στον χώρο από τη φωνή της, το χαμόγελο που αντανακλά στα μάτια της και η πληθωρική της παρουσία, προσφέρουν μια μοναδική οικειότητα, που δύσκολα μένει απαρατήρητη.

Με αυτά τα θεμέλια και με ανεβασμένη διάθεση, η Γιώτα Νέγκα έχει καταφέρει να γεμίσει το χειμερινό Θέατρο Άλσος με μουσικές, συναισθήματα και με παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Με ύφος εξομολογητικό, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια, κάνει κατάθεση ψυχής, μέσα από τραγούδια τόσο δικά της, όσο και πολύ αγαπημένων της ανθρώπων και καλλιτεχνών, που έχουν ως κοινό στοιχείο την αγάπη της προς αυτά και τις ιστορίες που κρύβονται από πίσω, σε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Εμείς βρεθήκαμε την περασμένη Παρασκευή στο χειμερινό Θέατρο Άλσος και διαπιστώσαμε από κοντά τους λόγους για τους οποίους έχει κάνει σερί 7 sold out εμφανίσεις. Η Γιώτα Νέγκα τόλμησε αυτό που πολλοί καλλιτέχνες θα “ζήλευαν”, μιας και ήθελε να πραγματοποιήσει μια μουσική πανδαισία από κομμάτια που εκφράζουν την ίδια ως καλλιτέχνιδα, αλλά και ως προσωπικότητα, σε ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει προκύψει από καθαρά δικιές της μουσικές επιλογές.

Έτσι, μοιράζεται μαζί μας τον καινούργιο της εαυτό και γίνεται ένα με το κοινό – μέσα από δικά της αγαπημένα κομμάτια, αλλά και μέσα από εύστοχες διασκευές, γεμάτες με ιστορία και αναμνήσεις -δίνοντας του την ευκαιρία να ταυτιστεί μαζί της και να την νιώσει ως φίλη του.

Μέσα από τραγούδια δικά της όπως το “Το δίκιο μου”, το “Ανοιχτούς λογαριασμούς” και το “Σε λάθος μάτια”, αλλά και τραγούδια άλλων μεγάλων ονομάτων της μουσικής σκηνής, όπως το ” Μ’ ένα όνειρο τρελό”, το “Ποια νύχτα σε έκλεψε”, το “Πριν χαθεί το όνειρο μας”, το “Αυτή η νύχτα μένει” και πολλά πολλά άλλα, βλέπουμε όλες τις πτυχές του εαυτού της να ξετυλίγονται επί σκηνής με απόλυτη φυσικότητα και αρμονία. Ίσως και αυτό να είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας των εμφανίσεων της, η εναλλαγή από τη χαρά, στο θυμό και πίσω στην τρυφερότητα και τη νοσταλγία που βιώνει πάνω στη σκηνή.

Από το πρώτο της τραγούδι, μέχρι τραγούδια του Μητροπάνου και της Μοσχολιού, τραγούδια με τα οποία είναι συναισθηματικά δεμένη, συγκινεί και ξεδιπλώνει απλόχερα τον εσωτερικό της κόσμο μπροστά στο κοινό.

“Σπίτια καθώς πρέπει, μη καθώς πρέπει ανθρώπων…” -αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας πάσα για το τραγούδι της “Σε λάθος μάτια”, για να σπάσει επιτέλους η σιωπή.

Σε “έναν χώρο στρογγυλό”, όπως λέει και η ίδια, στο Θέατρο Άλσος, καταφέρνει να φτιάξει μέσα από το ρεπερτόριο της και μέσα από την σύνδεση κομματιών και δημιουργών, γωνίες. Για την ακρίβεια “κρυφές γωνιές”, όπως είναι και ο τίτλος των εμφανίσεων της, που σμίγουν με τον πιο απλό τρόπο μελωδίες που “σπάνε” την απόσταση που μπορεί να νομίζουμε πως έχει το ένα τραγούδι από το άλλο, αποδεικνύοντας πως ο Χατζιδάκις, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου η Nina Simone και ο Ζαμπέτας, μπορούν να σταθούν στο ίδιο πρόγραμμα, με κοινό στοιχείο το συναίσθημα.

Η Γιώτα Νέγκα, με τη βελούδινη φωνή της, θα κάνει 2 τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 20 και 27 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Άλσος κι εμείς προτείνουμε να πάτε “με τα μάτια κλειστά”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ | Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνα επικοινωνίας – κρατήσεων : 210 8831487 & 210 8227471
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/giota-negka/, Public και στα ταμεία του Θεάτρου

Περισσότερα από Reviews
VIMA_WEB3b