MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
26
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονος

The Doubles, από το Corpus Franca Physical Theater Company στον πολυχώρο «Πάνω Σπίτι»

Η παράσταση σωματικού θεάτρου «The Doubles», βασισμένη στις «Δούλες του Ζενέ», παρουσιάζεται, στον πολυχώρο «Πάνω Σπίτι», σε σκηνοθεσία Σαμπίνας-Ανδρέα Άλλεν και Ερυφίλης Δρακοπούλου.

Monopoli Team

Η παράσταση σωματικού θεάτρου «The Doubles», η οποία παρουσιάζεται από τις 21 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο «Πάνω Σπίτι», είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του παραλόγου του Ζαν Ζενέ «Οι δούλες».

«The Doubles»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Η Κλαίρη και η Σολάνζ, οι δυο αδερφές που όλη τους την ζωή εργάζονται σαν υπηρέτριες, κάθε φορά που λείπει η μαντάμ, παίζουν ένα παιχνίδι ρόλων, κάνουν μια ιεροτελεστία, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο. Η μια φοράει τα ρούχα της μαντάμ και την υποδύεται, ενώ η άλλη παίζει τον ρόλο της αδερφής της σαν δούλα.

Το κοινό συναντά τις δυο αδερφές, κάπου στην μέση, in media res, σε άλλη μια πρόβα θανάτου. Εκείνες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού καθώς αντιλαμβάνονται οτι το παιχνίδι τους είναι καταδικασμένο σε ημερομηνία λήξης.  Από εκεί και πέρα η δυναμική αλλάζει, και τα όρια που διαμορφώνουν ποιες είναι αυτές και ποια η άλλη, θολώνουν. Τότε η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής; Αν είμαι εσύ και είσαι εγώ, ποιος είναι ο άλλος;

Η Ερυφίλη Δρακοπούλου και η Σαμπίνα Ανδρέα Άλλεν είναι οι ιδρύτριες του Corpus Franca Physical Theater Company. Η πρώτη τους χορογραφική δουλειά ήταν στο έργο «Armor», που παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2018. Στη συνέχεια συνεργάστηκαν το 2020 στο video dance «Dialogus inter Feminas et Natura», που ταξιδεύει σε screendance φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Στις συνεργασίες τους, τις ενδιαφέρει η καλλιτεχνική προσέγγιση μέσω έρευνας που αφορά τις σχέσεις μεταξύ πολιτικού και performative σώματος, καθώς και τα έμφυλα ζητήματα.

Σαμπίνα Ανδρέα Άλλεν co-choreographer/ director

Η Σαμπίνα Ανδρέα Άλλεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Εκεί σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, έπειτα μετέφερε τις σπουδές της στο Deree, Ελληνοαμερικανικο κολλέγιο Αθηνών απ όπου αποφοίτησε σπουδάζοντας στο τμήμα Σύγχρονου Χορού BA Hons (2021) με τετραετή υποτροφία χορού. Έχει συμμετάσχει ώς δασκάλα, χορογράφος και performer στο International Improvisation Dance Festival Istanbul, Turkey 2021-22. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί ως χορογράφος και performer στον αυτοσχεδιασμό μέσω scores κυρίως στον τομέα του screendance και του σωματικού θεάτρου. Χορογραφικά ερευνά τα ζητήματα φύλου, ταυτότητας, και την έννοια του ταξιδιού.Ως performer έχει χορέψει με την χορογράφο Ana-Sanchez Colberg το 2019 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF). Τα videodance που έχει χορογραφήσει ‘A dance Goodbye’ 2022 και ‘Dialogus inter Feminas et Natura’, 2020 έχουν επιλεγεί σε φεστιβάλ στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙΝΚ: Ελληνική πρεμιέρα για το βραβευμένο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο Μουσικής12.09.2018

Ερυφίλη Δρακοπούλου co-choreographer/ director

Η Ερυφίλη Δρακοπούλου προέρχεται από τον χώρο του χορού και του σωματικού θεάτρου δουλεύοντας ως χορογράφος και performer. Σπούδασε Contemporary Dance Practice (ACG), και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα του Performance Practices στο ArtEZ University (NL). Τα τελευταια χρόνια έχει επαναπροσδιορίσει την πρακτική της και ασχολείται με τα αρχεία και συγκεκριμένα με φωτογραφίες, ξεκινώντας μια έρευνα που αφορά την προσωπική και συλλογική ταυτότητα σε συνεχή εξέλιξη, σε σχέση με τις οικογενειακές φωτογραφίες, την δια-γενεαλογική μετάβαση, και τις πρακτικές αρχειοθέτησης. Παράλληλα συνεχίζει να εργάζεται ως χορογράφος με πυξίδα την καλλιτεχνική έρευνα και την συν-δημιουργία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Εριφύλη Δρακοπούλου, Σαμπίνα Ανδρέα Άλλεν

Σκηνικά: Εύα Κουρελια
Κοστούμια: Εύα Κουρελια
Μουσική: Θοδωρής Κλαυδιανός
Φωτισμοί: Ελεάννα Γιασεμή
Χορογραφία: Εριφύλη Δρακοπούλου, Σαμπίνα Ανδρέα Άλλεν, Corpus Franca Company.

Παίζουν: Γκαλ Ρομπίσα, Δημήτρης Γούλιος

Διάρκεια: 90'
Τιμές Εισιτηρίων: 10,00 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 21 έως 30 Δεκεμβρίου 2022
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: 21-23 και 26-30 Δεκεμβρίου στις 21:30 (ώρα προσέλευσης 21:00)
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/the-doubles-to-pano-spirti/
Πληροφορίες Χώρου: Πάνω Σπίτι, Αλεξάνδρας 37, Αθήνα.
Φωτογραφίες: Αλέξης Ορφανίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ