MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες και παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Από Μέσα, Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Από Μέσα: Μια παράσταση με αφετηρία το Nutshell του Ian McEwan στο Πλανγκτόν

Η εταιρεία παραγωγής Adhoc Arts, μετά τις sold out παραστάσεις στο Θέατρο 104 και στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, επανέρχεται στο Πλανγκτόν με την performance Από Μέσα σε σκηνοθεσία Χρήστου Τσαβλίδη και ερμηνεία Άγγελου Προκόπιου Νεράντζη. Πρόκειται για μία θεατρική δουλειά με αφετηρία το μυθιστόρημα Nutshell του Βρετανού συγγραφέα Ian McEwan. Τη διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του κειμένου της παράστασης υπογράφουν από κοινού ο Χρήστος Τσαβλίδης και ο Άγγελος Προκόπιος Νεράντζης. Λίγα λόγια για την παράσταση: Ένα έμβρυο παρακολουθεί και μας αφηγείται λεπτό προς λεπτό την περιπετειώδη ζωή της μητέρας του, της Τρούντυ και του εραστή της. Ένας μονόλογος με στοιχεία δανεισμένα από το stand up και με όπλα το χιούμορ κι ένα μικρόφωνο δημιουργούν ένα ασυνήθιστο πάρτυ μέσα σε μια μήτρα. Ένα αγέννητο παιδί παρακολουθεί, ακούει, αφουγκράζεται, γι’ αυτό και ξέρει τα πάντα… από μέσα.
16/1 στις 21:15
Για 2 μόνο παραστάσεις Δευτέρα 16 και 17 Ιανουαρίου
Πλαγκτόν, Σερβίων 8, Βοτανικός
Είσοδος δωρεάν με προαιρετική συνεισφορά: Κρατήσεις θέσεων εδώ.

«Ο Γιώργος του Κέδρου»: Προβολή ντοκιμαντέρ στο ΠΙΟΠ

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», παρουσιάζει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου», των Γιάννη και Γιώργου Κολόζη, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει ένα προσωπικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις ματιές δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα. Ο Γιώργος Κολόζης πήγε για πρώτη φορά στη Δονούσα το 1972, όταν το νησί δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα και τουρισμό. Μένοντας μόνος του στην παραλία του Κέδρου, απέκτησε το προσωνύμιο «Ο Γιώργος του Κέδρου». Ο θάνατός του το 2009, οδήγησε τον γιο του, Γιάννη, να συνεχίσει το έργο του, δημιουργώντας μια ιστορία στην οποίο ο χρόνος αντιμετωπίζεται ως μια αναθεώρηση της παρούσας στιγμής. Το ντοκιμαντέρ έχει λάβει υποψηφιότητα για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ στα Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κολόζη.
16/1 στις 18:30
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα-Παρασκευή (10:00-17:00)

The Tony Bennett Bill Evans album: Ο Alexandros Affolter και ο Παντελής Μπενετάτος στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας

Ο ιδιοφυής πιανίστας και συνθέτης της jazz Bill Evans και ο κορυφαίος τραγουδιστής Tony Bennett, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ηχογράφησαν ένα αριστουργηματικό άλμπουμ. Τα τραγούδια αυτής της ιστορικής ηχογράφησης θα ερμηνεύσουν ο τραγουδιστής Alexandros Affolter και ο πιανίστας Παντελής Μπενετάτος.
16/1 στις 20:30
Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Με τα λόγια γίνεται: Η Ποίηση των Εικαστικών με τον Α. Βολανάκη και τον Γ. Ισιδώρου στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», έχοντας αφιερώσει 11 χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, στην 12η περίοδό τους προσκαλούν δημιουργούς άλλων τεχνών για να παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους. Στην δεύτερη σχετική εκδήλωση, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, προσκεκλημένοι είναι οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αντώνης Βολανάκης και Γιάννης Ισιδώρου,. Ο Αντώνης Βολανάκης (Αθήνα, 1976) δημιουργεί εγκαταστάσεις, περφόρμανς, εκθέσεις, και δράσεις στη δημόσια σφαίρα μαζί με κοινότητες στην Β. Αμερική, στην Ελλάδα, και άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο Γιάννης Ισιδώρου (Πειραιάς, 1969) έχει συστήσει το intothepill (2005), από τις πρώτες ελληνικές καλλιτεχνικές ομάδες προσανατολισμένες στο βίντεο και τα άλλα νέα μέσα, και, με τον εικαστικό Γιάννη Γρηγοριάδη, το Salon de Vortex (2009), καλλιτεχνική σύμπραξη που δημιουργεί σύνθετες εγκαταστάσεις. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου και επιμεληθεί ποικίλα σύνθετα έργα που συνδυάζουν την ποίηση, την περφόρμανς και τις εικαστικές τέχνες. Η εκδήλωση θα γίνει ‘ζωντανά’ την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – όπου συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας. Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν διά ζώσης, η εκδήλωση θα μεταδίδεται συγχρόνως μέσω live streaming από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και το κανάλι της στο YouTube.
16/1 στις 19:30
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του νέου έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου12.09.2018

“Μέσα”: Το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Marilena Stafylidou

Παράλληλα με τις παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν. Το “Μέσα” είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
16/1 στις 18:00 – 23:59
13 Ιανουαρίου – 30 Ιανουαρίου 2023
Αίθουσα Banquet, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
12/1 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Με Λεωνίδα Καβάκο, Ορχάν Παμούκ, Maria João Pires κ.α. ανοίγει το πρόγραμμα του 202312.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b