MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Noy: Ένα νέο trimaran γιοτ που αντλεί έμπνευση από την Κιβωτό του Νώε και μπορεί να πλέει μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Ένα εξωπραγματικό γιοτ τύπου trimaran που αποτελεί τη βιβλική αναμόρφωση του θρυλικότερου ίσως σκάφους στην παγκόσμια ιστορία: της Κιβωτού του Νώε.

Monopoli Team

Ο Αράς Καζάρ είναι ένας Τούρκος σχεδιαστής γιοτ με μινιμαλιστική και φουτουριστική αντίληψη του design που θα μπορούσαν να έχουν τα επόμενα πλοία που θα κατακτήσουν τους ωκεανούς. Σ’ αυτό το μήκος κύματος, το νέο δημιούργημά του είναι ένα εξωπραγματικό γιοτ τύπου trimaran και αποτελεί τη βιβλική αναμόρφωση του θρυλικότερου ίσως σκάφους στην παγκόσμια ιστορία: της Κιβωτού του Νώε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν στο σπίτι σας: Το πιο πολυτελές σινεμά του κόσμου έχει κρεβάτια αντί για καθίσματα12.09.2018

Το concept του Καζάρ αποτίει αφενός φόρο τιμής στο σκάφος του βιβλίου της Γένεσης που έσωσε τον Νώε, την οικογένειά του και μια χούφτα ζώα του κόσμου από την επική πλημμύρα. Αφετέρου εξυμνεί τον τρόπο με τον οποίο η μυθική κιβωτός μπόρεσε να αντιμετωπίσει μια μανιασμένη καταιγίδα. «Ήθελα να σχεδιάσω κάτι μοναδικό και σχεδόν άφθαρτο», ανέφερε ο Kazar στον ιστότοπο Robb Report.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHotel De L’Europe: Τώρα μπορείτε να κλείσετε το ιστορικότερο ξενοδοχείο του Άμστερνταμ με 1,3 εκατ. δολάρια12.09.2018

Με το όνομα «Noy», το νέο trimaran απέχει φυσικά πολύ από τα σκάφη που έκοβαν βόλτες στους ωκεανούς πριν από χιλιάδες χρόνια. Με μήκος 66 μέτρα, διαθέτει μια κομψή σιλουέτα γεμάτη γωνίες που θυμίζει περισσότερο διαστημόπλοιο παρά πλωτό. «Προτιμώ τις αιχμηρές άκρες παρά τις πολλές καμπύλες», λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός.

Δείτε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b